Drama i lynkamp der blot varede 23 minutter

Kampen mod lokalrivalerne fra Grundfør var blevet skubbet 1 time pga. overbookede baner. Normalt ville dette ikke have den store betydning, men netop her til aften kunne det godt få stor indflydelse. Tætte og mørke skyer lukkede alt form for sollys ude, og uden lys over Rønbæk stadion, kunne det godt blive meget mørkt mod slutningen af kampen, som først stod til at slutte et stykke på den anden side af kl. 21. Lyset skulle dog vise sig at blive det mindste problem….

Kampen startede meget jævnt fra begge hold. Vi så mest til bolden i indledningen, mens Grundfør forsøgte at udfordre os med lange bolde, hver gang de havde muligheden. Inden for de første 10 minutter havde Jacob Hansen tre afslutninger fra distancen, men alle var relativt langt fra at blive farlige. I det tidsrum, havde Grundfør ikke nævneværdige chancer.

11 minutter inde i halvlegen kom det afgørende vendepunkt i kampen. Grundfør fik for en gangs skyld held med en lang aflevering, hvor vores forsvar blev fanget på flade fødder. Det der lignede en 50-50 bold for målmand Henrik Pilgaard og gæsternes jagtende angriber, blev hurtigt en fordel for sidstnævnte. Det gik op for Pilgaard en postgang for sent, og trods et ihærdigt forsøg, kunne han ikke forhindre kontakt med angriberen, da denne trak forbi ham. Grundfør spilleren valgte at falde, selvom han havde frit mål, hvilket førte til at dommeren præsenterede Pilgaard for direkte rødt kort, som takserings for at lave en nødbremse som sidste mand. Lidt voldsomt udfald, men helt efter bogen.

Samtidig med at vi kom i undertal, begyndte de mørke skyer at kaste vand af sig. Der begyndte også at kunne høres rumlen, og enkelte lyn kunne spottes i horisonten. Meget tydede på at et voldsomt uvejr var på vej mod Rønbæk stadion, og dommeren var tydeligt opmærksom på dette, og lagde et par gange an til at blæse kampen af. Inden vi nåede så vidt, fik gæsterne spillet sig frem til en enkelt chance. Et indlæg blev lagt ind i midten af feltet, hvor en upresset Grundfør spiller kunne heade bolden forbi Jesper "Mini" Lauridsen, som havde overtaget målmandstjansen efter Pilgaards røde kort. Scoringen til 0-1 blev den eneste i en kamp der bare 8 minutter efter blev fløjtet af, da uvejret med lyn, torden og kraftig regn nu var trukket ind over Hinnerup, og det ikke længere var forsvarligt at forsætte fodboldkampen.

I dagene efter kampen kom der en skrivebordsafgørelse på kampen, som Grundfør blev gjort til vinder af med 0-1. Der var simpelthen for mange faktorer der skulle tages højde for, før begge hold kunne blive enige om at spille kampen om/færdig.