Hæderlig indsats mod AIA med en tom udskiftningsbænk

Lørdag havde vi 11 mand på bænken til UNICEF CUP 2014 på Østerbro Stadion, mens vi her til aften dårligt nok kunne mønstre 11 mand til truppen mod AIA Tranbjerg på Vibe Arena. Tre sidste øjebliks afbud satte holdet under pres for overhovedet at kunne mønstre 11 mand til aftenens turneringskamp. Det lykkedes at få sendt 11 mand på banen, men udskiftningsbænken var gabende tom.

Taktikken til kampen var klar - vi skulle holde i bolden og trække tempoet ud af kampen, for på den måde at kunne disponere de sparsomme kræfter til hele kampen.

Allerede efter 1½ minuts spil var de dog ved at ende galt - som sædvanlig fristes man til at sige. En ufarlig situation på midten af banen, blev lige pludselig forvanlet til en gigantisk chance til AIA, da Jesper "Store" Søndergaard kiksede en tæmning på en simpel aflevering, og en letbenet angriber var hurtigt over bolden, og satte kurs direkte mod mål. Heldigvis fik Jacob "Terker" Terkildsen forstyret angriberen nok til at denne fik misbrugt den store chance.

Få minuter senere blev selvsamme angriber igen spillet helt fri, men denne gang fik forsvar og målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov forstyret ham, og hans forsøg på at lobbe bolden over "Smørhånd" endte med endnu en skævert. Herefter begyndte vi at få bedre styr på spillet, og der var bedre kontrol over de få chancer AIA tilspillede sig.

Vi gjorde en dyd ud af at holde i bolden hele kampen, men det lykkedes os at komme frem til en lille håndfuld gode muligheder i 1. halvleg. Den største chance tilfaldt Jan C. som efter glimrende kombinationsspil var fri med målmanden, men hans forsøg på at lobbe bolden i mål blev en kende for højt, og i stedet endte bolden bag mål.

Midt i halvlegen blev vi frarøvet den ultimative mulighed for at tage føringen i kampen, da Jacob Hansen blev kantet inde i feltet. Som den eneste af de 28 personer der var til stede på anlægget denne aften, så dommeren ikke noget uregelmæssigt i situationen, og lod spillet køre videre. Det skal siges at det var en smule op ad bakke med den dommer hele vejen gennem kampen. Tre minutter før pausen blev vi svækket på banen, da "Terker" blev sendt ud i 10 minutter med et gult kort. Vi lykkedes dog med at holde 0-0 til pausefløjt, hvilket er første gang denne sæson vi er lykkes med at holde nullet i første halvleg.

Vi fik dog en ærgerlig start på 2. halveg, da AIA bragte sig foran 0-1 efter bare 2 minutters spil. Et gennembrud i højre forsvarsside endte med et farligt indlæg, som en AIA angriber fik pandebrasken på inden "Smørhånd" kunne nå ud at bokse bolden væk, og sendte bolden i nettet. Den værst tænklige start på halvlegen, efter en rigtig god indsats i den første.

Godt 20 minutter inde i halvlegen blev det 2-0. Den hurtige AIA angriber de havde været meget uskarp i kampens åbning, fik alt for meget plads til at føre bolden på tværs af banen, og da han nåede midt for mål bankede han et hårdt spark afsted fra 20 meter, som "Smørhånd" ikke kunne gøre meget ved.

Bare fem minutter senere lukkede AIA reelt kampen, da en af deres angribere modtog bolden midt i feltet, og meget presset forsøgte en afslutning. Han blev tacklet i skudøjeblikket, men bolden tog stadig retning mod mål, hvor "Smørhånd" dog havde masser af tid til at komme ned og stoppe bolden som havde mistet meget af farten i tacklingen. Om det var et skævt opspring eller simpelthen fejlbedømmelse af boldens fart der gjorde det skal være usagt, men bolden hoppede igennem hænderne på "Smøhånd" og i nettet til 0-3. Jeg tror ikke "Smørhånd" er uenig i vurderingen af at det var et gedigent drop af den rutinerede måmand.

De sidste minutter af kampen forsøgte vi a få scoret et psykologisk vigtigt mål, og det lykkedes da også i kampens allersidste minut. Vi havde fået hjørnespark i højre side, som i første omgang suste forbi venner og fjender i feltet. Uden for feltet blev bolden opfanget og sendt retur ind i feltet. Her var Kristian "KD" Drachmann tæt på at få sendt et hovedstød mod mål, men i stedet endte bolden i fødderne på Jacob Hansen. Hansens første forsøg med højrebenet blev blokeret, men en first-timer på riposten med venstrebenet blev ramt helt perfekt og drejede uden om en udstrækt målmand, og i nettet ved fjerneste stolpe til slutresultatet 1-3.

Nederlaget mod AIA Tranbjerg var vores 5. i træk, og med kun to kampe tilbage i sæsonen 2014, mod rækkens nummer 1 og 2, så ser det svært ud med pointhøsten inden vinterpausen.

Kampens spiller blev - med 5 stemmer - fortjent tildelt Jacob Hansen for hans eminente scoring i sidste sekund. Det var en god præstation af alle på banen, og ingen faldt igennem, trods maksimal spilletid til alle mand. De øvrige stemmer fordelte sig på Jan C. med 3 stemmer, "KD" med 2 stemmer, mens "Terker" og "Store" fik en stemme hver.