Svær udekamp endte med ærefuldt nederlag

Sæsonens første udekamp var på kunstgræsbanen ved Risvangen stadion mod Aarhus Fremad. Det er et af rækkens absolut stærkeste hold, med en god blanding unge løbestærke spillere og mere rutinerede spillere med divisionserfaring. Meget tydede på at vi ville få en travl aften, og det fik vi.

Taktikken var meget klar - vi måtte ikke blive overløbet i forsvaret af de hurtige omstillinger Fremad kunne sætte op, så vi stod som udgangspunkt meget lavt i banen. Vores chance lå i at vende spillet hurtigt, og udnytte den fart vi havde i angrebet i form af Jacob Hansen og Jacob Langvad.

1. halvleg

Vi startede kampen med at stå meget dybt, som aftalt, og forsøgte på hurtige omstillinger med lange bolde frem mod Hansen og Langvad, dog uden det gav farlige chancer i første omgang. Vi holdte dog Fremad fra store chancer, da vores dybe forsvarslinje gjorde det svært for dem at spille sig igennem til afslutninger.

Efter en indledning på kampen hvor vi spillede med stor respekt for modstanderen, begyndte vi hurtigt at se muligheder for at kombinere os op ad banen, da der var overraskende meget plads midt på banen. Fremad var dog hurtige i deres presspil, og vi havde til tider svært ved at holde i bolden på det hurtige underlag, så selvom vi fik arbejdet os ned i nærheden af deres felt ved et par lejligheder, blev det ikke rigtig farligt.

0-1

Efter godt 10-12 minutters spil kom vi noget ufortjent foran. En omstilling som i første omgang så ud til at løbe ud i sandet, blev hurtigt vendt til en målchance da Jacob Langvad fandt en fri Jacob Hansen på kanten af feltet, som udnyttede den fri plads mellem ham og målet, til at tordne bolden i nettet ved nærmeste stolpe, uden chance for Fremads målmand. Det var Hansens 5. sæsonscoring i bare 4 kampe, og Langvads første assist siden 2009.

1-1

Føringen holdte dog ikke længe. Bare få minutter efter scoringen blev målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov straffet for at holde bolden i mere end de tilladte 6 sekunder. En regel der blev indført for 8-10 år siden, men indtil dette moment aldrig har været håndhævet. Frisparket fra kanten af feltet blev sparket hårdt ind i muren, hvor den blev rettet af og landede tilfældigt i fødderne på en Fremad angriber, som let kunne skubbe bolden i nettet.

Gult kort

Bare få minutter efter udligningen kom dommeren igen i fokus. Denne gang gav han Kasper "Poppe" Andersen det gule kort, og dermed 10 minutter på sidelinjen, for at gå alt for voldsomt ind i en tackling. Inden tacklingen var "Poppe" dog blevet udsat for en hårdhændet behandling af to Fremadspillere, inden han kastede sig ind i tacklingen, som trods dommerens udlægning blev ramt rent på bolden.

2-1

Frisparket førte til Fremads føringsmål. Bolden blev sendt ind i feltet, og efter et par tilfældigheder landede den på kanten af feltet, hvor en Fremadspiller havde tid nok til at placere bolden oppe i hjørnet af målet, uden for "Smørhånds" rækkevidde. Endnu et blødt mål, opstået af tilfældigheder. Vi havde hverken dommeren eller marginalerne på vores side i denne periode af kampen.

Med en mand i undertal og bagud 2-1 blev der kæmpet for ikke at komme yderligere bagud. Enkelte gange brændte det på foran vores mål, men med hjælp fra undersiden af overliggeren, og et godt tilbageløb på en kontra efter hjørnespark, holdte os inden for et mål af hjemmeholdet ved pausefløjt.

2. halvleg

Vi startede 2. halvleg godt, og lykkedes mere og mere med vores kombinationer. Aarhus Fremad var stadig farlige på omstillingerne, men vi fik lukket ned for det meste inden det blev farligt. Det vi ikke fik lukket ned for sørgede Fremad selv for at brænde. De var meget uskarpe i 2. halvleg.

3-1

Der skulle endnu en tilfældighed til før Fremad igen fik scoret. Vi havde egentlig stoppet Fremadspillerne på kanten af feltet, da aftenens 100 kamp jubilar Morten "Jaap Stam" Søndergaard trådte forkert efter en luftduel, og var i tydelig smerte. Forvirringen omkring situationen blev udnyttet af en Fremadspiller, som pludselig var helt fri med "Smørhånd", som ikke havde en chance for at stoppe bolden fra at gå i nettet.

Vi kom dog også selv frem til en lang række gode forsøg mod Fremads mål. Jacob Hansen var svær for Fremad forsvaret at holde styr på, men desværre nåede hans afslutninger ikke helt samme niveau som ved scoringen i 1. halvleg. Med bare 5 minutter tilbage af kampen havde Hansen en stor mulighed for at score et af de flotteste mål vi har set på oldboysniveau. Fra en position midt på Fremads halvdel afdriblede han 4 forsvarer og fik sig bragt fri for mål på kanten af feltet, men afslutningen gik desværre langt forbi.

SLUT!

Kampen sluttede fortjent med en hjemmesejr til Aarhus Fremad, men vi havde chancerne til at få mere med hjem fra Risvangen. På en dag hvor alt havde flasket sig foran mål, ville vi have stjålet en uafgjort. Der var dog mange positive ting at tage med fra kampen, som vi bestemt havde stor ære af.

Efter kampen blev Jacob Hansen ikke overraskende valgt til kampens bedste spiller med 5 stemmer. Han fik dog kamp til stregen af en hårdtarbejdende Simon Schiølin som hentede 4 stemmer. De øvrige stemmer blev placeret på Kasper "Poppe" Andersen med 3 stemmer mens Morten "Jaap Stam" Søndergaard, Kristian "KD" Drachmann  og Jesper "Mini" Olesen  fik 1 stemme hver.