Højdramatisk afslutning på en regnvåd og mørk aften

Vi har den seneste tid haft det svært med Aabyhøj, men med det spilovertag vi havde i vores seneste møde, var der optimisme omkring mulighederne for at hive sæsonens 3. sejr på stribe hjem, på en meget våd og mørk aften i Hinnerup. Aabyhøj manglede deres hurtige angriber til kampen, hvilket fjernede en vigtig dimention i deres spil. Det skulle vi udnytte til at holde kontrol over kampen.

Vi lagde rigtig stærkt fra land, og fandt hurtigt masser af plads over kanterne. Efter bare 4 minutters spil lagde Jesper "Mini" Lauridsen et indlæg ind i feltet, men da målmanden forsøgte at gribe den våde bold, smuttede den gennem hænderne på ham, og ramte Klaus Rafn i ansigtet. Klaus fik styret bolden i mål med en kombination af næse og hage, men uanset hvor mærkværdig scoringen var, så var det en scoring, og vi var foran 1-0 tidligt i 1. halvleg.

Vi har tidligere haft store udfordringer med at score på vores chancer i kampens indledning, specielt når vi møder Aabyhøj, så det var en forløsning at få det første mål så tidligt. Vi fortsatte med af dominere kampen efter scoringen, og efter bare 7 minutter fik Morten Bang chancen for at udbygge føringen, men hans afslutning gik lige forbi mål.

Mod slutningen af halvlegen kom brødrene Rafn tæt på at bringe os yderligere i front, da Klaus Rafn ikke fik fuldt udbytte af et hovedstød, og Kim Rafn var tæt på at komme først på en løs bold tæt under mål, som blot skulle prikkes det sidste stykke over stregen. Vi måtte dog nøjes med en 1-0 føring efter 1. halvleg.

10 minutter inde i 2. halvleg var Anders "Anke" Rasmussen hurtig i tanke og handling, da han satte Kim Rafn op til en chance fra et indkast i venstre side. Kim tog et træk ind i feltet, og fra en meget spids vinkel fik han sparket bolden i mål via målmandens støtteben. Måle til 2-0 var Kim's 4. i sæsonens første 5 kampe, men med scoringen rundede holdet en milepæl - det var nemlig vores scoring nummer 700 i 269 kampe siden april 2007.

Efterhånden som kampen blev mere fremskreden, blev mørket hurtigt en faktor. Specielt de sidste 10 minutter af kampen blev en prøvelse for alle på banen, inklusiv dommeren. Først kom Aabyhøj tilbage i kampen, da Morten "Jaap Stam" Søndergaard forsøgte at cleare et ufarligt indlæg, men han mistimede fuldstændig bolden, og sendte den i stedet i eget net til 2-1, uden chance for Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Heldigvis har "Jaap Stam" lavet selvmål før (dette var hans fjerde), så han rystede det hurtigt af sig, og sluttede kampen stærkt.

Reduceringen skabte lidt "panik før lukketid", for selvom gæsterne lige var blevet reduceret til 10 mand efter en forseelse mod Morten Bang som havde givet gult kort, så var det gæsterne der pressede os tilbage på banen. Heldigvis havde de ligeså svært ved at sætte andet op end lange bolde ind i feltet pga. den dårlige sigtbarhed. De indlæg havde vi relativt nemt ved at håndtere, mens 2. boldene var mere 50-50.

Den afsluttende dramatik fandt sted i den anden ende af banen. Vi havde fået et frispark 10 meter inde på gæsternes banehalvdel, men inden vi nåede af sparke frisparket, havde Aabyhøj fået sendt yderligere 2 spillere ud med gule kort. Den ene af dem var målmanden. Gennemblødte i meget dårlig sigtbarhed og 3 mand i undertal, var ikke optimalt for et hold der jagtede en udligning, og vi havde da heller ikke de største problemer med at køre sejren i hus. En stærk indsats af hele holdet under meget svære betingelser. Med sejren hoppede vi op på en delt 1. plads i ligaen, side om side med HEI.

Kampen spiller blev Peter Breiner med de magiske 7 stemmer af 15 mulige. De øvrige stemmer blev fordelt på Klaus Rafn (4), Jesper "Smørhånd" Kjærskov (1), Christian Hagelqvist (1), Anders "Anke" Rasmussen (1), Peder Soelberg (1).