Endnu en sikker sejr i topkamp

Aftenens kamp mod FC Skanderborg var en sand topkamp, hvor vinderen kunne semitere ligaens 2. plads. Vores hidtil eneste opgør mod Skanderborg ligger tilbage i 2011, hvor kampen i Hinnerup endte 2-2 efter en meget jævnbyrdig dyst.

FC Skanderborg var meget hårdt ramt af afbud til aftenens kamp, og stillede faktisk kun med 10 spillere fra start. Først halvvejs inde i 2. halvleg blev de fuldtallige et kort øjeblik, indtil de fik vist en mand ud i 10 minutter for at komme alt for sent ind i en tackling. Skanderborg nåede med andre ord kun at spille 11 mod 11 i 10-15 minutter af kampen.

1. halvleg

Som det kan forventes af en hold i overtal fra start og med vinden i ryggen, så pressede vi Skanderborg hårdt i første halvleg. Vi havde bolden meget og prøvede at kombinere os frem til nogle kvalificerede afslutninger. Det lykkedes flere gange at komme frem til chancer, men afslutninger var heller ikke i aften de skarpeste vi har set gennem årerne.

FC Skanderborg viste i glimt at de også havde noget at byde på fremad banen. Specielt på hurtige omstillinger prøvede de at fange os højt oppe på banen, så deres hurtige angribere kunne tage løbeduellerne med vores lidt tungere midterforsvar. Vi fik dog lukket godt af for de meste i opspilsfasen, og kun en enkelt gang eller to fik de sendt et kvalificeret skud mod mål, men her var Jesper "Smørhånd" Kjærskov sikkerheden selv.

"Smørhånds" bedste aktion var en super blokade på en friløber fra FC Skanderborgs bedste mand. Det var ved stillingen 0-0 og var yderst vigtig.

MÅL! 1-0

Mod slutningen af halvlegen fik vi fremtvunget et hjørnespark i venstre side. Det tog Kasper Drachmann sig af, og hans indlæg steg Christian "Krølle" Hansen til vejrs og headede i nettet til 1-0.

Samarbejdet med Kasper og "Krølle" skulle vise sig at blive endnu bedre i 2. halvleg, men vi gik til pause foran 1-0.

2. Halvleg

MÅL! 2-0

2. halvleg var ikke mange minutter gammel før Kasper D. igen fandt "Krølle", denne gang med en dyb stikning, og som i 1. halvleg kvitterede "Krølle" for det gode oplæg med en scoring til 2-0.

Vi havde nu fået vinden imod os, men eneste forskel på spillet fra 1. halvleg var at de lange bolde fra Skanderborgs bageste kæde nu blev længere, og vi måtte falde dybere tilbage for at afværge at større chancer skulle opstå.

MÅL! 3-0

Godt halvvejs gennem halvlegen blev Jacob Hansen flyttet fra midtbanen op på hans mere vandte position som angriber. Det skulle ikke tage ham mere end et par minutter at bevise hvor korrekt den beslutning havde været. En præcis aflevering fra "Krølle" satte Hansen kælendt en yderside på, og han drejede bolden i en blød bue over målmanden og i mål ved bageste stolpe.

FC Skanderborg begyndte stille og roligt at komme tættere på vores mål i 2. halvleg, og specielt omstillingerne var vi ikke altid lige gode til at tackle. Kort efter målet kom vi i undertal på et kontraløb, og til vores held var afslutteren så træt at han fik dårligt træf på bolden, og sendte den forbi nærmeste stolpe.

MÅL! 3-1

Heldet slap dog op få øjeblikke senere, da Skanderborg sendte et indlæg fra frispark mod bageste stolpe, hvor en spiller umarkeret kunne heade bolden forbi "Smørhånd" fra tæt hold.

MÅL! 4-1

Makkerparret Kasper D. og "Krølle" kronede en rigtig god kamp med at samarbejde om kampens sidste mål. Hurtige kombinationer fik bragt "Krølle" fri for mål, og han sikrede sig sit første hattrick som oldboysspiller ved sikkert at udplacere Skanderborgs målmand til slutresultatet 4-1 kort før tid.

Efter kampen var der ikke de store overraskelser i at Man of the match æren blev givet til tremålsskytten Christian "Krølle" Hansen med 9 stemmer. Kasper Drachmann havde også en rigtig god kamp med 3 assists og fik 3 stemmer. Michael "Mik Mak" Hertzum fik 2 stemmer for en helhjertet indsats i forsvaret, mens Jesper "Store" Søndergaard fik den sidste stemme.