Hattrick af Sportschef mod bundhold

Efter en overbevisende sejr over Vatanspor sidste uge, skulle vi onsdag aften forsøge at udbygge vores "AGF-sejrstime" til 2 sejre i træk, da vi besøgte kredsens bundhold fra Fuglebakken KFUM. Vejrforholdene var langt fra optimale, men banen var til gengæld helt i top, og gav mulighed for at spille nogenlunde kønt fodbold. Vi havde igen haft rigtig mange afbud til denne uges kamp, og stod faktisk kun med én angriber i truppen. Det betød at Sportschef Jesper "Mini" Lauridsen blev placeret oppe foran, sammen med Martin Bøjer. "Mini" havde inden kampen et scoringsgennemsnit på 0,09 mål pr. kamp, så det var ikke umiddelbart den mest målfarlige angrebspartner til Martin Bøjer, som dog heller ikke havde fundet målformen denne sæson, hvor har stadig havde første scoring til gode.

Bekymringerne om vores frontløberes skarphed blev lynhurtigt gjort til skamme, da der blot skulle gå 1 minut og 23 sekunder før Jesper "Mini" Lauridsen havde omsat en super pasning fra Klaus Rafn til scoring. Chokket over det hurtige mål havde endnu ikke lagt sig, før "Mini" igen var på pletten efter 4 minutters spil og scorede til 0-2. Martin Bøjer stod for assisten til målet. Med den start fra "Mini", manglede vi bare et første sæsonmål fra Bøjer. Det skulle vi heller ikke vente længe på. Efter knap 10 minutters spil opfangede Martin Bøjer en tilbagelægning fra hjemmeholdets forsvar, og han scorede sikkert til 0-3.

Det var med sikkerhed ikke den start Fuglebakken havde forventet, og da slet ikke den vi selv havde turde håbe på. Ondt blev til værre for hjemmeholdet kort tid efter vores tredje scoring, da en forkert/utidig udskiftning gav gult kort og 10 minutter i undertal. Ikke noget der hjalp dem i forsøget på at kæmpe sig tilbage i kampen.

Vores fantastiske start på kampen, var bl.a. skabt af et godt pasningsspil, hvor vi udnyttede at hjemmeholdet gav os relativt meget plads, specielt på kanterne til at spille os igennem. Efterhånden som halvlegen skred frem, blev vores spil meget mere fribrilsk, og de korte pasninger blev afløst af lange afleveringer, som var utrolig svære at styre i den kraftige modvind. Selvom vi fortsat kom frem til gode muligheder i løbet af halvlegen, gjorde vi det sværere end nødvendigt at forsvare føringen. Først mod slutningen af halvlegen begyndte hjemmeholdet at bide fra sig, da de skubbede flere folk frem på banen. Med undtagelse af en enkelt afslutning lige over overliggeren, blev Jesper "Smørhånd" Kjærskov dog ikke rigtig testet i målet. Vi kunne have lagt bunden til en ordenlig snitter i første halvleg, hvis vi havde holdt fast i spillet fra de første 10 minutter, men måtte "nøjes" med en pausestilling på 0-3.

Fuglebakken kom ud til 2. halvleg med en meget mere offentliv instilling. De havde rykket rundt på nogle positioner, for at kunne lægge ekstra pres på vores forsvar. Vi fik dog hurtigt omstillet os, og fik overtaget i spillet igen. Efter bare 5 minutters spil af halvlegen, sendte Anders "Anke" Rasmussen en høj bold hen over forsvaret, fra midten af banen. Bolden gav Jesper "Mini" Lauridsen frit løb mod mål, og han viste overlegent overblik og teknik, da han sendte et følt lob ind over en frembrusende målmand, som stille og roligt hoppede i mål til 0-4.

Vi lykkedes egentlig meget godt med at spille os ud af vores egen tredjedel af banen i 2. halvleg, men havde lidt sværere ved at fortsætte pasningsspillet når vi kommer over midten. Ind imellem lykkedes det, igen specielt over kanterne, og det medførte flere gode muligheder, som dog ikke blev omsat til mål. Efterhånden som kampen skred frem, overlod vi mere af midtbanen til hjemmeholdet, og vi manglede lidt i nærkampene omkring eget felt. Efter godt 15 minutters spil fik Fuglebakken udnyttet et mindre klumpspil på kanten af feltet, til at komme på skudhold og reducerede på et godt langskud til 1-4. Målet fik os til at vågne lidt op igen, og de efterfølgende 10 minutter fik vi endegyldigt lukket kampen. Klaus Rafn scorede et af sine sjældne mål efter 23 minutter, hvor han fik bolden serveret på kanten af feltet fra Jesper "Mini" Lauridsen. Klaus tog én kontrollerende berøring på bolden, før han knaldhårdt sparkede bolden i nettet ved fjerneste stolpe til 1-5. Målmanden kunne ikke andet end bare se på, da bolden suste forbi ham.

Kampen blev endegyldigt lukket efter 27 minutters spil, da vi igen brød igennem på højrekanten, og Martin Bøjer sendte et hårdt og fladt indlæg på tværs af feltet. Målmanden gik ned for at stoppe bolden, men der var så meget fart på, at bolden strøg under målmanden, og landede i fødderne på Claus Møller, som bar skulle skubbe bolden det sidste stykke ind i det tomme mål til 1-6. Hjemmeholdet fik reduceret til 2-6 i de sidste minutter af kampen.

Kampens spiller var meget entydigt Jesper "Mini" Lauridsen, som tog 10 af 12 stemmer. De øvrige stemmer gik til Klaus Rafn og Jesper Hansen med 1 hver.

Det har været en god uge for os, med 2 sejre og en samlet målscore på 12-3 mod Vatanspor og Fuglebakken. Det er også de to hold vi lukker efterårssæsonen af mod, så forhåbentlig kan vi omsætte de to kampe til 6 points, og tage endnu et hop op i tabellen inden vinterpausen.