Gyselig kamp gav tre points mod bundhold

For bare 5 uger siden blev Aabyhøj fuldstændig nedspillet på Rønbæk Stadion, og sendt hjem med et 8-0 nederlag. Om det var "walk-over" attitude eller gamle kroppe på en stenhård bane der gjorde forskellen her til aften skal være usagt, men vi spillede ikke godt i aftenens udekamp mod bundholdet fra Aabyhøj.

Hjemmeholdet havde til aftenens kamp forstærket sig med et par bedre boldspillere ift. det første møde i maj måned. Der var også kommet mere fart i angrebet i form af en yngre og hurtigere angriber. Da vi var alt for stillestående fra kampens start, havde Aabyhøj ofte held til at sætte tempoet i kampen, da de havde klart overvægt i boldbesiddelse, og specielt hurtige omstillinger gav os problemer i indledningen.

MÅL! 1-0

Netop de hurtige omstillinger kostede dyrt efter bare 5-6 minutters spil, hvor vi blev overløbet af Aabyhøjs hurtige frontløbere. I en situation der kunne have været afværget af Målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov, endte det i stedet med en scoring til Aabyhøj, da kommunikationen mellem målmand og forsvar fuldstændigt kiksede, og modstanderen havde god tid til at udplacere "Smørhånd" i målet.

Vi havde gennem det meste af kampen, præcist som sidste uges kamp, meget svært ved at holde fast i bolden i opspillet. Upræcise afleveringer og dårlige førsteberøringer gjorde at vi tabte bolden hurtigt og gav hjemmeholdet mulighed for at igangsætte deres farlige omstillinger. Langt hen ad vejen mindede scenariet det der udspillede sig i Parken tirsdag aften, hvor Armenien som bekendt gjorde det onde ved Danmark, netop på hurtige omstillinger. Herfra er der ikke flere paralleller mellem vores kamp og landskampen.

MÅL! 1-1

Modsat Danmark tirsdag aften, var det os der slog til med kampens anden scoring. Kristian "KD" Drachmann fik sæsonens 6. assist da han stak en præcis bold i dybden til Morten Bang efter godt 15 minutters spil. Morten Bang bankede bolden hårdt i nettet bag målmanden, og udlignede med sit 17. sæsonmål i bare 8 kampe.

MÅL! 1-2

Få minutter efter udligningen havde vi igen held til at spille os frem til en stor chance. "KD" og Jesper "Mini" Olesen befandt sig pludselig fri foran mål, men ingen af dem kunne få bolden i nettet, da "Mini" i første omgang fik sit skud blokeret af målmanden, og "KD" i anden omgang så sit forsøg på riposten lide samme skæbne. I stedet faldt bolden nu til Morten Bang som måtte bruge to forsøg på at få bolden i nettet, da også han blev blokeret i første forsøg. Ind kom bolden dog, og vi havde taget føringen i kampen.

Vi gik til pause foran 1-2, og havde stille og roligt fået bedre styr over spillet mod slutningen af halvlegen. Vigtigst af alt var det dog vi begyndte at gå hårdere ind i nærkampene. Det havde vi manglet den første halve time af kampen. En taktisk ændring efter 20 minutter havde skubbet Jesper Bendix, fra hans uvante startplads på midtbanen, ned i midterforsvaret, hvor Jesper "Store" Søndergaard blev ofret på taktikkens nådesløse alter. I stedet var Martin Bille kommet ind på midtbanen, hvilket gav os mere fysik og fanden i voldskhed i nærkampene. Det smittede af på resten af holdet, og Aabyhøj begyndte nu også at lave flere fejl i opspillet, grundet det hårdere pres på boldholderen.

MÅL! 1-3

Vi skulle godt 15 minutter ind i anden halvleg før vi fik næste scoring. Til gengæld var det et energisk et af slagsen. Simon Schiølin jagtede en lang bold over en halv banelængde på højrekanten, og overspurtede Aabyhøjs forsvarer. Da Simon havde fået kontrol over bolden vedbaglinjen, lagde han et præcist indlæg til Morten Bang, som igen ikke havde problemer med at sparke bolden i nettet. Målet til 1-3 var Bangs 19. sæsonmål og han fuldendte sit femte hattrick denne sæson.

Nu virkede hjemmeholdet knækket. Aabyhøj har ikke hentet et eneste point i 8 kampe i år, og på daværende tidspunkt i kampen virkede det heller ikke som om det skulle være her til aften det skulle ske.

MÅL! 2-3

Det der bestemt ikke måtte ske var, at Aabyhøj fik en scoring og dermed troen på at de kunne komme tilbage og få noget med fra kampen. Ikke desto mindre var det præcis hvad der skete med 10 minutter tilbage af kampen. Et frispark midt på banen i vores ventreside, blev sparket mod bageste stolpe. I stedet for at jagte bolden, stod der 10 spillere fra HOG Oldboys 30+ og kiggede på at bolden sejlede hen over hovederne på dem. Det udnyttede en Aabyhøjspiller ved ubesværet at helflugte bolden flot i nettet til reducering 2-3.

Heldigvis lod vi os ikke slå ud af reduceringen, og vi fortsatte med at prøve kombinationsspillet op ad banen. Desværre havde vi stadig for mange upræcise afleveringer, så det blev andrig helt farligt.

MÅL! 2-4

Forløsningen kom dog 5 minutter før slutfløjt. Et hjørnespark fra venstre side blev lagt hårdt og præcist ind mod straffesparkspletten af "Mini", hvor Martin Bille kæmpede sig foran en modspiller og headede bolden i nettet ved fjerneste målhjørne. Flot mål af Bille der reelt set lukkede kampen.

Efter kampen kunne vi glæde os over igen at have hentet 3 points på udebane, uden at have spillet nogen god kamp. Sejren var vores sjette i træk, og vi kan tangere vores egen rekord for flest sejre i træk med 3 points i næste uge, på hjemmebane mod et andet bundhold, Mørke IF, som vi slog 7-1 i sæsonpræmieren.

Martin Bille blev kåret til Man of the match af holdkammeraterne efter kampen med 5 stemmer. "KD" spillede sig op i løbet af kampen, og det tjente han 4 stemmer på, mens Jesper Bendix gik forrest i kampens indledning med hårdt pres på hjemmeholdet, og fik sig 3 stemmer for indsatsen. De øvrige stemmer gik til "Jaap Stam", "Faxe" og Jacob Langvad som alle fik 1 stemme hver.

JUBILÆUM!

Sportsdirektør Simon Schiølin kunne fejre sin jubilæumskamp nummer 75 i aften. Han er bare den 10. spiller der runder 75 kampe for holdet. Simon gjorde sig bemærket ved at indkasserede sæsonens første gule kort i jubilæumskampen, og havde en vigtig assist til vores 1-3 føringsmål.

Truppen mod Aabyhøj (4-4-2):

"Smørhånd" - Schiølin, "Store", "Jaap Stam", "Faxe" - "Mik Mak", Bendix, "KD", "Mini" - Bang, "Usche"

Bænken: Salling-Thomsen (35 min.), Bille (50 min.), Langvad (30 min.)

Euro-Vent
Hummel
Salling

Vidste du....

at vi i denne sæsons første 9 kampe har et scoringsgennemsnit på 3,9 mål pr. kamp? - Af de 35 mål vi har scoret denne sæson har Morten Bang tegnet sig for de 19.