Hattrick hjælper landsby

Sæsonens sidste kamp udenfor Hinnerup, spillede vi onsdag aften i Trustrup, langt ude på Djursland. Det var kun anden gang vi nogensinde spillede mod Østdjurs, og første kamp var en tæt affære, som vi dog vandt 3-1 på et par sene mål. Vi forventede derfor også en tæt kamp denne gang, men var opsatte på at forlænge vores sejrsstime til 13 kampe. Det var blot anden gang i sæsonen at vi stillede op uden mindst én af vores all-time mest scorende angribere, Jacob Hansen (skadet) og Morten Bang (arbejde). Sidst det skete var sjovt nok i vores første kamp mod Østdjurs. Den gang tog bl.a. Kim Rafn over i målscorerens rolle - en rolle han har udfyldt helt fantastisk hele sæsonen, som uden sidestykke er hans bedste endnu.

Selvom 1. halvleg resultatmæssigt virkede meget jævnbyrdig, så var vi klart mest på bolden, og angreb hjemmeholdet felt fra alle leder og kanter. Vi havde solen og en frisk vind i ryggen, som gjorde det svært for Østdjurs at få bolden ud af egen zone, og i det hele taget orientere sig op af banen med solen i øjnene. Meget karakteristisk for mange af vores kampe denne sæson, hvade vi svært ved at få et ordentlig slutprodukt på vores angreb. Hjemmeholdet havde mange spillere samlet i- og omkring feltet, så det var svært at komme igennem. Når vi endelig kom igennem, eller fik lagt indlæg fra kanterne, så var præcisionen i afslutningerne enten ikke god nok, eller også fik målmanden taget godt fra. En enkelt gang burde/skulle bolden have været i nettet. Et hårdt og præcist indlæg fra Martin Bøjer på frispark fra venstre side, fandt Jesper "Store" Søndergaard helt fri på kanten af det lille felt, men "Store" kom en anelse for dybt på bolden, og hovedstødet strøg lige over mål.

Østdjurs havde to spillere der gav os udfordringer i 1. halvleg. Deres playmaker på midtbanen (som mest af alt mindede om en midaldrende Xherdan Shaqiri), var rigtig god til at holde på bolden og lægge nogle farligt præcise afleveringer til hjemmeholdets meget hurtige angriber. Han havde en evne til at finde nogle forsvarer, der ikke havde samme fart i benene, og lægge sig op ad dem, når Østdjurs etablerede sig op ad banen. Det gav flere farlige situationer i halvlegen, men en vågen Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet, var flere gange hurtigt ude og cleare den dybe aflevering. En enkelt gang kom han dog på mellemhånd, men heldigvis sneg bolden sig forbi den fjerneste stolpe. Det var dog reelt set hjemmeholdets eneste chance i 1. halvleg, hvor vi heller ikke lykkedes med at udnytte overtag i spil og chancer til mål. 0-0 var stillingen ved pausen.

I 2. halvleg var vi bedre forberedt på, at hjemmeholdet ville forsøge at slå lange bolde frem til deres hurtige angriber, hvilket de ikke havde held med en eneste gang i halvlegen. Til gengæld gav modvinden os chancen for at spille den fodbold vi er bedst til - pasningsspillet langs jorden. Vi havde om muligt endnu større spilovertag i 2. halvleg end før pausen, og vi fik spillet vores chancer større. Efter 39 minutters spil kom forløsningen. Spilfordeleren på midtbanen, Jan Christensen, spillede Kim Rafn fri til afslutning, og den gavmilde tømrer kvitterede med sikkert at sparke bolden forbi målmanden til0-1. Da Kim bidrager med 1000,- sponsorkroner til den velgørende vaccinekasse for hvert mål han scorer i 2018 halvdelen af sæsonen, var dette en vigtig scoring for rigtig mange børn i verdens brændpunkter.

Hjemmeholdet virkede trætte og og opgivende ift. 1. halvleg, og bare 2 minutter efter scoringen var den gal igen. Et super indlæg fra højrekanten af Jesper "Mini" Lauridsen, fandt endnu engang Kim Rafn inde i feltet, og Kim afsluttede klinisk og scorede sikkert til 0-2. Vi var dog slet ikke færdige med at lave mål endnu. Faktisk blev kampen lukket på 15 gyldne minutter i 2. halvleg. Efter 49 minutter var "Mini" igen på spil, da han havde næstsidste fod på bolden, inden Peder Soelberg bankede bolden i nettet til0-3. 5 minutter senere landede en clearing fra eget felt af Jesper "Store" Søndergaard, i fødderne på Kim Rafn midt på banen. Meget uventet valgte Kim at tage en løbeduel med hele hjemmeholdets forsvar, og det lykkedes ham at komme indenfor rimelig afstand af feltet til at forsvare en afslutning. Afslutningen blev dog placeret meget centralt i målet, men højden og farten på afslutningen gjorde, at målmanden kun kunne parerere skuddet, som dog blev pareret bagud og ind i eget mål. Vi var gået fra 0-0 til 0-4 på bare 15 minutter, og luften var herefter taget helt ud af kampen. Eneste tilbageværende højdepunkt, var en afslutning fra Michael "Mik Mak" Krattet med godt 10 minutter tilbage af kampen, som han tordnede på trekantssammenføjningen. Udtur at den ikke gik i mål.

Endnu en overbevisende sejr, trods en halvsløj 1. halvleg. Vigtigst var det dog at Kim Rafn fik sit hattrick, som samtidig gav 3.000,- til den velgørende vaccinekasse, hvilket er nok til at vaccinere alle børn i en større landsby i et af verdens brændpunkter.

Der var ingen tvivl om hvem der skulle have æren som Kampens bedste spiller. Kim Rafns 3 mål og livsreddende bidrag til vaccinekassen, gav hele 7 stemmer ud af 13 mulige. De øvrige stemmer gik til Michael "Mik Mak" Krattet (2), Klaus Rafn (1), Jan Christensen (1), Martin Bøjer (1) og Otto Motzfeldt (1).

Truppen mod Østdjurs:

I forsvaret: "Mik Mak", "Store", Klaus Rafn og Schiølin

På midtbanen: "Mini", Soelberg, "KD" og Jan C.

Fun fact...

Kim Rafn har nu scoret 18 mål i 17 kampe denne sæson. Inden sæsonen var han noteret for 14 mål i 89 kampe