Dommerfejl vendte kampen

Onsdag aften var vi på besøg hos HEI. Et hold vi efterhånden har mødt rigtig mange gange, og oftest har det været nogle utrolig tætte og jævnbyrdige kampe. Vi vidste derfor det ikke ville en nem opgave, men vi skulle tilbage på vinder-sporet, efter sidste uges nederlag til Lyseng.

Vi var klart spilstyrende fra kampens start, og holdte det meste af spillet på hjemmeholdets banehalvdel. Vi udfordrede HEI's bagerste kæde både over kanterne, gennem midten og med bolde hen over forsvarskæden, men som så ofte før manglede kvaliteten i afslutningerne. Vores bedste forsøg i 1. halvleg stod Morten Bang for, da han af et par omgange sparkede på mål fra distancen. Begge gange gik bolden dog snert forbi mål.

HEI havde ikke de store chancer i 1. halvleg. Et par meget optimistiske langskud fra midten af vores banehalvdel, var hvad de diskede op med. Ikke just den store test for dagens mand mellem stængerne - tidligere Superligamålmand Anders "Anke" Rasmussen. Hjemmeholdets bedste mulighed i halvlegen kom kort før pausen, da klumpspil tæt under mål endte med en afslutningsmulighed til HEI, men deres angriber sparkede nærmest forbi bolden, og chancen blev nemt afværget. Samme angriber "udmærkede" sig kort tid efter, ved at sikre sig et gult kort og 10 minutter på sidelinjen, for at løbe "Anke" ned i en ligegyldig situation.

Vi startede 2. halvleg med en mand i overtal, og fortsatte med at kontrollere spillet. Inden for de første 5-10 minutter af halvlegen, fik vi lagt et tungt pres på hjemmeholdets forsvar, og fik et par rigtig gode muligheder i forbindelse med hjørnespark, men igen uden den nødvendige skarphed i afslutningerne. Vi havde også held til at kombinere os godt igennem på kanterne, og efter godt 10 minutters spil fik Peder Soelberg en stor chance for at bringe os foran, men hans afslutning sad ikke yderligt nok, og målmanden kunne relativt nemt parrere bolden over mål.

HEI gjorde som udgangspunkt en trykket situation værre, da de efter 15 minutters spil fik endnu et gult kort, og skulle spille i undertal i 10 minutter. "Heldigvis" for dem, havde dommeren kort tid efter valgt at tage sig en stående "morfar", da han overså en klokkeklar offside, og tillod hjemmeholdet at score til 1-0. Det er selvfølgelig noget af det første man lærer i fodbold, at "spille videre indtil dommeren fløjter", men i denne situation var off-siden så åbentlys, at hele vores forsvarslinje stoppede med at spille, og ventede på at dommeren skulle puste i fløjten. Da det endelig skete, var det dog for at markere mål, og ikke off-side.

Denne episode vendte kampen fuldstændig på hovedet. Indtil da havde vi haft kontrol over kampen, og holdt godt fast i bolden. Resten af kampen blev spillet mere desperat og alt for direkte. Vi pressede på, men spillede for primitivt, og fik ikke skabt de store chancer. I stedet blev vi fanget i et kontraangreb, som HEI sikkert fik scoret på. Kampen endte 2-0 til HEI, og det eneste vi fik med fra kampen var et rødt kort og 1 spilledags karantæne til Klaus Rafn, da dommeren igen skulle iscenesætte sig selv og gav Klaus gult for en tackling efterfulgt af endnu et gult, for at åbne munden på vej ud af banen.

Efter kampen blev anfører Jan Christensen udråbt til kampens bedste spiller med 5 stemmer, efterfulgt af Klaus Rafn (3), Jesper "Mini" Lauridsen (2), Martin Bøjer (2), Peder Soelberg (1), Christian Hagelqvist (1) og Morten Kjærsgaard Andersen (1).