Fodboldlektion i bagende sommersol

Sæsonens sidste kamp skulle spille på udebane mod Hammel, som allerede havde vundet rækken sidste uge. Det var derfor ikke det nemmeste sted at for skulle søge oprejsning for de seneste to ugers skuffende nederlag. Vi havde dog gode minder fra Hammel stadion, hvor vi kun har vundet (den ene gang vi tidligere har spillet der). Omstændigheder var dog noget anderledes til denne kamp, hvor vi igen havde store problemer med skader og afbud.

Vores største chance for at få noget med fra kampen, var at trække tempoet ned. Vi skulle flytte bolden rundt i egne rækker, og kombinere os op ad banen, i stedet for at slå umulige vindere gang på gang. Taktikken fungerede meget godt de første minutter af kampen, men vi var ikke rigtig klar på Hammels lynhurtige omstillinger, når vi tabte bolden på vej fremad banen. Efter bare 5 minutter blev vi fanget på flade fødder, og hjemmeholdet kunne score kampens første mål til 1-0.

Vi fik ikke truet hjemmeholdets målmand det første kvarters tid, men vi havde derimod rigeligt at se til på egen tredjedel af banen. Hammel havde masser af fart på kanterne, og en meget bevægelig midtbane, som gav deres angreb mange alternative afslutningsmuligheder. Der blev både slået millimeter præcise afleveringer hen over hovedet på forsvaret, og der blev lagt flade stikninger i dybden til deres hurtige kanter. Uanset hvilken type opspil der blev brugt, kom vores tunge forsvar ud i nogle flere løbedueller end vi havde lyst og kræfter til. Hjemmeholdet var heldigvis ikke lige skarpe foran mål hver gang, men inden vi havde rundet 25 minutters spil, havde de fået scoret til både 2-0 og 3-0, men havde også brændt 3-4 store chancer.

Efter godt 30 minutters spil satte vi debutant Jesper Dammand på banen, og han skulle bare bruge 14 sekunder og to boldberøringer, før han havde lagt et fladt indlæg i fødderne på Kim Rafn, som kunne sparke lidt spænding tilbage i kampen, med scoringen til 3-1. Den stilling tog vi med os til pausen, hvor troen på at vi kunne komme hæderligt ud af opgøret, stadig var intakt. Ganske få justeringer var alt vi manglede for at vi kunne spille op med hjemmeholdet.

2. halvleg blev dog noget af et antiklimaks. Vi holdt fast i taktikken fra 1. halvleg, med at flytte bolden rundt i egne rækker, og derigennem prøve at etablere nogle gennembrud. Ligesom i 1. halvleg blev vi dog fanget i Hammels hurtige omstillinger, og bare få minutter inde i halvlegen havde de bragt sig foran 4-1. Vores defensive udfordringer blev kun gjort værre, da Jesper "Benner" Bendix måtte udgå med en skade efter 40 minutters spil. Dermed måtte vi rokere om, så Jesper "Mini" Lauridsen gik ned i midterforsvaret ved siden af Jesper "Store" Søndergaard. Det var en konstellation der havde virket meget godt i sidste uges kamp, men det var mod en meget svarere modstander. Mod Hammel blev vi testet og overspillet igen og igen. På bare 10 minutter havde Hammel scoret til 5-1,6-1 og7-1. Det første mål kom så hurtigt efter udskiftningen af "Benner", at han næsten ikke engang havde forladt banen endnu.

Nede med 7-1 og et kvarter tilbage at spille i, synes udsigterne til et hæderligt resultat meget fjerne. Vores taktik med at flytte bolden rundt i egne rækker, kørte ikke optimalt, da sommervarmen havde drænet os for kræfter, og løbende for boldholder var sværere at få øje på. Vi fik dog en lille livline, da Peder Soelberg blev bremset ulovligt af den bageste forsvar, under et heroisk forsøg på sologennembrud. Dommeren vurderede dog at Soelberg ikke havde en chance for at nå bolden, hvis han ikke var blevet stoppet, og gav derfor bare gult til Hammelspilleren i situationen.

Hammel trak sig en smule tilbage på banen, efter de var blevet reduceret til 10 mand. Det gav os muligheder for at presse spillet op omkring deres målfelt, hvor vi fik skabt en håndfuld gode chancer. Efter 55 minutters spil lagde Kim Rafn bolden af til Peter Brygger på kanten af feltet. Med et følt spark, sparkede Brygger bolden ind over hjemmeholdets målmand til reducering 7-2. Bare 5 minutter senere gentog Peder Soelberg den handling, da han via en frispilning fra Mikael "Mik Mak" Hertzum Krattet, havde masser af plads til afslutning, fra samme position som Peter Brygger. Soelberg valgte samme sted at afslutte, og igen sejlede bolden indover hjemmeholdets målmand til 7-3.

Kort til efter vores 3. mål blev Hammel igen fuldtallige, og vi blev igen presset tilbage på banen. Vi forsøgte os med nogle omstillinger i slutfasen, men vores to angribere havde ingen støtte fra en udmattet midtbane, og Hammel var for dygtige til at lukke ned for angrebene. I den anden ende lykkedes det os at holde Hammel fra yderligere scoringer, så selvom 7-3 var slemt nok, så kunne vi være tilfredse med at det ikke blev meget værre.

Efter kampen var der meget lidt tvivl om at Peder Soelberg var kampens bedste. Han fik 5 stemmer, mens Kim Rafn blev belønnet for bl.a. at være indblandet i 2 af vores 3 mål med 3 stemmer. Peter Brygger fik 2 stemmer, mens Jesper "Mini" Lauridsen og Christopher "Dolfi" Eis hver fik 1 stemme.

Truppen mod Hammel:

På mål: Pilgaard

I forsvaret: "Mik Mak", "Store", "Benner" og "Baule"

På midtbanen: "Mini", Soelberg, Brygger og "Dolfi"

Fun Fact

Vores sidste kamp i Oldboys 30+ rækken var ude mod mestrene fra Stautrup - tabte 9-2.

Vores sidste kamp i Oldboys 35 rækken var ude mod mestrene fra Hammel - vi tabte 7-3