Højintens kamp gav smal sejr efter vild afslutning

Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen havde noget nær ideelle betingelser, for at skabe et godt resultat i aftenens kamp mod Ugelbølle. Kun enkelte afbud fra den brede trup, gav ham tæt på den stærkeste start 11'er han kunne ønske sig. Gæsterne fra Ugelbølle ligger på ligaens øjeblikkelige 3. plads, så det ville være en vigtig skalp at tage, hvis vi kunne nappe alle 3 points fra aftenens kamp. Vi ville også bevise at vi var bedre end det 2-0 nederlag vi led på udebane mod dem i efteråret.

Fra kampens start havde vi bolden mest, og fik flyttet den fornuftigt rundt i rækkerne. Gæsterne var godt organiseret ned gennem midten af banen, så skulle vi frem til noget, skulle det ske over kanterne. Ugelbølle lagde et højt pres på os fra start, for at stresse vores opspil så meget som muligt. Vi spillede os dog oftest godt ud af presset, men de få gange vi lavede fejl i opspillet, var gæsterne lynhurtige til at skabe farlige situationer den anden vej. De så ganske enkelt farligere ud omkring den sidste tredjedel af banen.

Første store chance kom efter godt 6 minutters spil, da Jacob Hansen fik driblet sig fri i højre side af feltet. Hans indlæg til bagerste stolpe blev mødt af Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet, men hans hovedstød blev reddet af gæsternes målmand. De af vores spillere der stod tættest på situationen var ikke i tvivl om at bolden var over stregen, men dommeren stod for langt væk til at kunne vurdere det, og gæsterne var (ikke overraskende) meget stille. Blev vi snydt for et mål? - Desværre har vi endnu ikke fået VAR teknologien til Oldboys 40 rækken, så det forbliver vi uvisse omkring.

Efter 11 minutters spil tog Anders "Anke" Rasmussen et energisk rush på tværs af banen. Godt halvvejs nede på gæsternes banehalvdel, blev han tacklet hårdt bagfra. Det efterfølgende frispark fra 25 meters afstand tog han sig selv af, men hans hårde velplacerede spark strejfede ydersiden af stolpen, til stor lettelse for gæsternes målmand, der ikke var i nærheden af bolden. Ganske få minutter senere kom Ugelbølle tæt på i den anden ende. Et rigtig godt opsat angreb, endte med en 1-mod-1 situation med Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Med en super reaktion, fik "Smørhånd" reddet afslutningen, men spillet blev efterfølgnde kaldt tilbage pga. offside (som nok ikke var dømt hvis VAR havde været til rådighed).

Første scoring kom efter godt 15 minutters spil, da Anders "Anke" Rasmussen igen var på spil nede på gæsternes banehalvdel. Denne gang fik han driblet sig ind i feltet, hvor han kløgtigt trak et straffespark på en alt for sen tackling. Straffesparket blev knaldhårdt og stensikkert sparket i nettet af Morten Bang, til en fortjent 1-0 føring. Blot 2 minutter senere var vi ved at formøble føringen, da Ugelbølle igen kombinerede sig frem til an chance i vores felt. Afslutingen stod dog ikke mål med opspillet, og bolden blev sparket i sidenettet. Sidste nævneværdige chance i første halvleg faldt til Morten Bang, som efter 22 minutters spil knaldede en kvalificeret afslutning på undersiden af overliggeren. Desværre slog bolden ned på den forkerte side af stregen, og vi måtte "nøjes" med ét-måls føringen ved pause.

Starten af 2. halvleg var meget chancefattig. Det var to meget jævnbyrdige hold, og der havde i 1. halvleg været mange hårde nærkampe, specielt midt på banen. Intensiteten blev bragt med ind efter pausen, og begge hold havde svært ved at etablere noget målsøgende spil. Gæsterne fra Ugelbølle var de første til at byde ind med en målchance efter 10 minutter, hvor en relativ fri header endte i sidenettet. Efterhånden som kampen skred frem og trætheden blev mere fremtrædende, blev timingen i nærkampene dårligere, og temperamenterne kom i fuld flor. Efter 20 minutters spil blev gæsternes bedste spiller og midtbanegeneral sendt på sidelinjen i 10 minutter med et gult kort, for en alt for sen tackling på en af vores. Overtallet gav os mere tid på bolden, men vi blev ikke farligere nede omkring mål.

Dommeren måtte igen have det gule kort frem efter 25 minutters spil, da Anders "Anke" Rasmussen kom i clinch med en Ugelbølle spiller, hvor de endte med at skubbe lidt voldsomt til hinanden. Begge belv sendt til afkøling i 10 minutter af kampens kyndige dommer. Stadig i overtal, men nu med mere plads på banen, skulle man tro vi kunne presse på for et ekstra mål, som kunne lukke kampen. I stedet fik vi udlignet antallet af spillere på banen, da Peder Soelberg blev noteret i dommerens "slemme-drenge-bog" - dog nok lidt på anvisning fra modstandernes opråb, mere end forseelsen i sig selv.

Det skulle lykkes os at få et meget afgørende mål nummer to. Ugelbølle havde kastet stort set alt frem på et hjørnespark 5 minutter før tid, men Kim Rafn fik opfanget bolden på kanten af feltet, og sendt en lang "befrier" op på gærsternes banehalvdel. Her stod Morten Bang med den eneste tilbageværende forsvarer, og den duel om bolden vandt Bang, som efterfølgende kunne sparke bolden forbi en sagesløs målmand til 2-0.

De sidste 5 minutter var der i det hele taget meget aktivitet nede omkring de to mål. Ugelbølle kom først frem til en stor chance minuttet efter Bang's scoring, men afslutningen blev sendt langt over mål. Gæsterne var også farlige kort tid efter, men endnu en fantastisk refleksredning af Jesper "Smørhånd" Kjærskov fra tæt hold, holdt to-måls føringen indtakt. Morten Bang var tæt på at kopiere sit andet mål i slutfasen, efter en mirakelaflevering fra Christopher "Dolfi" Eis, men i stedet for at afslutte fra en favorabel vinkel, prøvede han af runde målmanden. Hans sidste dribling blev dog for lang, og gled ud over baglinjen. Med 1 minut tilbage havde Jan Christensen chancen fra kanten af feltet, men hans forsøg på at placere bolden i målhjørnet var ikke præcist nok, og bolden sejlede over mål. I de døende sekunder af kampen fik gæsterne reduceret til 2-1 efter et gennembrud i højre side. Det var dog for sent til reelt at true vores sejr, og vi kan glæde os over 3 vigtige points i kampen om overlevelse i rækken, hvor kun halvdelen af holdene bliver oppe.

Efter kampen delte Jan Christensen og Anders "Anke" Rasmussen æren som kampens bedste spiller med 4 stemmer hver. Det øvrige stemmer blev fordelt på Klaus Rafn (2), Jesper "Smørhånd" Kjærskov (1), Christian Hagelquist (1), Morten Bang (1) og Morten "Jaap Stam" Søndergaard (1).