Nederlag i topkamp

Sidste turneringskamp inden Unicef Cup 2016, var på hjemmebane mod rækkens tophold fra Hadsten. Vi havde inden aftenens kamp mødt gæsterne to gange og vundet begge gange i et par tætte opgør. Det stod derfor klart at vi skulle forbedre alle aspekter af vores spil fra de seneste par kampe, hvis vi ville have points med fra kampen. En meget afbudsramt trup gav sæsondebut til ikke færre end 4 spillere. Ulrik "Usche" Lind som for blot 5 uger siden blev opereret i knæet, Jesper Lybye som ikke har spillet siden maj måned, Kristian "KD" Drachmann som sidst spillede i april og Jesper Brandi som ikke har været på banen i "zebraen" siden maj 2014.

Vi fik en meget skidt start på kampen. Selvom vi spillemæssigt var meget godt med de første 10 minutter, så var det gæsterne der producerede chancerne. Hadsten kom tæt på ved et par lejligheder indenfor de første 5 minutter, men begge gange gik bolden snert forbi stolpen.

Efterhånden som halvlegen skred frem, blev Hadsten mere og mere spilstyrende. Vi kunne ikke lave tre sammenhængende afleveringer, og vores behandling af bolden var langt under vanligt niveau. Gæsterne havde derimod rigtig godt styr på både spil og chancer, og kom frem til et hav af chancer i den første halvdel af første halvleg. Heldigvis spillede Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet en rigtig kamp, og havde flere rigtig flotte redninger i en periode af kampen, hvor vi slet ikke kunne lukke ned for Hadstens flydende angrebsspil.

Vi skulle helt hen til det 19. minut før vi kom tæt på en scoring. Et hjørnespark fra Jesper "Mini" Lauridsen faldt perfekt til en fri Martin Bille tæt under mål. Meget ukarakteristisk af Bille blev den frie header ikke omsat til mål, men i stedet strøg afslutningen over mål. Vi kunne dog ikke omsætte chancen til et momentumskifte, så Hadsten fortsatte med at være os overlegne på det meste af banen.

5 minutter før pausefløjt kom halvlegens største chance. En dyb aflevering hen over hoved på vores forsvar, gav en friløber til gæsterne. "Smørhånd" var dog igen på plads, og fik i første omgang blokeret chancen. Han kunne dog ikke nå at fange riposten før den blev lagt af til en anden Hadsten spiller, som tordnede bolden på undersiden af overliggeren. Herfra blev situationen en smule kontroversiel, da dommeren til gæsternes store fortrydelse valgte ikke at dømme mål, selvom der var højlydte appeller for at bolden var slået ned bag målstregen. Fløjten forblev tavs, og holdene gik til pause med 0-0 på måltavlen. Et resultat vi kunne være klart mest tilfredse med.

Vi fik en klart bedre start på 2. halvleg. Efter bare 36 minutters spil fandt "Mini" en fri Jesper Lybye på kanten af feltet. Han forsøgte at placere bolden forbi gæsternes målmand, men hans første boldberøring siden maj måned blev slået til hjørnespark. Bare 3 minutter senere var Lybye igen på spil. Denne gang stod han selv for opspillet med en habil dribletur på venstrekanten. Hans indlæg lå perfekt til Kim Rafn, som havde tid til at tæmme bolden, vende sig 180 grader og sparke bolden i nettet til 1-0. Fuldt fortjent vurderet på 2. halvleg, men rystende ufortjent set over hele kampen.

Bare minuttet efter måtte gæsternes målmand igen på arbejde, da Martin Bille fik bragt sig fri til afslutning. Igen var målmanden dog afslutningen overlegen. 5 rigtig gode minutter fra starten af halvlegen blev afløst af Hadsten der igen tog styringen på kampen. Efter 43 minutter fik de udlignet vores føring, i en situation hvor der blev givet for meget tid og plads i forsvaret til at angriberen, som stille og roligt kunne udplacere "Smørhånd" i målet. 1-1 var stadig ikke et helt rimeligt resultat, hvis vi ser på spil og chancer.

Spillet var på intet tidspunkt af kampen flot og poleret, men i mangel på andre redskaber, blev der fightet fra alle mand for at holde fast i den ene point. Vi var da også kun 5 minutter fra at "stjæle" pointet fra Hadsten, da vores offsidefælde kiksede, og "Mini" måtte jagte en Hadstenspiller der kun havde "Smørhånd" mellem bold og mål. På kanten af feltet gav "Mini" et sidste forsøg på at få en tackling sat ind inden der blev afsluttet. Det endte dog med at han faldt lidt uheldigt og fangede gæsternes angriber bagfra. Klokkeklart frispark og en situation som i en hvilken som helst anden kamp havde givet minimum gult kort. Dommeren valgte dog igen ikke at lytte til Hadstens appeller, da han "ikke ville give kort for kluntede frispark".... Hadsten fik dog noget at glæde sig over, da frisparket blev sparket sikkert i nettet til 1-2, via indersiden af stolpen.

Efter scoringen satsede vi hårdt på at få udlignet. Det var lige ved at koste i den anden ende, da vi igen blev fanget i en omstilling. Denne gang klarede "Smørhånd" dog friløberen på egen hånd, og afværgede en ny scoring til gæsterne.

Der var ikke megen tvivl om at Man of the match skulle gives til Jesper "Smørhånd" Kjærskov (10 stemmer). Han var en sikker sidste skanse og holdt os inde i kampen over 65 minutter, indtil Hadsten satte dødsstødet ind på frispark. De øvrige stemmer gik til Peder Soelberg (2), Michael "Mik Mak" Krattet (2) og Christian Hagelqvist (1).