Ebbe Sand hattrick sikrede første udenlandssejr

Fredag afsluttede vi en fantastisk Dansker Dag i Dubai's ørken med en velgørende oldboyskamp mod en samling udstationerede spillere fra danske virksomheder i Dubai - " The Danish Expats".

Kampen blev spillet på en fantastisk græsbane midt i ørkenen, med en let brise til at hjælpe lidt på de godt 30 graders varme der godt kunne blive en udfordring for de gamle Hinnerup drenge.

Kampen bar fra start præg af at vi havde spillet sammen i nogle år, da vi havde bedre flow i spillet, mens Expats spillede mere primitivt med dybe stikninger. Vi fik lagt et godt pres fra kampens start, som bl.a. udviklede sig til nogle gode muligheder, men skarpheden var svær at få øje på i indledningen.

Der skulle hjælp til fra vores medrejsende ambassadør, Ebbe Sand, for at få taget hul på scoringerne. Efter godt 10 minutter bragte Ebbe os på 1-0, og herefter begyndte vi at blive mere nærgående. Morten Bang udbyggede kort efter føringen til 2-0, inden Kristian "KD" Drachmann kom tæt på med et dommedagsdrøn på overliggeren. Inden pausen havde Ebbe Sand været på pletten igen, efter at have rystet et par forsvarer af sig inde i feltet, og sikkert scoret til 3-0.

"Expats" havde haft enkelte store chancer i 1. halvleg, men godt forsvarspil fra Simon Schiølin, lidt held med dårlige afslutninger fra tæt hold og storspil fra Jesper "Smørhånd" Kjærskov, gjorde at de måtte gå til pause uden at have scoret et ellers fuldt fortjent reduceringsmål.

Efter pausen fik Ebbe Sand et hvil, og der blev plads til at prøve lidt andre kræfter i den forreste kæde. Her blev Jakob Hansen bl.a. sat i spil, og hans scoring til 5-0 var hans andet i de seneste to udenlandskampe. Inden da havde Claus Hvass scoret et af hans sjældne mål, efter et godt rush på venstrekanten. Det var ikke bare en populær scoring, men samtidig en der drænede de sidste kræfter ud af holdets rimsmed, som måtte lade sig udskifte efter en uforglemmelig jubelscene.

Holdets yngste mand, Christian Hansen, kom også på måltavlen efter at have banket bolden i nettet med en flot flugter fra kanten af feltet. Ebbe Sand fuldendte sit hattrick med vores 7. mål i kampen, denne gang efter lidt klumpspil.

"Expats" fik bolden i nettet en enkelt gang, da de på et frispark få meter uden for feltet, udnyttede at målmand Henrik Pilgaard dirigerede muren på plads ved den ene målstolpe, og sparkede hurtigt bolden ind ved den modsatte stolpe. Inden da havde de haft et par rigtig store chancer for reduceringer, men igen kom deres uskarphed og storspillende målmand i vejen for yderligere scoringer.

Kampen endte med en 7-1 sejr til Danmarks mest velgørende oldboys, hvilket var lidt større end spil og chancer antydede. Alle var dog tilfredse med en god kamp, hvor vi fik brugt hele truppen i kampen, med undtagelse af Jesper Brandi, Morten "Jaap Stam" Søndergaard og Cheftræner Kaspar "Kalle" Knudsen, som alle døjer med skader.