Havde fortjent bedre mod forsvarende mestre

Første udekamp efter vinterpausen var mod de forsvarende mestre fra Aabyhøj, som bl.a. havde de gamle Superliga profiler Dennis Siim og Gregers Ulrich på holdkortet, da vi tabte 1-3 til dem i efteråret. I den kamp var vi det bedste hold i 2. halvleg, men havde sat for meget til i 1. halvleg til at få noget med fra kampen. Vi kom dog ind til aftenens kamp med selvtilliden iorden, efter den arbejdssejren over Viby i sidste uge. Så var spørgsmålet bare om det var nok. Hjemmeholdet måtte "nøjes" med én tidligere Superligaspiller til aftenens kamp (Gregers Ulrich), som vi matchede med vores helt egen af slagsen i form af Anders "Anke" Rasmussen, som i dagens anledning måtte vogte målet. En habil "3. keeper" at have i truppen!

Vi lagde stærkt ud, hvor en utrolig spilleglad Morten Bang havde to kvalificerede afslutninger på mål indenfor de første 5 minutter. Den ene prellede sågar af på ydersiden af stolpen. Trods massivt overtag i spil og chancer de første 20 minutter, kunne vi ikke få bolden i nettet. Aftenens 50 kamps jubilar Peder Soelberg kom tæt på efter 21 minutters spil, men igen kom stolpen i vejen for et fortjent føringsmål. Hjemmeholdet spillede meget simpelt på lange bolde hen over forsvaret, men dem havde vi relativt nemt ved at stoppe, og de få gange de kom frem til afslutning, var kvaliteten ganske enkelt piv-ringe. Efter 28 minutters spil var det dog ved at gå galt. Efter lidt klumpspil på kanten af feltet, kom en Aabyhøjspiller til afslutning, men for tredje gang i halvlegen var stolpen redningsmand for det forsvarende hold. Det havde ikke været ufortjent hvis vi var gået til pause foran med ét eller to mål, men vi måtte tage til takke med 0-0.

Starten på 2. halvleg blev mere hæsblæsende end starten på Champions League kvartfinalen mellem Manchester City og Tottenham skulle vise sig at blive, blot en time senere. Der var ikke spillet 1 minut før hjemmeholdet gjorde det onde ved os, og bragte sig foran 1-0, efter et sjældent passivt øjeblik i vores forsvar. Føringen holdte dog kun indtil næste angreb, hvor en lang bold op mod Kim Rafn blev lagt af til jubilar Peder Solberg. Soelberg satte vristen på den svære aflevering, og afslutningen blev et lob ind over målmanden til udligning 1-1.

Efter de to hurtige scoringer, kom der igen lidt mere ro på, men hjemmeholdet begyndte af få mere fat i spillet, og 2. halvleg blev en meget lige affære, med store chancer i begge ender. Efter 57 minutter blev hjemmeholdet reduceret til 10 mand, da dommeren præsenterede det røde kort til en spiller, for et kort øjeblik at tage hovedet under armen og sparke Peder Soelberg. Ikke den mest rutinerede handling, og slet ikke når det foregår lige foran dommeren. Overtallet skulle have givet os det boost vi havde brug for, for at bryde igennem og score det afgørende mål. I stedet blev vi overspillet blot 2 minutter efter udvisningen, efter et unødvendigt boldtab midt på banen, hvor hjemmeholdt koldt og kynisk fik bragt sig foran 2-1

Med bare 10 minutter tilbage af kampen, blev alt sat ind på at få udlignet. Vi skulle dog helt frem til det 68. minut før vi fik bolden i nettet. Anders "Anke" Rasmussen sparkede et frispark, fra midt på egen banehalvdel, op på kanten af Aabyhøjs felt, hvor Jan Christensen forlængede bolden perfekt til Claus Møller, der havde taget løbet i bagrummet, og nu var fri foran mål. Claus tøvede ikke, men dirigerede elegant bolden ind over målmanden og i nettet til en forløsende udligning til 2-2. Vi kom ikke tæt på at score igen, og måtte nøjes med pointsdeling mod de forsvarende mestre. Inden kampen ville vi nok have solgt kampen for 1 point, men efter den 1. halvleg vi leverede, havde vi fortjent mere.

Aftenens resultat var en rigtig holdindsats, hvilket også kunne ses på fordelingen af stemmer til Kampens spiller. Målmand Anders "Anke" Rasmussen blev valgt til kampens bedste med 3 stemmer ud af 13 mulige. Det er ikke første gang så få stemmer har afgjort afstemningen, men det er det absolutte minimum der nogensinde er givet til vinderen. De øvrige stemmer blev fordelt på Morten "Jaap Stam" Søndergaard (2), Peder Soelberg (2), Claus Møller (2), Morten Bang (2), Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet (1) og Kim Rafn (1)

Truppen mod Aabyhøj:

På mål: "Anke"

I forsvaret: "Mik Mak", "Jaap Stam", Illner og Klaus Rafn

På midtbanen: Møller, Soelberg, Christensen og "Mini"

I angrebet: Bang og Kim Rafn

På bænken: "Store" og "Dolfi"

Cheftræneren var ikke til disposition, så assistenterne "Mini" og "Store" stod for det taktiske oplæg til aftenens kamp.