Jævnbyrdig og underholdende åbning på sæsonen i Galten

Trods et par sene afbud, havde det "nye" trænerteam Jesper "Store" Søndergaard og Jesper "Mini" Lauridsen en stærk trup med til åbningen på den nye sæson i Galten. Seneste opgør mod Galten blev en gabende kedelig 0-0'er i Hinnerup, men aftenens kamp kom heldigvis til at stå i skarp kontrast til forgængeren.

Det var tydeligt at se, at hjemmeholdet havde forstærket holdet markant på flere pladser, siden vi mødte dem sidst, og det forklarede de flotte resultater de sluttede sidste sæson af med. Specielt oppe foran havde de fået mere fart og var meget mere målsøgende, hvilket de bestemt ikke var sidst. Allerede inden for det første minut af kampen, var hjemmeholdet tæt på at bringe sig foran, men heldigt for os, var der stadig lidt sommer-rust der skulle bankes af, så skarpheden var ikke optimal.

Hjemmeholdet havde en meget bedre omgang med bolden i kampens indledning, og kom gentagne gange frem til store chancer, hvor de skubbede mange mand frem i vores felt, og skabte overtal og masser af plads til at sætte chancerne op. Til sammenligning havde vi meget lidt held med at sætte 3 afleveringer sammen, så i stedet for et etableret angrebsspil, endte vi ofte med at prøve de lange vindere, som oftest var meget upræcise. Vores første reelle afslutning kom efter 15 minutters spil, da Peder Soelberg forsøgte at overliste Galten's målmand med et skud fra 35 meter, men bolden røg forbi mål.

Kort før pausen fik Peder Soelberg vores største chance i halvlegen, da han blev spillet fri med målmanden. Han valgte, at gå uden om målmanden i stedet for at afslutte med det samme, men hans dribling blev for lang og endte med målspark. Galten havde halvlegens sidste chance, og igen var det en af de store. Et indlæg til bagerste stolpe endte hos en helt fri angriber, som dog headede bolden snert forbi stolpen.

Fra 2. halvlegs start skiftede vi formation, for at få flere folk på midtbanen, i et forsøg på at få styr på vores opspil. Det hjalp til dels, idet vi blev bedre til at holde angrebene kørende. Vi var dog sårbare over kanterne, og da vi begyndte at få skader i bagerste række, gik vi tilbage til udgangsformationen. Vi havde et lille overtaget i spillet i 2. halvleg, og begyndte også at skabe flere og flere chancer. Hjemmeholdet kom ikke frem til det helt store, og når de gjorde, var det med hjælp fra vores spillere. Midt i halvlegen var det ved at gå galt, da en tilbagelægning fra Morten Kjærsgaard Andersen blev lige kort nok, og da målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov samtidig gled i fremløbet mod bolden, måtte "Smørhånd" bokse bolden væk fra hjemmeholdets angriber, og acceptere det indirekte frispark til Galten, frem for en klar scoringsmulighed.

Vi bragte os lidt ufortjent foran efter 26 minutters spil, da Klaus Rafn afdriblede 3 modspillere på et lille område i venstre side, inden han spillede Morten Bang fri i højre side af feltet. Bang tog et skarpt træk ind i feltet, forbi sin direkte modstander, og lagde bolden an til hans favoritben, og tordnede bolden i nettet til 0-1. Det var Morten Bang's mål nummer 125 for holdet i 111 kampe.

Resten af halvlegen blev en forsvarskamp, som ikke blev gjort nemmere af, at vi havde fået sendt Peder Soelberg ude med gult kort (sammen med en Galten spiller) kort efter scoringen. Vi skabte dog nogle gode omstillingsmuligheder, da Galten skubbede mange folk frem. Desværre var den afgørende aflevering ikke skarp nok, og vi fik ikke lukket kampen. I stedet fik hjemmeholdet kombineret sig igennem vores forsvar med bare 2 minutter tilbage af kampen, og helt fri med "Smørhånd" kunne de fortjent udligne til 1-1. Kampens sidste højdepunkt var bogstaveligt talt i sidste sekund. Et indlæg fra venstre side blev clearet af netop indskiftede Jesper "Store" Søndergaard, i en duel med en Galten angriber. Der var et betydeligt fysisk mismatch i duellen, hvor Galten spilleren følte sig forulempet, men heldigvis så dommeren ikke noget ulovligt i duellen, så alle råb på straffespark blev afvist, og kampen blev fløjtet af.

Vi havde et par jubilarer med på banen til aftenens kamp. Kim Rafn rundede her til aften 150 kampe for de velgørende fodbolddrenge, mens aftenens anfører Jan Christensen kom op på 50 kampe for holdet. Stort tilykke til begge.

Der var mange om buddet til Man of the match, men med 6 af 14 stemmer fik Klaus Rafn endnu en titel til samlingen, som nu tæller 30 i 107 kampe. De øvrige stemmer fordelte sig på 50 kamps jubilar Jan Christensen (4), 125 måls jubilar Morten Bang (3) og Jesper Lybye (1)