Scoringsrekord i nedsabling af bundhold

For anden onsdag i træk skulle vi her til aften møde FC Rangers fra Aarhus. Sidste uge vandt vi 6-0, i en kamp der kunne - burde - nej SKULLE have været meget større, når man bare kigger på de aller største chancer der blev brændt. Det skulle vi prøve at rette op på i den nye kamp. Der var en lille håndfuld nye folk i truppen ift. sidste uge, og begge hold havde givet hver vores "kamphane" fra seneste møde "fri" til aftenens kamp, hvilket betød at den forløb uden overdrevne sammenstød og dommeren havde en meget stille aften på Rønbæk stadion.

Vi var meget opsatte på at få en god start, så vi kunne knække de underlegne FC Rangers drenge tidligt. Som sidste uge, havde vi 100% styr på kampen fra første fløjt, men vi havde meget svært ved at tage de rigtige beslutninger, når vi nåede ned på den sidste tredjedel af banen, og fik derfor ikke rigtig truet gæsternes mål i kampens indledning. FC Rangers havde ikke meget held med deres offensiv, som typisk bestod i forsøg på lange bolde i dybden, til et par ikke alt for hurtige frontløbere. De få forsøg der var i starten af kampen, blev hurtigt stoppet af et velspillende forsvar.

Vi skulle 15 minutter ind i kampen, før første scoring faldt. FC Rangers fik hjælp til at forvandle en ufarlig situation, til en gigantisk målchance. En lang bold i dybden blev mødt af målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov på kanten af feltet, men da han lagde an til at cleare bolden, gled han på den bløde bane, og gæsternes angriber havde nu et tomt mål foran sig. I stedet for selv at skyde på mål, valgte han at spille bolden på tværs af feltet til en medspiller ved bagerste stolpe. Han havde dog nok gjort klogt i selv at afslutte, for Jesper "Store" Søndergaard nåede tilbage og blokerede afslutningen ud til hjørnespark. FC Rangers investerede ikke meget i det efterfølgende hjørnespark, og havde kun 3 mand i feltet. Det skulle dog vise sig at være rigeligt, da bolden sejlede til bageste stolpe, hvor Jesper "Mini" Lauridsen pludselig stod alene med to modspillere. Den ene havde en helt fri header, og kunne på holdets bare anden afslutning i kampen, bringe gæsterne på 0-1, stik mod spil og chancer. En kæmpe blunder i forsvaret.

Målet fik os til at vågne en lille smule op, og vi blev herefter bedre til at få afsluttet vores angreb, frem for gentagne gange at forsøge de små hurtige kombinationer, gennem et meget kompakt forsvar, som i kampens indledning. Kvaliteten af afslutningerne skal vi dog ikke bruge meget spalteplads på.

Først 21 minutter inde i kampen fik vi bolden i nettet. Vi skulle dog have hjælp fra modstander og dommer før det lykkedes. Efter et hjørnespark, endte en afslutning fra Jacob Hansen med at ramme en modstander på armen, og dommeren var hurtig til at fløjte for straffespark. "Smørhånd" er blevet vores nye straffesparksskytte, og han scorede meget sikkert til 1-1. Det var "Smørhånds" 3. straffesparkscoring på ligeså mange forsøg i 2017.

FC Rangers, og ikke mindst vores forsvar, fortsatte med at holde "Smørhånd" arbejdsløs resten af første halvleg. Til gengæld fik vi bragt os foran blot 3 minutter efter udligningen. Jesper "Mini" Lauridsen kæmpede sig forbi hans direkte modstander ved baglinjen, og fra en meget spids vinkel fik han sparket på mål. Hans afslutning blev blokeret af gæsternes målmand, men Kim Rafn, som ikke var med i sidste uges kamp, var hurtigt over riposten, og fik bragt os i spidsen med 2-1. Vi scorede ikke mere i første halvleg, men der var en positiv tendens ift. at kvaliteten af afslutningerne på vores angreb, som lovede godt til anden halvleg.

Hvor vi var skuffede over udfaldet af første halvleg, så var det svært ikke at glæde sig over det vi fik udrettet i anden halvleg. Alle de problemer vi havde haft med at kombinere os igennem FC Rangers' forsvar i første halvleg, fik vi vendt på hovedet efter pausen, hvor alt begyndte at fungere. Bare 6 minutter inde i halvlegen tryllede Jan Christensen og Jacob Hansen inde i gæsternes felt. Efter en god dribletur til baglinjen, lagde Jan Christensen bolden af til Jacob Hansen med hælen. Hansen tog en hurtig dribling rundt om en stillestående målmand og lagde stille og roligt bolden i nettet til 3-1.

[Det er en god idé liiiige at fylde kaffekoppen og/eller få tisset af nu, inden du læser videre, for det kommer til at gå stærkt herfra]

Det var en fornøjelse at overvære samspillet i anden halvleg. FC Rangers var gået helt i stå efter 3-1 målet, og vi kunne spille bolden rundt som det passede os resten af halvlegen. Det kastede selvfølgelig en masse chancer af sig, og ligeså flot opspillet til vores 3. mål havde været, lige så mærkværdigt var det 4. mål. Små 3 minutter efter Hansens scoring brød Anders "Anke" Rasmussen igennem gæsternes forsvar, men hans afslutning blev ramt så dårligt, at det i stedet blev en super aflevering til Kim Rafn. Kim afsluttede på tværs af målet, men igen uden at ramme. Heldigvis havde "Anke" fortsat sit løb, og han kunne prikke Kim's "tværbold" i nettet til 4-1. Et "ping-pong" opspil, som enten var mere held end forstand, eller simpelthen et verdensklasse "FIFA" mål. Jeg vil ikke dømme herfra, men der er uden tvivl én eller flere af vores læsere, som har en klar holdning til hvilken beskrivelse der passer bedst, ud fra kendskabet til de to herrer.

Der skulle gå "hele" 6 minutter før vi igen fik bolden i nettet. Jacob Hansen scorede sit andet mål i kampen, da han efter 50 minutter førte bolden op gennem midten af banen, og med et velplaceret spark fra 20 meter, udplacerede den meget stationære målmand i gæsternes mål til 5-1. Hansen skulle fulende sit hattrick bare 2 minutter senere, da Kasper "Poppe" Jarlhelt Andersen spillede ham fri, og han sikkert sparkede bolden i nettet til 6-1.

Jacob Hansen var ikke helt færdig med at være involveret i mål efter den seneste scoring. Hans rolle skiftede dog fra afslutter til oplægger, da han efter 55 minutter spillede en bold på tværs af feltet til Kim Rafn, som blot skulle sætte indersiden på bolden for at score sit 2. mål i kampen, og bringe os foran 7-1. Det sammenspil gentog sig efter 60 minutter, igen med Hansen i oplæggerens rolle og Kim som målscorer til 8-1. Dermed havde både Kim og Hansen reddet sig hattricks i kampen.

Vores største sejr til dato var 8-0 mod Aabyhøj tilbage i maj måned 2013. Den margin blev tangeret med scoringen til 9-1 bare 4 minutter før tid. Igen var Kim Rafn målscorer, men denne gang kom den assisten fra Jesper "Mini" Lauridsen. Ydmygelsen blev fuldendt og en ny rekord for største sejr blev endegyldigt opnået 2 minutter før tid, da Hansen med sin 3. assist i kampen, spillede Martin Ilner fri i feltet. Han havde ingen besvær med at sparke bolden forbi en tydeligt opgivende målmand til slutresultatet 10-1.

Det var en ulige kamp fra start til slut, men efter en sløj første halvleg, fik vi styr på opspil og afslutninger i anden halvleg. Ikke nok med at vi slog den gamle scoringsrekord - vi brugte kun én halvleg til at tangere de 8 mål vi scorede mod Aabyhøj for 4 år siden. Det var samtidig en udfordring for Chefstatistikeren, at holde styr på de mange mål og assists, da han selv var på banen i 55 minutter, og derfor ikke havde mulighed for at notere undervejs.

Onsdag den 4. oktober spiller vi efterårets sidste kamp mod Posten på Vibe Arena kl. 18.00

Kim Rafn blev for første gang hædret som Man of the Match, for hans 4 mål og 1 assist. Det kastede hele 7 stemmer af sig, mens Jesper "Mini" Lauridsen (3), Klaus Rafn (2) og Jacob Hansen (2) tog sig af de resterende stemmer.