CHAMPIONS 2017/18

Vi kunne vinde Kredsmesterskabet med fire runder tilbage af sæsonen, hvis vi slog aftenens modstander fra Hadsten, og bysbørnene fra Hinnerup samtidig ikke vandt den svære udekamp mod ASA i Aarhus. For at vi kunne fejre et evt. mesterskab, skulle vi lige selv gøre arbejdet færdigt. Selvtilliden manglede ikke, da vi gik indtil kampen med 10 sejre á 10 mulige i baggagen. Gæsterne derimod, havde tabt 4 af deres seneste 5 kampe.

Den gode bane 2 - som vi var blevet forvist til - gav vores pasningsspil gode betingelser. Vi sad derfor solidt på spillet fra kampens start, og fik spillet os frem til flere gode afslutninger. Det var dog en lang bold hen over hovedet på forsvaret fra Jan Christensen, der gav os den første scoring. Her lå Jacob Hansen klar til at modtage bolden, og han gjorde kort proces, med en sikker scoring til 1-0 efter 6 minutters spil.

Varmen var en svær størrelse at arbejde med under aftenens kamp. Om det var derfor vi satte tempoet en anelse ned efter scoringen vides ikke, men vi overlod for meget af spillet til gæsterne, som et par gange overrumblede os med dybe afleveringer til deres hurtige offensive spillere. Efter ca. 15 minutters spil blev netop sådan en dybdebold enden på kampen for målmand Henrik Pilgaard. Det var første gang i et år Pilgaard vogtede målet for Danmarks mest velgørende fodboldhold, men et forsøg på at nå bolden før modspilleren, endte i et sammenstød og en fibersprængning i låret på Pilgaard. Heldigvis havde vi en kvalificeret gardering i Anders "Anke" Rasmussen, som overtog tjansen den sidste lille times tid.

Hadsten var i det hele taget ikke rigtig farlige i første halvleg, og vi fik stille og roligt lukket ned for de dybe afleveringer. I den anden ende havde gæsternes målmand en anderledes travl aften. Dog blev han kun enkelte gange testet, mens hovedparten af vores mange afslutninger manglede den sidste kvalitet. Det var en lille genialitet der skulle til for at få bolden i nettet igen. Efter 28 minutter fik Peder Soelberg en præcis aflevering på kanten af feltet fra Jesper Lybye. Soelberg havde luret at målmanden var gået ud af sit mål, og lobbede elegant bolden over ham, og scorede til 2-0. Fuldt fortjent på daværende tidspunkt, og den stilling vi tog med os til pause.

I 2. halvleg havde vi den lave aftensol i øjnene, hvilket gjorde det meget svært at orientere sig op ad banen. Vi havde i det hele taget sværere ved at ramme hinanden, og Hadsten havde deres klart bedste periode i den første del af 2. halvleg. De blev dog straffet på aller fornemste- og meget uventet vis. Jesper "Mini" Lauridsen var kommet ind efter pausen, og fra højrekanten lagde han et indlæg lige uden for det lille felt. Her stod Kim Rafn med ryggen mod målet, men i stedet for at heade bolden, eller prøve at få den under kontrol - som ville være normen for Kim - lod han sig inspirere af Gareth Bale's første scoring i CL finalen lørdag. Med perfekt timing, kastede Kim sig ud i den teknisk meget svære disciplin saksespark (eller "Brasserspark" som de kalder det i Norge). Normalt lykkedes den slags ikke på vores niveau, men denne her ramte Kim helt perfekt, og den kunne ikke placeres bedre - Helt oppe i modsatte målhjørne - BUM! - 3-0. Udførslen af DET spark ville både Ronaldo og Bale bøje sig i støvet over, hvis de havde overvære det. Selv modstandernes forsvarspillere lykønskede Kim med den fantastiske scoring, lige efter han havde sat den ind.

Hadsten fortsatte med at presse på for en reducering, og selvom vi forsøgte at holde dem på afstand, lykkedes de flere gange med at komme i feltet. En blandning af manglende kvalitet i afslutningerne, og masser af kvalitet i Anders "Anke" Rasmussen redninger, holdt dog målet rent hele kampen. Vi satte punktum i kampen med en sen scoring fra Kristian "KD" Drachmann, som 2 minutter før tid sendte bolden i nettet med et drøn af en tåhyler fra 20 meters afstand. Til trods for at det var spidsen af støvlen der blev brugt til at sparke bolden i mål, så kan man ikke undlade at beundre den fart og præcision han ramte bolden med. Scoringen til 4-0 blev kampens sidste, og vi kunne derfor sætte streg nummer 11 ud for kampe vundet i træk.

Sejren var ikke bare nummer 11 i træk. Det var vores sejr nummer 100 i ligasammenhæng. En perfekt kamp at fejre et Mesterskab med. Vi var dog, som tidligere nævnt, afhængige af at ASA tog points fra HOG (1). Halvvejs igennem første sejrsøl, fik vi resultatet fra den anden kamp over telefonen. ASA havde vundet 3-2, så vi kunne endnu en gang kalde os CHAMPIONS!!!!! - og supplere sejrsøllet med en Mesterskabsøl. Det er vores første Mesterskab siden 2009.

Kampens bedste spiller fik ikke alle stemmerne her til aften. De gik i stedet til Kim Rafn, som dog mere end fortjente hver og én, for det vanvittigt flotte mål han scorede til 3-0. Det gav ham 13 á 14 stemmer (vi har en politik om at man ikke stemmer på sig selv). Sidste stemme gik til lillebror Klaus Rafn

Skulle man få lyst til at lykønske de nyslåede Kredsmestre, så spiller vi på E. Trasborg Park (Rønbæk anlægget) 3 af de næste 4 onsdage kl. 19.00. Kun den 13. juni spiller vi på udebane, men ellers skal alle være mere end velkomne til at komme forbi, og se om vi kan vinde resten af kampene, og slutte med en (næsten) perfekt sæson. Eneste plet på sæsonen indtil nu, er nederlaget til HOG (1) i efteråret. Meget passende slutter sæsonen med en kamp mod netop HOG (1) den 27. juni kl. 19.00