Sæsonens første sejr over rækkens nye hold

Der var som sædvanlig høj stemning på holdet op til kampstart, også selvom seneste kamp var blevet tabt til ærkerivalerne fra Hasle. Det nederlag skulle revanceres mod rækkens nye hold fra ASA Aarhus på Rønbæk Stadion.

1. halvleg

En af de største udfordringer fra kampen mod Hasle, var kombinationsspillet og evnen til at holde fast i bolden og diktere spillet. Banen på Rønbæk Stadion var ikke blevet bedre siden sidste hjemmekamp, men vi var mere vandt til forholdene og var derfor mere forberedte på de skæve opspring.

Fra kampens start havde vi derfor fint fat i bolden, og fik flyttet den fornuftigt rundt på banen. Vi havde bedre held med at bruge banens bredde, og få indvolveret kanterne i opspillet. Det gjorde bl.a. at vi fik flyttet spillet udenom ASA's stærkeste spillere som typisk befandt sig midt på banen.

1-0

Der var bare spillet 7 minutter af kampen da vi fik åbnet scoringen. Fra sin position på højrekanten så Jesper "Mini" Olesen sit snit til at vende spillet over mod en fri Jacob Hansen i den modsatte side. Afleveringen nåede frem til Hansen med lidt hjælp fra den våde banen, som snød Hansens nærmeste forsvarer, og helt fri for mål satte han bolden i nettet, med det som vel nærmest kan kaldes hans "signaturscoring". En velplaceret inderside ind over målmanden over i den modsatte side af målet.

ASA var på dette tidspunkt ved at komme mere med i kampen, og pressede længere og længere frem på vores banehalvdel, dog uden at blive farlige.

1-1

Efter 12 minutters spil fik ASA hjørnespark i vores højre side. Et velplaceret spark til bageste stolpe blev ikke dækket ordentlig af, og en ASA spiller kunne stige over sin oppasser og heade bolden i nettet fra tæt hold. Det var på dette tidspunkt ASA's første egentlige målchance.

Resten af halvlegen bølgede spillet meget frem og tilbage, og begge hold reddede en stor chance på selve målstregen - begge gange efter dødbolde. Simon Schiølin kom bl.a. tæt på at score et meget sjældent mål, men hans skudforsøg blev på ærgerligste vis clearet på målstregen. Halvlegen sluttede uden yderligere scoringer.

2. halvleg

Vi startede 2. halvleg på samme måde som vi startede den første. Vi kørte stille og rolig bolden frem ad banen, men kom ikke rigtig helt op og blev farlige. Efter bare 10 minutters spil af halvlegen blev vi ramt af 2 skader i forsvaret stort set samtidigt. Til forskel fra Hasle kampen var vi dog bedre dækket ind på bænken denne gang, så vi slap for radikale ændringer i strukturen på banen. Skaderne gav bl.a. plads til 100 kamps jubilar Jesper "Store" Søndergaard, som kom ind i midterforsvaret ved siden af lillebror Morten "Jaap Stam" Søndergaard. Den sammensætning skulle vise sig nyttig senere i kampen.

ASA var på dette tidspunkt af kampen ved at få overtaget, og pressede os til at stå meget dybt i banen. Det skabte bl.a. nogle farlige situationer på en række hjørnespark, men skarpheden fra første halvleg manglede samtidig med at målmand Jesper "Smørhånd"Kjærskov stod meget sikkert i nogle vigtige situationer.

2-1

20 minutter inde i halvlegen fik vi igen bragt os foran. Også denne gang blev målet skabt fra højrekanten, og igen var det "Mini" der havde næstsidste berøring på bolden. Denne gang var "Mini" dog trukket ind midt for mål, hvor han på kanten af feltet fik et fint træf på bolden med hovedet efter et indlæg fra højre. Der var ikke meget fart på hovedstødet, men en hurtigt tænkende Jakob Langvad fulgte op og headede bolden det sidste stykke ind over målmanden og i nettet. Langvad havde inden aftenens kamp ikke spillet turneringskamp siden juni 2013, og scringen var hans første siden maj 2010.

Efter scoringen begyndte ASA at satse mere på de lange bolde frem mod vores målfelt. Den taktik gav både vores egne midtbanespillere mindre løbearbejde, og det gjorde forsvarsarbejdet nemmere, da det centrale forsvar med brødrene Søndergaard (begge over 190 cm høje) havde forholdvist nemt ved at afvise de høje bolde der konsekvent blev smidt op i hovedet på dem.

Vi var i denne periode igen begyndt at flytte bolden fornuftigt rundt på banen, og fik spredt spillet godt ud på kanterne. Vi kontrollerede tempoet meget godt i slutfasen, og kunne uden de store problemer køre kampen til ende, og sikre den første sejr i sæsonen.

SLUT!

Efter kampen blev Jesper "Smørhånd" Kjærskov for anden kamp i træk kåret til kampens bedste med 5 stemmer. De øvrige stemmer gik til "assistmageren" Jesper "Mini" Olesen med 4 stemmer, Simon Schiølin og Klaus Rafn med hver 2 stemmer, samt Morten "Jaap Stam" Søndergaard og Kristian "KD" Drachmann med 1 stemme hver.

Truppen mod ASA:

"Smørhånd" - Søren A., "Jaap Stam", Bendix, Schiølin - Rafn, "Mini", Lybye, "Poppe" - Hansen, "Dolfi"

Bænken: "KD", Langvad, "Store"

BrandIT
Boshop

VIDSTE DU...

at det nu er 12 kampe siden vi sidst holdte nullet i en betydende kamp? - 6. maj 2013 vandt vi 8-0 over Aabyhøj, og siden har vi ikke formået at spille til nul....