Nederlag til rivalerne i sæsonpreiæren

Der var lagt op til en hård og tæt kamp mod Hasle i sæsonpremiæren på Rønbæk Stadion. Vi har kun tabt 2 af de seneste 15 indbyrdes opgør inden aftenens kamp, og seneste nederlag ligger helt tilbage i 2012.

Op til kampstart var Cheftræner Kaspar "Kalle" Knudsen nødsaget til at tænke i flere alternative opstillinger, da hele 5 afbud ift. den oprindeligt udtagede trup var tikket ind i løbet af dagene op til kampen.

1. HALVLEG

Selvom optakten til kampen havde været lidt turbulent, så startede vi alligevel bedst, og havde fint held til at flytte bolden rundt, på en iøvrigt meget svær og ujævn bane. Hasle formåede ikke at spille sig frem til nævneværdige chancer fra kampens start, og selvom vi pressede på i den anden ende, så blev vi heller ikke rigtig farlige.

0-1

Når Hasle ikke selv kunne spille sig frem til chancer, så gjorde vi det nemt for dem de få gange de rent faktisk kom op omkring vores felt. Inkonsekvent forsvarsspil gav Hasle et føringsmål efter godt 12 minutters spil.

STRAFFE

Bare få minutter senere fik de en gylden mulighed for at udbygge føringen, da dommeren dømte straffespark på en lidt tynd baggrund, efter en nærkamp mellem Morten "Jaap Stam" Søndergaard og en Hasle angriber. Heldigvis var Jesper "Smørhånd" Kjærsgård hurtig på stregen, og han fik reddet ikke bare straffesparket men også 2-3 riposter efterfølgende.

1-1

Vi havde til aftenens kamp en 100 kamps jubilar med i skikkelse af Jacob Hansen. Han fik fejret sit jubilæum efter godt 15 minutters spil, da han fra kanten af feltet bankede bolden op i modsatte målhjørne, efter oplæg fra Jesper Lybye.

1-2

Glæden over udligningen var dog kortvarig. Hasle kom igen frem til en halv chance på et indlæg, hvor foreste mand ramte helt forbi bolden, og lykkedes med at fiksere nærmeste forsvarer, der ikke fik clearet bolden. I stedet gik bolden til bageste stolpe hvor en Hasle spiller kom forest og prikkede bolden i mål.

1-3

Efter ca. 20 minutters spil blev vi taget i at stå for højt uden pres på boldholder, hvilket gav Hasles angriber mulighed for at løbe i ryggen på forsvaret, og efter en præcis frispilning, lobbe bolden i mål. Endnu en placeringsfejl der førte til mål. Det var ved at være ren Tottenham Hotspur i vores forsvar på dette tidspunkt.

2-3

Vi kom dog tilbage i kampen, som vi øvrigt fortsat styrrede, i hvert fald når det kom til boldbesiddelsen. Et godt dybdeløb af Jacob Hansen bragte ham fri i højre side af feltet, og et hårdt skud mod bageste stolpe blev blokeret af en forsvarer, men desværre for ham, blokerede han bolden i eget net.

UDLIGNING..... NEJ!

I halvlegens sidste minut kom Hansen igen fri på højrekanten, og denne gang lagde han en præcis aflevering ind til Kim Rafn ved foreste stolpe. Afleveringen lå så godt at Rafn kunne have løbet bolden i mål, men i stedet kom han for langt under bolden i afslutningen, og den strøg langt over mål. En gylden mulighed for at komme tilbage i kampen.

2. HALVLEG

Vi fortsatte hvor vi slap i 1. halvleg med at styrre kampen, og holde Hasle nede på kun af forsøge sig med lange bolde til hurtige omstillinger. Vi havde lært lektien fra første halvleg, og "Kalle" havde sat Jesper Lybye ned som sweeper, bag de to midterforsvarer, for give noget dybde i forvaret, og for at dække af mod de lange bolde.

Taktikken fungerede fint de første 5-10 minutter af halvlegen, men så kom balladen. Først blev Mikael "Mik Mak" Hertzum præsenteret for sæsonens første gule kort, og måtte derfor på bænke i 10 minutter, og dernæst gik "Jaap Stam" i stykker, da han landede skævt på anklen. Det krævede en hel del rokeringer på banen i en hektisk situation, og der var længe forvirring om systemet og hvem der spillede hvor.

2-4

Det var også i denne periode at kampens sidste mål blev scoret. Et hjørnespark fik lov at passere til bageste stolpe, hvor opdækningen mildest talt var ikke-eksisterende, og Hasle kunne for 4. gang i kampen score et alt for nemt mål.

Resten af kampen forsøgte vi at presse på for en reducering, og Hansen fik da også kæmpet sig igennem til et par chancer, ligesom vi fik nogle halve chancer efter dødbolde, men ind ville bolden bare ikke.

SLUT!

Et sjældent og meget ærgerligt nederlag til Hasle blev en realitet, og de kan nu bryste sig af at have håneretten indtil returkampen senere på året. Det ærgerlige i nederlaget er at vi var det klart bedste hold på banen, men vi blev straffet meget kyniskt på nogle få opdækningsfejl, og havde ikke den samme skarphed i den anden ende af banen. Hasle havde faktisk gode chancer for at udbygge føringen i løbet af kampen, men en stærkt spillende "Smørhånd" i målet, gjorde at de måtte nøjes med de 4 scoringer. Det er de garanteret stadig ganske tilfredse med, hvis vi kender Hasle drengene godt nok.

KAMPENS SPILLER

Ikke overraskende blev Jesper "Smørhånd" Kjærskov udråbt til sæsonens første Man og the Match. Han fik 5 af 14 stemmer fra holdkammeraterne. De øvrige stemmer gik til Jesper "Mini" Olesen og Kasper "Poppe" Andersen (3 hver), Jacob Hansen med 2 stemmer og "Mik Mak" med 1 stemme.

NÆSTE OPGAVE er udekampen mod Skødstrup den 16. april klokken 19.

TRUPPEN mod Hasle:

"Smørhånd" - "Mini", Søren A., "Store", "Jaap Stam" - Klaus Rafn, Lybye, "Poppe", "Mik Mak" - Hansen, Kim Rafn - Bænken: Salling-Thomsen, "Usche"

Rafn Tømrer
Søften Auto
Rafn El

VIDSTE DU...

at vi i 18 indbyrdes opgør mod Hasle Boldklub bare har tabt 4 gange, spillet 2 gange uafgjort og vundet hele 12 gange?