Tennis-cifre mod bundhold

Det er 9 år siden vi sidst bød FC Rangers velkommen til Rønbæk stadion. Dengang blev de sendt retur med et nederlag på 8-2. Forventningerne til aftenens kamp lå meget i samme bane, da gæsternes hidtil eneste triumf i denne sæson, kom i 1. spillerunde, hvor de vandt uden kamp. Siden er det blevet til flere store nederlag og 0 points, så der var lagt op til en overkommelig opgave, oven på det ærgerlige nederlag til bysbørnene sidste uge. Få timer før kampstart var vi dog lettere presset, da kun 9 mand havde meldt sig klar til kamp, og en af disse ("Folke") trak ovenikøbet med pressede ribben fra sidste uges kamp, og en forstrækning han pådrog sig under opvarmningen. Heldigvis fik hans begrænsede mobilitet ikke den store betydning for udfaldet af kampen.

Det var ikke svært at forstå hvorfor FC Rangers ligger og roder i bunden af ligaen. De havde simpelthen for lidt at skyde med, og deres fysiske spil kom slet ikke i gang i kampens indledning, da vores boldomgang var hurtigere end de kunne følge med til. Vi havde relativt nemt ved at komme frem til chancer, som vi dog i alt for stort omfang brændte på det skammeligste, mens gæsterne ikke fremprovokerede en eneste redning fra Jesper "Smørhand" Kjærskov i hele 1. halvleg. De få gange de kom i nærheden af vores felt og fik afsluttet, blev skuddet blokeret.

Vi fik dog prikket bolden i nettet efter 7 minutters spil, da Martin Bøjer blev spillet fri foran mål af Jacob Hansen, og sikkert scorede til 1-0 på den meget immobile målmand i FC Rangers målet. 5 minutter senere blev Bøjer igen sendt fri mod mål, men denne gang var han uselvisk, og "betalte tilbage" på Hansens assist få minutter inden, da han spillede bolden på tværs af feltet, til en helt fri Jacob Hansen, som let kunne score til 2-0.

Vi fortsatte med at dominere spillet efter scoringerne, og kom frem til et hav af afslutninger, som dog enten røg forbi mål, eller blev sparket lige på den store målmand. Han stoppede alt hvad der lå inden for en arms-/et bens afstand fra kroppen, men opgav at redde alt andet. Vi skulle helt frem til det 30. minut, før vi fik scoringen til 3-0. Igen var det Jacob Hansen der var i afslutterens rolle, efter en fornem frispilning fra Michael "Mik Mak" Krattet.

Vi tog 3-0 føringen med os til pausen, efter en halvleg der havde budt på et par kontroversielle episoder, som kunne (læs: Skulle) have ført til straffespark mod Anders "Anke" Rasmussen, og som minimum 1 mørkegult kort til FC Rangers' anfører, efter et verbalt og semifysisk "overfald" på Peder Soelberg i forbindelse med en nærkamp. I begge episoder valgte dommeren at lade fløjten forblive tavs.

Gæsternes frustrationer og en let provokerende Peder Soelberg, første allerede fra 2. halvlegs start til flere unødvendige sammenstød med FC Rangers' anfører. Det kulminerede efter 5-6 minutters spil af halvlegen, da dommeren valgte at give begge spillere 10 minutter "i straffeboksen" for endnu en batalje, som med en anden dommer nemt kunne have affødt et rødt kort til gæsternes anfører. Dommeren vurderede at begge spillere havde en "pustet til ilden", selvom om gæsternes anfører tydeligt overreagerede med at skubbe Soelberg i jorden.

FC Rangers tabte mest ved de to gule kort, da det var deres ubetinget bedste forsvarsspiller der var røget ud i 10 minutter. Vi udnyttede den ekstra plads på banen, og den reducerede fysik i forsvaret til at score to fornemme mål. Efter 43 minutter fik Anders "Anke" Rasmussen en friløber mod mål, efter et meget fint vip fra Martin Bøjer, og "Anke" sparkede bolden hårdt og præcist ind i højre målhjørne til 4-0. Små 10 minutter senere fik Martin Bøjer selv muligheden fra distancen, og han gjorde "Anke" kunststykket efter, da han tordnede bolden ind i det venstre målhjørne til 5-0. Assisten til Bøjers mål kom fra Per "Folke" Volquards, da et udspark fra målmanden ramte "Folke" i ryggen og endte i fødderne på Bøjer.

Peder Soelberg kom i centrum igen, da hans 10 minutter på bænken var overstået. Efter en times spil, blev han spillet i dybden af "Folke". Målmanden havde en sjælend gang bevæget sig ud af målet, i et forsøg på at stoppe Soelberg, men han fik driblet rundt om målmanden og sparket bolden sikkert i det tomme mål til 6-0. Lige så flot som målet var, lige så uheldigt var Soelbergs fejring af scoringen, som i bund og grund var en verbal provokation af gæsterne, som han følte havde været efter ham hele aftenen. Den provokation blev taget meget ilde op af FC Rangers, og Soelberg var heldig med ikke at blive fanget af en "benbrækker-tackling", for gæsterne havde hans nummer, og de gik meget målrettet efter at "flække" ham mod slutningen af kampen. Frustrationen blev dog også taget ud over andre spillere, og bl.a. Martin Bøjer fik "kærligheden" at føle med et sæt støvleknopper på skinnebenet. Dommerens inkonsekvens fra første halvleg fortsatte desværre i anden halvleg, så hvor andre dommere ville have uddelt minimum 1 rødt kort i denne kamp, sluttede den med et gult til hvert hold og en 6-0 sejr til os.

Det ville ikke være fair, at skrive dette referat uden at fremhæve Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Han havde en meget stille aften "på kontoret", men når der var brug for ham, leverede han på verdensklasse niveau. Midt i 2. halvleg fik gæsterne deres første afslutning inden for målrammen. Det var en flad afslutning mod "Smørhånds" højre side, som han kom ned til i fuld længde, og da bolden ramte målstregen, fik han med fingerspidserne vippet den på stolpen, hvorfra forsvaret kunne afværge yderligere farer. Få minutter senere viste han stort mod, da han efter et hjørnespark, fik kastet sig i vejen for et par afslutninger, inden bolden blev blokeret med ansigtet af en FC Rangers spiller, som fik blæst sin ene kontaktlinse ud i situationen.

Med sejren konsoliderede vi 2. pladsen i ligaen, og lagde pres på topholdet. Det var samtidig vores 3. clean sheet i 6 kampe, og vi skal helt tilbage til 2012 for at finde den seneste sæson med mere end 2 clean sheets. Dengang bød hele sæsonen på 4 af slagsen, hvilket vi helt sikkert vil gå efter at matche allerede i næste uge, hvor vi napper en gentagelse af aftenens kamp mod FC Rangers på Rønbæk stadion. Kampstart er kl. 18.00

Michael "Mik Mak" Krattet og Per "Folke" Volquards delte (ligesom i sidste uge) hæderen som Man of the Match her til aften med 5 stemmer hver. De sidste stemmer gik til Martin Bøjer (3) for hans mål og 2 assists.