Største nederlag til dato mod overlegen modstander

Gennem årerne har vi kunnet skrive FC Zulu, RCD Espanyol, Celtic FC, Oldboyslandsholdet, Ajax Amsterdam og Tottenham Hotspur på CV'et. Søndag den 19. april 2015 løb vi på banen til et møde med den ubestridt største klub i rækken af oplevelser - mægtige FC Barcelona.

Kampen blev spillet på en "hemmelig" lokation i udkanten af Barcelona, og bevares, holdet bestod ikke af gamle verdensstjerner som Puyol, Bakero eller Salinas, men Javi, Carlos, Pedro og de andre drenge fra FC Barcelona magtede nu alligevel at give os en fodboldlektion og dertilhørende velgørende øretæve på bedste FCB manér.

På en noget mindre bane end vi er vant til, en modstander der var meget hurtigere både med og uden bold end os og tre hårde dage i "bagagen", var det opad bakke fra start. Det lyder ganske rigtigt som en lang række undskyldninger for hvad der kommer herefter, men skal vi være helt oprigtige, så havde vi ikke fået et bedre resultat selvom vi havde været 100% friske og havde spillet på en bane med normale mål. Resultatet af mødet med FC Barcelona var meget retvisende for styrkeforholdet på de to hold.

Vi havde ikke helt den samme brede trup til denne kamp som mod Espanyol to dage tidligere, da vi havde 8 mand ude med skader og andre helbredsmæssige forhold der gjorde dem ukampdygtige, og Poul Krebs havde planmæssigt forladt Barcelona samme formiddag. De resterende 27 ildsjæle, inklusiv Humorambassadør Carsten Bang og Hovedsponsor Daniel Stjernholm Busch Hansen, fik dog en på opleveren gennem 2x40 minutter i den spanske middagssol.

Vi fik den mest optimale start på kampen. Godt nok forsøgte vi at flytte bolden rundt, og kombinere os op ad banen, men FCB lagde et meget hårdt pres på vores opspil, og vi lavede derfor mange fejl, som udmyndede sig i hurtige omstillinger. Efter bare 5 minutters spil gik det galt første gang. En offside fælde kiksede, og et par FCB spillere stod pludselig alene med målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov, og havde ingen problemer med at få bolden i nettet til 1-0.

Vi blev flere gange overløbet på midtbane og i forsvaret, og kunne ikke holde fast i bolden når vi kom over midten. Kun et par enkelte aflutninger blev det til i kampens indledende fase, dog ingen der for alvor testede målmanden. 8 minutter inde i kampen kombinerede FCB sig igennem til endnu en chance, og igen så det legende let ud da de scorede til 2-0.

Efter 11 minutter kom der igen "spænding" i kampen. Vi fik fremtvunget et hjørnespark i højre side. Morten Bang lagde et halvfladt indlæg der passerede til bagerste stolpe, og landede i fødderne på Sportsdirektør Simon Schiølin. Simon afsluttede resolut med et halvt liggende vristspark, og bolden strøg i nettet bag en sagesløs målmand til 2-1. Nu luftede vi igen muligheder for at få et godt resultat med fra denne kamp.

Målet så dog ikke ud til at chokere FC Barcelona. De brugte i hvert fald ikke mere end 1½ minut til at gøre det tl 3-1 og skifte glæde ud med skuffelse for os. I løbet af de følgende 6-7 minutter fik FCB scoret igen til både 4-1 og 5-1, og vi lignede mest af alt en flok statister i deres kombinationer og løbemønstre. Vi kunne ganske enkelt ikke følge med i det høje tempo.

Vi fik dog lidt oprejsning igen efter godt 26 minutter, da Jacob Hansen kom på skudhold o tog chancen fra distancen. Målmanden fik dog pareret skuddet, men riposten landede for fødderne af Morten Bang, som gjorde kort proces og sparkede bolden i nettet til 5-2. Igen fik FCB os hurtigt ned på jorden igen, og med fire hurtige scoringer på halvlegens sidste 10 minutter, måtte vi gå til pausen bagud med hele 9-2. Vores hidtil største nederlag på 9-3 var altså blevet slået på bare én halvleg.

Vi kom meget bedre ud til anden halvleg, og havde held til at holde spillet oppe på FC Barcelonas banehalvdel i længere perioder. Det lykkedes også at komme frm til nogle gode afslutninger, og efter 43 minutter gav det pote. Jesper Lybye satte Jacob Hansen op til afslutning, og denne gang gav Hansen ikke målmanden en chance, men tordnede bolden i nettet til 9-3.

7 minutter inde i halvlegen overtog FC Barcelona igen styringen af kampen. 2 hurtige mål efter 47 og 51 minutters spil bragte dem foran 11-3, inden der minuttet efter blev dømt straffespark mod målmand Henrik Pilgaard. Straffesparket blev sat sikkert ind, og vi var bagefter 12-3 med 28 minutter tilbage af kampen. Meget tydede på at dette kunne udmynde sig i en regulær ydmygelse af de helt store.

Heldigvis havde vi held med at holde FC Barcelona fra fadet i længere perioder, men der var dog fire mål mere i kampen inden slutfløjt - det sidste sat ind i allersidte sekund. Desværre var alle fire mål til FC Barcelona, og kampen endte derfor med et ydmygende 16-3 nederlag til et FC Barcelona hold uden de helt store verdensstjerner. Hvordan var det mon gået hvis spillere som Carlos Puyol, Salinas og Luis Henrique havde været i startopstilingen?

På billedet over, ses de tre meget veltilfredse spillere, der nu kan sige at de har scoret mod selveste FC Barcelona. Simon Schiølin, Jacob Hansen og Morten Bang. De to sidstnævnte blev iøvrigt også noteret for en assist hver.

Kampen med de mange mål var den sportslige afslutning på endnu en fantastisk oplevelse for Danmarks mest velgørende fodboldhold. Til efteråret (26. september helt præcist) venter der endnu en oplevelse, omend af en anden kaliber, når Unicef Cup 2015 afvikles. Mere om denne event senere.