Fortjent nederlag i topkamp

Aftenens kamp mod CIF fra Christiansbjerg var vores ligakamp nummer 150, siden 2007. Med en sejr ville vi runde 75 ligasejre og altså en 50% sejrs statistik over næsten 9 sæsoner. Vi er fortsat meget skadesramt på en del af vores nøglespillere, og til dagens kamp kunne vi ikke stille med 14 skadesfri spillere. Det var altså ikke det bedste oplæg til denne topkamp.

Vores normalt gode pasningsspil og tålmodighed på bolden blev testet allerede fra kampens indledning. CIF var et af de bedre hold vi har mødt denne sæson, og de var hurtige til at lægge pres på vores opspil gennem midten af banen. Vi havde bedre held med at flytte bolden frem over kanterne, men fik ikke rigtig omsat boldbesiddelsen til chancer i indledningen.

Efter bare 6 minutters spil blev vi reduceret til 10 mand. Jesper "Benner" Bendix forsøgte et af hans kendte rush op gennem midten af banen med bolden, men blev tacklet relativt hurtigt, og CIF fik sat en hurtig kontra igang. Jesper "Store" Søndergaard kom som bagerste mand nu i en direkte løbeduel med en CIF angriber, der var noget mere letbenet end den store forsvarsklippe. "Store" måtte derfor tage ulovlige midler i brug for at stoppe det der kunne væreblevet en friløber mod mål. Dommeren takserede forseelsen til et gult kort og 10 minutter på sidelinjen for "Store".

Med en mand i undertal havde vi endnu sværere ved at føre bolden frem med kombinationsspil. I stedet kom CIF nu frem til flere nærgående forsøg. Efter 12 minutter brød de igennem i vores venstre side, hvor et fladt indlæg fik lov at passere til bageste stolpe. Her stod en CIF spiller fri og hans returbold ind i det lille felt, landede lige i fødderne på en medspiller, som alt for let kunne prikke bolden i nettet til 0-1.

Efter scoringen presser vi igen på for at komme frem til chancer og bringe os tilbage i kampen. Vi har held til at presse spillet ned omkring CIF's straffesparksfelt, men kombinationerne gennem forsvaret sidder ikke skarpt nok og de bliver for nemt trevlet op. Efter 22 minutter blever vi fanget i en omstilling efter at have tabt bolden langt oppe på CIF's bane. Igen viser gæsterne kynisme foran mål og CIF spilleren lopper frækt bolden i nettet til 0-2 bag en frembrusende Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Vi holdt stand frem til pausen, men havde dog et par chancer for at reducere inden. Vi var dog ikke skarpe nok i de afgørende situationer og fik ikke omsat den gode periode mod slutningen til mål.

Anden halvleg startede med en scoring der kandiderer til det bedste mål vi har scoret gennem vores 9 årige historie. I halvlegens første minut fik vi et hjørnespark i højre side. Her kommer Jacob Hansen til afslutning, men hans skud bliver blokeret. Klaus Rafn får fat i riposten med en header, som sendes i retning af Christopher "Dolfi" Eis. "Dolfi" kan kun gøre en ting i situationen - forsøge et saksespark midt i klumpen af med og modspillere. Han går (selvfølgelig) efter det spektakulære og får et fantastisk træf på bolden. Et suplimt saksespark brager i nettet ved den modsatte stolpe og vi var nu tilbage i kampen, efter denne hurtige reducering til 1-2.

4 minutter efter den spektakulære scoring, kom kampens mest omdiskuterede og mærkeligste situation. CIF pressede igen på foran vores felt, hvor en pasning blev blokeret af Michael "Mik Mak" Krattet. Blokeringen sendte bolden i retning af eget mål, hvor "Smørhånd" måtte trække en feberredning op af hatten for at holde bolden ude. Desværre røg riposten fra hans parade lige ud i fødderne på en CIF spiller, som let kunne score til 1-3.... eller kunne han? - Dommeren havde set et eller andet i situationen som fik ham til at annullere målet. Det virkede som om han dømte offside på CIF spilleren der scorede, men da aflevering kom fra den blokade "Mik Mak" havde lavet (altså fra en modspiller), kunne der ikke være offside. Dommeren lignede nu en der var klar over at han havde underkendt en korrekt scoring, og dømte nu indirekte frispark til CIF inde i vores felt. Situationen havde altså nu ændret sig fra offside, til en aflevering til målmanden, som havde sat hånden på bolden, og derfor frispark for ulovlig tilbagelægning. Denne kendelse var egendommelig i sig selv, men dommeren var ikke færdig med særhederne endnu. Han valgte nemlig, i tillæg de andre fejldispositioner, at give "Mik Mak" det gule kort og dermed 10 minutter på sidelinjen. "Mik Mak's" eneste "forbrydelse" var at blokere en aflevering, som endte i retning af eget mål og derfor krævede en redning af målmanden. Det er vist første gang i verdenshistorien at det har været en handling der straffes med gult kort.

Endnu engang i undertal, blev vi presset tilbage på banen. CIF fik scoret til 1-3 på et hjørnespark efter 43 minutter, og til 1-4 efter 60 minutter. Vi havde på dette tidspunkt ikke meget at stå imod med, når CIF kørte deres hurtige omstillinger. Vi prøvede i stedet at finde vej igennem til et reduceringsmål og med bare 4 minutter tilbage af kampen kom reduceringen. "Dolfi" gik mod baglinjen i venstre angrebsside og med en følt yderside fandt han Kim Rafn fri midt for mål. Kim satte resolut hovedet på afleveringen og udplacerede målmanden. Vi havde reduceret til 2-4 og tændt et lille håb for at kunne redde et resultat hjem.

Håbet blev endnu større med bare 1 minut tilbage af kampen. Her fik Jacob Hansen en dyb stikning fra Jesper "Mini" Lauridsen, og fra kanten af feltet sendte Hansen et dommedagshug afsted mod mål. Målmanden nåede dårligt at reagere på skuddet - om noget forsøgte han at komme af vejen for Hansens kanonkugle - og endnu en scoring var en realitet. Vi havde vendt 1-4 til 3-4 på bare 3 minutter, og satte nu alt ind for at få udlignet. Alt-eller-intet taktikken gjorde os selvfølgelig sårbare bagude, og CIF fik brudt vores angreb og skabt et overtal i omstillingen, som de let omsatte til mål. En målrig med ærgerlig afslutning på kampen. Set over hele kampen havde vi nok ikke fortjent at få points, men man kan godt tillade sig at være ærgerlig over at være så tæt på 4-4 for så at måtte tage til takke med et smædende 3-5 nederlag. Det var dog det bedste hold på dagen der trak sig sejrrigt ud af kampen.

Efter kampen blev Christopher "Dolfi" Eis hyldet som kampens bedste spiller, specielt efter hans fantastiske scoring og assisten til Kim Rafn. "Dolfi" fik 7 stemmer af 14 mulige. De øvrige stemmer fordelte sig på Jesper "Smørhånd" Kjærskov med 4 stemmer, Klaus Rafn med 2 stemmer og Jesper "Mini" Lauridsen med 1 stemme.