Svær kamp mod tophold afgjort på hurtige omstillinger

Mandag aften var vi en tur i Hadsten, hvor rækkens nummer 3 tog imod. Det er et hold vi kun har mødt tre gange tidligere, med 2 sejre og et nederlag som resultat. Hadstens sejr kom dog i vores seneste opgør, så momentum lå hos aftenens hjemmehold.

De 12 points forskel på os og dem i tabellen, var til at få øje på i kampens første 10 minutter. Det var spil til ét mål, med flere rigtig store muligheder til Hadsten. Heldigvis var deres opspil og pres bedre end afslutningerne i kampens begyndelse. Ude fra sidelinjen så det mest af alt ud til at kunne blive en rigtig svær kamp, hvis det kampmønster fortsatte hele kampen.

Efter den svære start, fik vi dog bedre fat i spillet, og kom også frem til afslutninger i den anden ende. Vi manglede dog lige den afgørende kvalitet i afslutningerne, så vi fik ikke omsat chancerne til mål. Resten af halvlegen var meget lige fordelt på spil og chancer, men begge hold havde ikke den fornødne skarphed i afslutningerne til at bringe sig i front. Små 20 minutter inde i kampen skulle vi have haft straffespark, da en tværbold inde i feltet, fra Per "Folke" Volquarts, bliv blokeret med armen af en modspiller. Dommeren stod dog for langt fra situationen til at se forseelsen, og vinkede derfor afværgende på appellerne fra os.

Efter 25 minutter var dommeren igen langt fra en kontroversiel hændelse, da målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov - efter dommerens skøn - håndterede bolden uden for feltet. Igen var vi meget uenige med dommerens disposition - faktisk så meget, at han ikke uddelte et gult kort til "Smørhånd", hvilket ellers burde have været udfaldet, hvis han mente bolden blev håndteret udenfor feltet. Det efterfølgende frispark sparkede Hadsten hårdt og fladt i mål ved bageste stolpe. Hjemmeholdet var kommet i front 1-0 bare få minutter efter vi var blevet frataget en stor chance for selv at komme i front.

Scoringen var en svær pille at sluge, men få minutter før pausefløjt blev situationen endnu værre. En Hadsten angriber fik alt for meget plads til at blive målvendt på kanten af feltet, og upresset kunne han sende en kanonkugle i nettet bag "Smørhånd" til 2-0. Vi gik til pausen nede med to mål, men med høj moral, da vi følte at hjemmeholdet ikke var bedre end at vi kunne komme tilbage og få noget med fra kampen.

Fra 2. halvlegs start pressede vi på for at få reduceret, og komme tilbage i kampen. Vi fik igen skabt en masse hele og halve chancer, men skarpheden havde vi ladet ligge i omklædningsrummet, for hjemmeholdet målmand blev aldrig rigtig testet. Heller ikke vores dødbolde var vi skarpe på. Det var meget tydeligt at vi ikke havde aftaler på plads om hvem der skulle dække hvilke rum i feltet, så indlæggene havnede ofte i et tomt rum uden medspillere.

Presset for en reducering blev højere i løbet af halvlegen, hvilket gjorde os sårbare i defensiven. Det udnyttede Hadsten ved flere lejligheder til at slå kontra, når vores opspil slog fejl. Selvom de havde flere omstillinger med overtalssituationer foran vores mål i halvlegen, så lykkedes det dem "kun" tre gange at omsætte chancerne til mål. Det var dog også rigeligt, for vi magtede slet ikke at få bolden forbi Hadsten keeperen hele kampen.

Kampen endt 5-0 til Hadsten. Et resultat der var noget større og ikke helt retvisende ift. spil og chancer, men når vi ikke var bedre foran mål, så må vi erkende at det var den rigtige vinder af kampen.

Peder Soelberg blev udråbt til kampens bedste spiller med 8 stemmer, efter en solid arbejdsindsats gennem hele kampen. Meget imponerende med tanke på at han mødte til kamp med 4 dages Jelling festival i kroppen. De øvrige stemmer blev fordelt på Mikael "Mik Mak" Hertzum Krattet (3), Jesper "Mini" Lauridsen (1) og Otto "Den grøndlandske Pirlo" Motzfeldt (1).