Hæderligt nederlag mod AGF

Onsdag den 24. august spillede de lokale legender mod AGF's Oldboys 30+ på Rønbæk Stadion. Aftenens modstander havde vist skræmmende styrke i de første 3 spillerunder, hvor de havde oparbejdet en målscore på 20-3. Der var derfor ingen der på forhånd regnede med at vi skulle få points ud af kampen, men alle var enige om at vi skulle komme hæderligt ud af kampen, og det gjorde vi.

AGF stillede med spillere der stort set alle har spillet Danmarksserie eller højere i deres karriere, så niveauforskellen på papiret var til at få øje på. De mest kendte ansigter på holdet var Frank Krogsdal, Thomas Ambrosius og Palle Sørensen som alle har spillet 1. division og Superliga fodbold.

Det kom ikke som nogen overraskelse at AGF sad på kampen fra første fløjt. Faktisk havde vi kun bolden på gæsternes banehalvdel tre gange inden for de første 15 minutter af kampen. Til gengæld blev målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov og vores forsvar konstant udfordret af AGF'erne.

Vi lykkedes med at få sat enkelte kontra angreb igang inden for det første kvarter, men afslutningerne blev aldrig rigtig farlige. Efter godt 15 minutters spil fik vi dog etableret et angreb på højrekanten, hvor Jakob Hansen sendte en tværbold til bageste stolpe. Her stod Søren Andersen helt fri, og med en fantastisk helflugter kanonerede han bolden i nettet bag en sagesløs AGF målmand. Det utænkelige var sket - HOG's legender var kommet foran 1-0 mod AGF.

Glæden over scoringen blev dog dæmpet lidt bare tre minutter senere. Her fik Thomas Ambrosius for meget plads til inde i feltet, og med nogle driblinger der tydeligvis var inspireret af Søren A's 3-4 scoring mod de indsatte i fredags, fik han bragt sig til afslutning fra klos hold, og udlignede uden chance for "Smørhånd".

Herefter bølgede spillet lidt frem og tilbage. Vi var mere med i kampen end tilfældet havde været i indledningen, men det var stadig AGF der så farligst ud på den sidste tredjedel af banen.

Med små 10 minutter tilbage af halvlegen fik vi dog igen en stor chance for at komme foran for anden gang i kampen. Igen kom vi igennem på højrekanten, og en flad tværbold blev mødt af John "Faxe" Frederiksen ved forreste stolpe, hvor bare en lille berøring havde været nok til at styre bolden i nettet. Desværre ramte "Faxe" forbi bolden, og chancen blev forspildt.

To minutter før pausefløjtet brændte det for alvor på foran vores mål. Efter en dødbold opstod der klumpspil inde i feltet. AGF nåede at få sendt 3-4 kompetente afslutninger afsted mod mål i denne sekvens, men alle blev mirakuløst blokeret på stregen af såvel Søren A. som "Smørhånd", og vi fik tilsidst reddet stormen af. Holdene kunne derfor gå til pause med stillingen 1-1, hvilket var helt uvirkeligt for os, og ikke helt rimeligt efter spil og chancer.

Fra anden halvlegs start satte AGF en sent ankommet Palle Sørensen på banen. Han kom til at danne trekløver i front med Thomas Ambrosius og den evige trussel på venstrekanten Frank Krogsdal. Denne kombination blev for meget for et godt kæmpende forsvar, som på dette tidspunkt havde tangeret arbejdsindsatsen fra en normal kamp, og derfor begyndte at vise træthedstegn.

AGF fortsatte med at lægge et hårdt pres på vores mål, men heldigvis for os var de ikke helt skarpe i afslutningerne denne aften. Efter 10 minutter af halvlegen lykkedes det dog Palle Sørensen at heade en ripost fra Thomas Ambrosius i nettet til 1-2.

Selvom hele holdet fortsat kæmpede det bedste vi har lært, så lykkedes det AGF at score to gange yderligere i slutfasen, og kunne tage fra Hinnerup med en 1-4 sejr over de lokale legender. Vi kunne dog alle være rigtig godt tilfredse med indsatsen og resultatet.

Efter kampen løb "Smørhånd" med flertallet af stemmerne, i hård kamp med en meget veloplagt Søren Andersen og den hårdt arbejdende midterforsvarer Morten "Jaap Stam" Søndergaard. Man of the Match blev belønnet med et gavekort til SPORTIGAN Hinnerup.