Sikker sejr i sæsonpræmiere mod oprykkere

Første kamp i den nye sæson var mod oprykkerne fra Brabrand. Selvom vi har mødt aftenens modstander tidligere, så har der været omkring 4 år imellem kampene. Således har vi ikke mødt Braband siden 2015, hvor vi fik en snitter på 6-1. Vi har nu mødt dem 3 gange - 1 gang i OB30+ (2-2), 1 gang i OB35 (1-6) og så aftenens kamp i OB40.... Vi havde en stærk trup med til Brabrand, hvilket umiddelbart også var nødvendigt, da vi normalt er utrolig dårligt kørende i sæsonpræmieren historisk set. I de 13 foregående sæsoner, har vi således kun vundet første kamp i sæsonen ved 6 lejligheder. Denne gang var vi dog meget opsatte på at få sejr nummer 7 af 14 mulige.

Kampen startede meget jævnbyrdigt, og begge hold forsøgte at skabe noget frem ad banen over kanterne. Vi havde dog mest held med at få bolden i feltet - dog uden modtagere til at gøre chancerne farlige. Vi bankede dog på for en tidlig scoring af to omgange i de første 5 minutter. Først opfanger Jacob Hansen en løs bold på midten af banen, og sender Morten Bang mod mål med en præcis stikning. Desværre får Bang ikke ordentlig træf på bolden i afslutningsøjeblikket, og bolden ryger over mål. Sekundet inden afslutningen, nåede Bang Junior (Mortens største kritiker) at indskyde, at hans far ALDRIG havde brændt en friløber. Onsdag den 14. august 2019 var dagen hvor det skete for første gang.... (ikke faktatjekket!). Få minutter senere gjorde Jacob Hansen sig bred et par meter udenfor feltet, og fik på den måde plads til en afslutning. Hans forsøg på at lobbe bolden over målmanden fik dog for meget kraft, og bolden sejlede over mål.

Vi havde klart mest spil, men kunne ikke rigtig omsætte det til chancer. Hjemmeholdet var begrænset til nogle vilde skud fra distancen, som aldrig kom i nærheden af målet. Alle deres forsøg på gennembrud over kanterne, blev stoppet effektivt af en godt spillende forsvarskæde, som bl.a. gav debut til nyindkøbet Morten Kjærsgaard Andersen. Overgangssummen for købet af Morten skulle eftersigende være ikke mindre end en ramme Krudtugler. Et dyrt indkøb, som dog ved flere lejligheder beviste at han var prisen værdig.

Efter 23 minutters spil blev Brabrand reduceret til 10 mand i 10 minutter med et gult kort for en farlig tackling med høj knop-føring. Det gav lidt mere plads fremad banen, og blot 2 minutter senere udnyttede Christian Hagelquist og Martin Bøjer pladsen optimalt. Hagelquist fandt Bøjer med plads på højrekanten. Han tog et enkelt træk ind i banen, og fra kanten af feltet sparkede han, med ydersiden af foden, bolden ind over målmanden og i nettet til 0-1. En velfortjent føring efter spil og chancer.

Kort efter målet, gjorde Brabrand situationen endnu sværere for sig selv. De indkasserede simpelthen kampens andet gule kort, og måtte nu spille to mand i undertal frem til kort før pausen. Hjemmeholdet kom nu til at stå langt tilbage på banen, og vi kunne nu skabe chancer tættere på mål. Med bare 3 minutter tilbage af halvlegen, erobrede Martin Bøjer bolden på kanten af feltet, og et meget passivt forsvar kunne se til, da målmanden blokerede hans første afslutning, stolpen stoppede forsøget efter riposten og der var meget begrænset pres på Bøjer, da han på riposten fra stolpen endelig fik bolden i nettet til 0-2.

Efter pausen var mønstret det samme som i første halvleg. Det virkede lidt som om Brabrand havde mistet lidt af den tænding de havde i starten af kampen, hvilket gjorde at vi vandt stort set alle nærkampe og kunne holde et fast pres på hjemmeholdets banehalvdel. Godt 4 minutter inde i halvlegen brød Morten Bang igennem mod mål. Inde i feltet blev han dog kantet af en modspiller, og dommeren vurderede at det var et klart straffespark. Forseelsen udløste også et gult kort til hjemmeholdet, som kun lige var blevet fuldtallige minuttet inden. Jacob Hansen var sikkerheden selv på straffesparket, og han bragte os komfortabelt foran 0-3.

Anfører Jan Christensen havde bedt om at blive skiftet ud 10 minutter inde i anden halvleg. Lige inden udskiftningen nåede han dog at få næstsidste fod på scoringen til 0-4. En stikning i dybden, der ville havde givet en friløber mod mål, blev stoppet af en forsvarer, som dog ramte bolden så uheldigt, at den fløj højt op i luften, med retning mod eget mål, og målmanden havde mere end svært ved at vurdere nedfaldet. Uheldigvis for dem begge, ende bolden med at ramme jorden i hjemmeholdets mål. Meget symptomatisk for Brabrands kamp.

Det skulle blive endnu værre for hjemmeholdet. Midtvejs i halvlegen var Jacob Hansen på spil ved baglinjen. Hans indlæg blev delvist spoleret af en modspiller, men Peder Soelberg var hurtigt over den løse bold, og fik den prikket ind foran mål, til en helt fri Kim Rafn, som kunne score et at de nemmere mål i karrieren. Målet til0-5 kan bedst betegnes som et relativt "grimt" mål, men det tæller ligeså meget som alle andre mål. Til gengæld var målet til 0-6 rigtig flot gennemført. Her er der igen gennembrud ind i feltet, og en aflevering bagud i feltet lander hos Peder Soelberg, som med sin første berøring lægger bolden af til en helt fri Jacob Hansen på kanten af feltet. Han sparkede hårdt og sikkert bolden i nettet for anden gang i kampen.

Vi havde yderligere 2-3 store chancer for at få scoret yderligere i anden halvleg, men kampen endte 0-6, hvilket er den største præmiere-sejr siden 2013, hvor Mørke blev slået 7-1. Efter kampen var der kolde debutantøl fra Morten Kjærsgaard Andersen, som også løb med hæderen som kampens bedste spiller. Han fik 7 af 16 stemmer, og de øvrige stemmer blev fordelt på Martin Bøjer (5), Christian Hagelquist (3) og Jesper "Mini" Lauridsen (1).

Truppen mod Brabrand:

I forsvaret: "Mini", Hagelquist, Andersen og "Mik Mak"

På midtbanen: Bøjer, Soelberg, Christensen og Klaus Rafn

I angrebet: Hansen og Bang

På bænken: "Store", Møller og Kim Rafn

Cheftræner: The Man With The Plan "Carlos"