De brændte chancers kamp

Det var Kredsmester mod Kredsmester der tørnede sammen på E. Trasborg Park i Hinnerup her til aften. Aabyhøj vandt kredsen vi netop er rykket op i, mens vi vandt kredsen lige under i hierarkiet. Gæsterne stillede med to gamle Superligaprofiler i form af Dennis Siim og Gregers Ulrich, mens vi have vores egen Superligaspiller i tidligere AGF og AC Horsens målmand Anders "Anke" Rasmussen på venstre midtbane.

Historisk set har vi haft et ganske godt tag i Aabyhøj, som vi har 3 sejre i 3 kampe mod, inden aftenens kamp. At dømme efter spillet i 1. halvleg, så var det ikke det faktum der fyldte mest i spillernes hoveder. Det så mere ud som om de prominente navne og at de er forsvarende kredsmestre, udløste unødig stor respekt for gæsterne, og vi spillede langt under standard, med undtagelse af ganske få glimt af strålende angrebsspil.

Efter 19 minutters spil viste vi tænder for første gang, da vi med hurtige førstegangsafleveringer, fik etableret et angreb over venstrekanten. På indlægget stod Anders "Anke" Rasmussen klar til at afslutte, men hans first-timer strøg lige over mål. Minuttet efter brød Kim Rafn igennem, og fandt sig i en 1-mod-1 situation med målmanden. Der var mange mulige afslutningsmuligheder i situationen, men Kim fik træf på bolden med vristen, og styrede bolden forbi både målmand og mål.

Vi var blevet advaret tidligere i halvlegen, om gæsternes hurtige omstillinger og lyst til at skyde på mål fra alle mulige afstande. Efter 24 minutters spil blev vi overspillet på midten af banen, og en dyb aflevering sendte en angriber alene mod mål. Hvad dommeren ikke så, var at selvsamme angriber var en fuld meter offside da afleveringen faldt. Ikke desto mindre fik han afsluttet og scoret til 0-1, trods målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskovs ihærdige forsøg på at presse en dårlig afslutning ud af Aabyhøj-manden. 2 minutter senere var den gal igen, og gæsterne fik alt for nemt scoret til 0-2.

En rædselsafslutningen på halvlegen blev fuldendt med målet til 0-3, bare 2 minutter fra pausefløjtet. En af gæsternes midterbanespillere fik plads til at føre bolden op gennem midten af banen, og fra ca. 25 meters afstand sparkede han på mål. Sparket var hverken voldsom hårdt eller yderligt placeret - faktisk var det lige midt i målet, i en højde der gjorde det muligt at gribe bolden, uden de store problemer. "Smørhånd", som var en smule ude af balance, forsøgte i stedet at slå bolden over mål med en flad hånd. Han var dog for langt ude af sit mål til at det lykkes, men slaget var også så dårligt udført, at der slet ikke kom højde på paraden, så bolden i stedet sejlede i mål bag ham.

Det var hårdt at gå til pause, efter at have inkasseret 3 bløde mål på under 10 minutter, i en rodet, men jævnbyrdig 1. halvleg. Til gengæld var alle opsatte på at der skulle andre boller på suppen i 2. halvleg, og gerne med et par hurtige scoringer til at gøre kampen resultatmæssig tæt igen.

Efter bare 2 minutters spil af 2. halvleg, fik vi en kæmpe chance for at hente ét mål på gæsternes føring, da vi fik tilkendt straffespark. Som en ekstra bonus, fik gæsterne sendt en mand på sidelinjen i 10 minutter med et gult kort, for at brokke sig over det lidt tvivlsomme straffespark. "Smørhånd", som har været usvigelig sikker på de 5 straffespark han indtil videre har fået lov at sparke, tog den lange tur fra eget målfelt, for at ansvar for sparket. Hvis han kunne omsætte straffesparket til mål, ville han bringe sig alene i spidsen på topscorerlisten for sæsonen. Om det var det der gik gennem hovedet på ham, da han lagde an til at sparke, vides ikke, men i mål kom bolden i hvert fald ikke. Den blev sparket højt og bredt forbi mål. Dermed må han nok sande, at hans tid som straffesparksskytte er passé.

Minuttet efter det brændte straffespark fik vi endnu en kæmpe chance for at reducere gæsternes føring. Et hårdt og fladt indlæg fra venstrekanten, fandt vej ind til kanten af det lille felt, hvor ikke mindre end tre af vores spillere stod klar til at sparke bolden i nettet. Det krævede blot et bred inderside at dirigere bolden mod mål, men alle tre lykkedes med at sparke forbi bolden, og chancen løb ud i sandet. Vi havde startet halvlegen med at presse gæsterne langt tilbage på banen, og ovenstående to chancer blev fuldt op af endnu en, bare 1 minut efter den foregående. En kort hjørnesparkskombination gav Morten Bang plads til at søge ind i feltet og få afsluttet. Hans hårde spark suste dog snert fordi den fjerneste stolpe.

Det virkede som om Aabyhøjs mål i 2.halvleg var forhekset. Vi vadede i chancer fra halvlegens start, men ind ville bolden ikke. 7 minutter inde i halvlegen sendte Christian Hagelqvist et indlæg ind på kanten af feltet, hvor Peder Soelberg kom først på bolden, og headede den ned i fødderne på Kim Rafn. Kim fik sig retvendt mod mål og afsluttet på den store chance. Skuddet var dog lige på målmanden, som dog ikke kunne holde afslutningen, og på riposten fik Kim bedre træf på bolden, og fik endelig scoret og reduceret til 1-3. Efter scoringen resulterede en mindre batalje mellem Jesper "Mini" Lauridsen og gæsternes målmand i et gult kort til dem begge. "Mini" tog bolden ud af hænderne på målmanden, som tydeligvis ikke havde travlt med at få bolden til midten, så vi kunne spille videre. Det fik målmanden til at tabe hovedet, og han sparkede benene væk under "Mini". Målmandens gule kort og 10 minutter på sidelinjen var der ikke noget at sige til, men vi var dog en anelse forundrede over hvordan "Mini" havde gjort sig fortjent til sit gule kort.

Vores dominans i 2. halvleg forsatte indtil godt 10 minutter før tid. Vi havde haft endnu et par gyldne muligheder for at få reduceret yderligere. "Anke" sparkede forbi et perfekt indlæg efter 48 minutter, hvor han havde haft masser af tid til at vælge et velplaceret hovedstød i stedet. Helflugteren blev dog aldrig eksekveret, og chancen forsvandt. EFter 57 minutter tog Morten Bang chancen fra 20 meters afstand. Afslutningen havde høj kvalitet, men det havde gæsternes målmand også i situationen, og han parerede bolden forbi mål. Herefter fik Aabyhøj også spillet sig frem til at par rigtig gode muligheder, men begge gange trak "Smørhånd" en klasseredning op af hatten. Mod slutningen af kampen fik gæsterne korrekt annulleret et mål for offside. Det var den sidste farlige aktion i kampen, som vi noget ufortjent endte med at tabe 1-3.

Med nederlaget mod Aabyhøj, har vi nu tabt de første 2 kampe i den nye sæson. Det er vores værste start siden 2011, men når man som os, mener at have fortjent 4 points i stedet for 0 efter de første to kampe, så kan vi godt gå ind til næste uges kamp mod Lyseng med hovederne holdt højt. På et tidspunkt skal det nok lykkes at lukke ned for de bløde mål og få scoret på vores chancer.

Efter kampen blev en hårdt arbejdende Jan Christensen kåret som Man of the match med 4 stemmer, i hård konkurrence med Kim Rafn (3), Anders "Anke" Rasmussen (2), Klaus Rafn (2) og Simon Schiølin, Morten Bang og Peder Soelberg med 1 stemme hver.

Næste hjemmekamp er om to uger (5. september), hvor modstanderen er en af de andre oprykkere HEI.