Hæderligt nederlag til meget stærk modstander

Rækkens tophold fra Aarhus Fremad gæstede her til aften Rønbæk Stadion, hvor den imponerende rekord med nul nederlag i hele 2012 skulle stå sin hårdeste prøve i sæsonen. Fremad stilte meget stærkt op med profiler som målmand Henrik Bundgaard, Christoffer Roland, Jimmy Høyer, Gregers Ulrich og Mikkel Sønderup, som for indtil ganske få år siden slog deres folder på Divisions- eller Superliga niveau. Fremad havde inden aftenens kamp haft en ganske overkommelig start på efterårs sæsonen, hvor de i deres fire første kampe kun havde spillet én der ikke var vundet med mere end syv mål.

Vi havde til aftenens kamp indkaldt bl.a. Kasper "Poppe" Andersen til sin første optræden siden kampen mod Oldboyslandsholdet tilbage i maj 2009, og Jacob "Terker" Terkildsen som spillede sin blot anden kamp i denne sæson. De to "nye" spillere tilførte et større løbepensum på midtbanen og roligt overblik i forsvaret. To ting der skulle blive meget vigtige i aftenens kamp.

1. halvleg

Vi var ganske som ventet kommet på en stor opgave mod en kvalitetsmodstander, men fra kampens start var det tydeligt at hele holdet ville gøre alt hvad de havde i sig for at få et godt resultat med fra kampen.

De første 5 minutter af kampen holdte vi faktisk Fremad fra reelle målchancer, til trods for et meget bevægeligt angrebsspil. Efterhånden som vi kom længere ind i kampen, og deres kombinationer kom til at køre mere flydende, kom de frem til flere og flere afslutninger. En veloplagt Henrik Pilgaard i målet og et hårdt kæmpende hold foran ham, gjorde dog sit til at chancerne aldrig blev rigtig farlige i den indledende fase.

MÅL! 0-1

Ca. 10 minutter inde i kampen kunne vi dog ikke holde stand længere. En kvalificeret afslutning fra kanten af feltet blev halvklaret af Pilgaard, og Mikkel Sønderup var hurtigst over riposten, som han nemt kunne trille i mål.

Der blev vist høj moral efter målet, og vi fortsatte med at spille bolden rundt så godt vi kunne, mod et rutineret mandskab der pressede os godt på deres banehalvdel. Vi havde også afslutninger mod mål i første halvleg, men da vi havde svært ved at komme igennem Fremads forsvar, blev det kun til forsøg på langskud fra Morten Bang og Kasper Drachmann. Ingen af skuddene var dog rigtig tætte på at blive farlige.

MÅL! 0-2

Vi lykkedes med at holde stand frem til godt 25 minutter inde i halvlegen. Efter et godt opspil i venstre angrebsside havnede bolden i det lille felt foran Henrik Pilgaard, hvor der blev kæmpet godt om bolden i med mod- og medspillere. Mikkel Sønderup var igen involveret, og med et rutineret skub på Søren Andersen, fik han tilpas meget plads til at vifte bolden i nettet med et frækt hælspark.

Stillingen holdte til pause, og selvom der ikke var nogen tvivl om at det var en fortjent føring, så havde vi bestemt stor ære af halvlegen også. God fight og villighed til at spille fodbold mod et klart bedre hold, i stedet for bare at losse bolden ud af egen zone, havde været nøgleordene i første halvleg.

2. halvleg

Fra anden halvlegs start blev der debut til Jan Christensen på midtbanen, hvor Kristian "KD" Drachmann desværre måtte udgå med en skade. Jan kom ind og supplerede "Poppe" meget godt med et ligeledes stort løbepensum.

MÅL! 0-3

Anden halvleg var kun knap 10 minutter gammel før Fremad igen fik scoret. Denne gang var det på en hurtig omstilling, efter vi havde mistet bolden på egen banehalvdel. Vi kom i undertal i forsvaret, og Pilgaard var chanceløs i duellen med Fremad angriberen der sikkert satte bolden ind ved fjerneste opstander.

Trods 0-3 målet holdte vi hovedet højt, og fortsatte med at spille fodbold. Vi blev også mere nærgående i anden halvleg, hvor både Jesper "Store" Søndergaard og Morten Bang testede Henrik Bundgaard i Fremad målet med hovedstød, og også langskuddene begyndte at komme tættere på at give mål. Det skulle dog ikke lykkedes denne aften.

MÅL! 0-4

I stedet for at vi fik gevinst for at presse spillet mere op på Fremads bane i anden halvleg, blev vi straffet for en fejl i opspillet med bare 5 minutter tilbage af kampen. En pasning fra Kasper Drachmann på højrekanten mod "Store" midt på vores bane blev en anelse upræcis, og igen blev vi fanget i en undertalssituation som endnu engang resulterede i et ærgerligt mål.

Kampen endte 0-4, men selvom vi ikke var rigtig tæt på reduceringsmål, så var der et par ærgerlige mål iblandt som vi godt kunne have været foruden. Med den indstilling der blev lagt for dagen i aften, havde vi fortjent at holde resultatet lidt mere snævert. Vi må bare erkende at vi var oppe mod et meget bedre hold, som modsat alle andre hold vi tidligere har mødt, var i stand til at holde tempo og tryk samtlige 70 minutter, og selvom de var komfortabelt foran satte de ikke tempoet ned.

Denne kamp vil, for mig i hvert fald, stå som én af de sjovere kampe vi har spillet, trods nederlaget. Den er fuldt på højde med vores kamp mod AGF sidste sæson som vi også havde en god kamp mod, men endte med at tabe 4-1. At spille mod et hold der er så meget bedre og så kunne hæve vores eget spil så meget at vi kan spille med hele kampen, er væsentligt sjovere end at vinde med fem mål over en dårligere modstander som slet ikke udfordrer os.

Efter kampen delte Søren A. og "Poppe" æren som kampens bedste med 3 stemmer hver, og Søren er dermed den spiller i truppen der har flest Man of the Match titler med 9 ialt. De øvrige stemmer fordelte sig på Pilgaard, Simon og "Store" med 2 hver, mens "Terker" og Bang fik 1 stemme hver.

Med bare to kampe tilbage i sæsonen ligger Christian "Krølle" Hansen stadig i spids til titlen som Årets Spiller 2012. Bang fører Topscorer listen, mens der er spænding på Assistlisten hvor Søren A. og Lybye begge har 6 assists. Årets Bølle ser endnu engang ud til at blive uddelt til en førstegangs vinder. Kun Martin Bille har præsteret at "vinde" denne titel 2 gange. Sportsditektøren himself har taget teten på denne i år.

Holdet mod Forza Fremad:

Pilgaard - Schiølin, Søren A., "Store", "Terker" - Drachmann, "Mini", "KD", "Poppe" - Rafn, Bang - Subs: "Usche", Christensen, Hansen

Vidste du....

at aftenens nederlag til Forza Fremad blot var det 10. nederlag i 54 hjemmekampe over de 6 sæsoner vi har spillet?