Hasle sænket 6-1 efter vanvittig halvleg

Vi ynder at omtale Hasle Boldklub som vores 'ærkerivaler', da det er det hold vi har flest relationer til udenfor banen, og ikke mindst fordi det er det hold vi har spillet mod oftest. Mange tætte opgør er det blevet til igennem tiden, men når det er sagt skal vi helt tilbage til 11. juni 2008 for at finde seneste Hasle sejr over os. Vi har vundet de seneste 8 indbyrdes opgør med en målscore på 28-9, og aftenens kamp gjorde kun denne statistik værre for de gamle Hasle drenge.

1. halvleg:

Vanen tro lagde vi stærkt ud med at presse spillet op på modstanderens bane. Vi kunne have fået en drømmestart på kampen efter bare et par minutters spil, men dommeren 'valgte' at overse et klokkeklart straffespark begået mod Morten Bang.

Vi var det mest nærgående hold i kampens indledning, hvor både Morten Bang og Kim Rafn var tæt på at presse bolden ind ved forreste stolpe, med bare 1 minut mellem de to chancer. Bang havde også en friløber mod Hasle's mål, men fik afsluttet lige på målmanden.

Der skulle gå 12 minutter før Hasle var farlige foran vores mål første gang. Afslutningen gik dog forbi mål. Dette var imidlertid vendepunktet i en første halvleg som vi nok helst vil glemme, ihvert fald baseret på de sidste 20 minutter. Her sad Hasle fuldstændig på spil og chancer, mens vi prøvede at sætte nogle hurtige angreb op med lange bolde op mod Morten Bang. Desværre manglede afleveringerne kvalitet og præcision, og vi kom nærmest ikke frem til chancer i den sidste halvdel af halvlegen.

Hasle pressede godt på over kanterne, hvor deres bevægelige midtbane gjorde at vi fuldstændig mistede strukturen på holdet, og vi kom til at stå meget forkert. Denne periode af kampen var ren overlevelse, og var det ikke for uskarpe langskud og en feberredning af målmand Jesper 'Smørhånd' Kjærskov, så havde vi nok været bagud med et par mål ved pausen. I stedet lykkedes det os at holde stand halvlegen ud.

2. halvleg:

Vi prøvede ihærdigt at komme ind i kampen igen fra start af 2. halvleg, og kom frem til et par tidlige afslutninger ved bl.a. Jesper Lybye.

MÅL! 0-1

5 minutter inde i anden halvleg blev Hasle reduceret til 10 mand via et gult kort. Det resulterede i at vi i højere grad begyndte at få flyttet spillet over på Hasle's bane. Efter godt 8 minutters spil blev vi dog straffet i omstillingsspillet, hvor Hasle brød et angreb og slog kontra med 4 mand. Vi nåede slet ikke med tilbage for at få dækket af hurtigt nok, og Hasle kunne fortjent bringe sig foran 0-1 i undertal.

MÅL! 1-1

Bare minuttet efter Hasle's mål fik netop indskiftede Claus 'Krølle' Reinholdt presset bolden fra Hasle midt på deres bane. Martin Bille opfangede bolden og sendte den resolut ind i feltet til Lybye, som afsluttede prompte men blev blokeret. Riposten endte dog i fødderne på Lybye igen, og denne gang missede anføreren ikke.

Bare minuttet efter udligningen var Morten Bang igen på spil, og han fik serveret en stor chance for at bringe os foran, men skuddet blev sendt forbi den fjerneste opstander. Vi havde nu fået overtaget i spillet, og Hasle havde store problemer med at få bolden op ad banen. Der blev fightet for hver en bold, og der blev lukket godt af i bageste geled.

MÅL! 2-1

Knapt halvvejs igennem halvlegen kombinerede Kasper Drachmann og Lybye sig igennem Hasle's venstre forsvarsside, og med et hårdt og præcist indlæg fandt Lybye en fri Morten Bang midt i feltet. Han afsluttede med en first timer, men som i første halvleg skød han lige på målmanden. Denne gang landede riposten dog i fødderne på Bang, og ligesom Lybye 5 minutter tidligere, satte han meget køligt bolden i nettet på andet forsøg.

Få minutter senere fik vi chancen for at udbygge føringen, da vi fik tilkendt frispark lige uden for feltet i venstre angrebsside. Jesper Lybye lagde et feberindlæg mod bageste stolpe, hvor indskiftede Jesper 'Store' Søndergaard fik timet sit løb perfekt og havde både tid og plads til at heade bolden i nettet fra kort afstand. Om det var fordi fokus i det afgørende øjeblik var flyttet over på tankerne om hvordan det forestående mål skulle fejres vides ikke, men 'Store' vil helt sikkert have mareridt over ikke at få scoret i situationen. Bolden blev i stedet bare snittet ved siden af mål.

De sidste 15 minutter af kampen vil Hasle nok helst glemme. Der var tale om totalt kollaps i deres bagkæde, hvor Morten Bang til gengæld fik mål ud af alt hvad han foretog sig. Der var ikke mange minutter imellem scoringerne i denne periode, og Hasle havde stadig ikke held med at komme frem til afslutninger.

MÅL! 3-1

Bang's andet mål i kampen, som reelt slukkede lyset for Halse, kom efter et indkast fra Søren A. Bang tog bolden til sig, rundede to mand i feltet og satte bolden i nettet med sit ikke altid lige varme højreben.

MÅL! 4-1

Få minutter efter var Bang igen på færre. Denne gang modtog han en tværaflevering i feltet, som han tog godt til sig, afdriblede målmanden og satte bolden sikkert i mål.

MÅL! 5-1

Med 5 minutter igen var ydmygelsen nær en realitet, og igen var det Morten Bang der var på pletten. En krydsbold fra Kasper Drachmann midt på banen blev smart lobbet over en frembrusende forsvarer, hvorefter Bang havde frit løb mod mål. Chancen var ikke ulig friløberen fra første halvleg, men denne gang missede han ikke.

Kort efter scoringen fik Hasle en gylden mulighed for at få reduceret. Vores offside fælde kiksede (ifølge dommeren) og Hasle havde lige pludselig 4 mand alene igennem mod 'Smørhånd' i målet. Den sidste aflevering endte hos Hasle's enlige målscorer, men afslutningen bar præg af det kollaps holdet havde været ude for, og han sendte bolden forbi mål.

MÅL! 6-1

Kampens sidste aktion var igen med Bang i hovedrollen. Bolden blev serveret til ham i fri position på venstrekanten, og med et hårdt spark mod bageste stolpe fik han sendt bolden ind bag Hasle's målmand for 5. gang i anden halvleg.

Efter en forholdsvis elendig første halvleg fra vores side, som vi dog, i bedste Chelsea stil, fik arbejdet til en nulløsning ved pause, så fik vi tur i den med vores pres og afslutningerne i anden halvleg. 5 mål af Morten Bang bringer ham op på 6 mål totalt i sæsonen (inkl. kampen mod Expats i Dubai), og der var aldrig tvivl om at han også ville blive kåret til kampens bedste med halvdelen af stemmerne. De øvrige stemmer blev givet til 'Mini' (3), 'Smørhånd' (2) og Søren A., 'Jaap Stam', Kasper Drachmann (1 hver).

Holdet mod Hasle:

'Smørhånd', 'Mini', Andersen, 'Muff', 'Japp Stam', Salling-Thomsen, Drachmann, Bille, Lybye, Bang, Rafn - Subs: 'Store', 'Krølle', 'Usche'

Sportigan
Rafn Tømrer

Spiller fakta...

Hasle har vist sig som lidt af en ønskemodstander for Morten Bang. I de 4 kampe han har spillet mod Hasle har han scoret 11 mål. Det er halvdelen af hans totale målhøst for holdet!