Dommerfejl kostede tidligt i kampen

Topkampen på udebane mod Aabyhøj kunne meget vel afgøre 2. pladsen i rækken. Med en sejr kunne vi komme op og puste hjemmeholdet i nakken inden sidste spillerunde. Det ville dog stadig kræve at Aabyhøj klarede sig dårligere end os i sidste runde, hvis 2. pladsen skulle være vores.

Som så mange gange tidligere, blev åbningen på kampen meget lige. Begge hold kom frem til kvalificerede afslutninger i indledningen, hvor bl.a. Klaus Rafn havde et langskud gå snert over overliggeren efter 8 minutter.

Efter 13 minutters spil fik vi hjørnespark i venstre side. Martin Bøjer tog sig af indlægget, som Morten Kjærsgaard Andersen helt umarkeret kunne styre i mål med hoften, og bringe os foran 0-1. Få minutter senere fik vi igen hjørnespark i samme side, og igen svigtede markeringerne omkring bagstolpen, men på mirakuløs vis fik Dennis Siim stoppet bolden med hovedet helt nede i knæhøjde, og hjemmeholdet slap med skrækken.

I det hele taget viste vi klart mest overskud, og havde et fornuftigt overtag i spillet. Efter 22 minutters spil fik Martin Bøjer selv en stor chance, efter indlæg fra Claus Møller, men afslutningen stod ikke mål med afleveringen.

Med 10 minutter tilbage af 1. halvleg tog kampen en ærgerlig drejning, men dommeren som det absolutte midtpunkt. En ufarlig situation ved vores baglinje, så én Aabyhøj-spiller omgivet af 3 forsvarer og målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Bolden hoppede op og strejfede Aabyhøj-spillerens arm, inden den røg ud over baglinjen. Alle fire af vores spillere tæt på situationen markerede for hånd på bolden, og dommeren tog fløjten i munden. En anden Aabyhøj-spiller råbte til dommeren, at han jo bare havde sparket den op på sin egen hånd (altså hans holdkammerat), og at der ikke burde være frispark. At dommeren nu pegede på straffesparkspletten kom til gengæld bag på samtlige 22 spillere + de to holds respektive sidelinjer. Dommeren havde, som den eneste på anlægget, set en HOG spiller sætte hånden på bolden. Aabyhøj tog imod gaven, velvidende at det var et klar fejldom, og udlignede til 1-1. Fairplay er en myte blot i Aabyhøj, ser det ud til.

Udligningen tog luften lidt ud af ballonen for os, men vi holdt fast i overtaget ind i 2. halvleg også, og pressede selvfølgelig på for at få det føringsmål vi fortjente. Efterhånden som kampen blev mere fremskreden, og den ulidelige varme sled på spillerne, begyndte kræfterne af slippe op. Vi fik ikke omsat de mange chancer vi kom frem til i 2. halvleg til mål, men blev i stedet straffet den anden vej, af det eneste våben hjemmeholdet havde tilbage i arsenalet - en hurtig frontløber, som ville vinde 10 ud af 10 løbedueller med vores bagerste kæde. To gange blev vi straffet på den hurtige omstilling - efter 20 minutter til 2-1 og efter 22 minutter til 3-1.

Vi havde fortjent mere, men blev bortdømt i 1. halvleg, og straffet af hjemmeholdets kynisme og vores egen ineffiktivitet i 2. halvleg.

Efter kampen blev Klaus Rafn kåret som Man og the match med 7 af 13 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Peder Brygger (3), Anders "Anke" Rasmussen (2) og Martin Bøjer (1)