Holdt fast i toppen efter smal sejr over bundhold

Vi har gennem årene haft flere utrolig tætte kampe mod HEI, og kun to gange i de 8 hidtidige indbyrdes opgør har vi vundet over de røde fra Egå. Der var derfor ikke noget der på forhånd var givet, trods modstanderens tilværelse i bunden af rækken. Det var Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroens første test mod et af de hold vi historisk har haft det svært mod, så spændingsniveauet var højt - specielt efter den rekordstart på sæsonen vi har fået under den nye Cheftræner. Stemningen i omklædningsrummet inden kampen var høj, og til tider også meget løssluppen. Man kunne sagtens fornemme den seneste tids succes afspejle sig i stemningen - ja man kunne næsten høre Champions League hymnen i baggrunden.

Første halvleg udviklede sig meget jævnbyrdigt, med ganske få chancer i begge ender. Vi lagde dog bedst ud, og allerede efter 6 minutters spil fandt Jesper "Mini" Lauridsen angriber Morten Bang med meget plads i højre side. Han sendte Bang i dybden med en præcis aflevering, og Bang kvitterede med en scoring til 1-0.

Efter scoringen var det svært at se hvem der havde styringen på kampen. Spillet vekslede frem og tilbage, men ingen af holdende kom frem til de store chancer. Målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov måtte dog et par gange ud i feltet og agere redningsmand, i situationer hvor forsvar og midtbane kortvarigt slap grebet, og fejl første til HEI chancer. Vi skulle helt frem til 5 minutter før pausen, før vi igen havde en stor chance. Et opspil meget lig det der første til målet, gav Morten Bang endnu en gylden mulighed for at score. Desværre blev hans afslutning ikke hård og præcis nok til at passere målmanden, som relativt nemt kunne afværge situationen. Mere skete der ikke i halvlegen, og vi kunne fortjent gå til pause foran 1-0, selvom spillet ikke havde hængt sammen på samme måde som de seneste par kampe.

Fra anden halvlegs start stod det mere klart hvem der havde styringen på kampen. HEI så klart mest til bolden, og vi prøvede - til tider nærmest panisk - at blive farlige på hurtige omstillinger. Det endte dog sjældent med at blive til en chance. HEI havde, trods overvægt i spil, heller ikke held til at blive farlige på den sidste tredjedel af banen. Efter 10 minutters spil af halvlegen lykkedes det dem dog at få udlignet. Et opspil der gik over vores venstre forsvarsside, blev lige pludselig farligt da Leif Salling-Thomsen, i sin færd for at lukke sin direkte modstander ned, måtte opgive jagten da en fiber i baglåret stoppede hans løb. I stedet fik HEI god tid til at lægge et præcist indlæg tæt under mål, hvor deres høje angriber slog Simon Schiølin i en hovedstødsduel ved bageste stolpe, og let kunne heade bolden i nettet til 1-1.

HEI fortsatte med at presse på efter scoringen, og da dagens 75 kamps jubilar Martin Bille fik gult kort  for brok bare 5 minutter efter scoringen (iøvrigt "Bølle's" første gule kort siden 2010), blev situationen ligepludselig endnu mere presset. Heldigvis havde vi bedre held med vores omstillingsspil i denne fase af kampen, og efter 55 minutter (stadig en mand i undertal) sendte "Mini" et præcist indlæg lige i fødderne på en storspillende Christopher "Dolfi" Eis midt for mål. "Dolfi" first-timede bolden i mål med et vanlig kraftfuldt spark, som ved et pift af finesse udplacerede målmanden. Vi var lidt ufortjent kommet foran 2-1.

Scoringen virkede til at tage lidt gas ud af HEI ballonen. Dog var intet afgjort, og de var stadig bedst til at holde i bolden. Efter 61 minutter havde dommeren igen det gule kort oppa af lommen, og igen var det en af vores spillere - Klaus Rafn - der fik det. Vi var lige blevet fuldtallige minuttet inden, og det så nu ud til at det ville blive ren overlevelse de sidste knap 10 minutter, hvis vi holde fast i føringen. Heldigvis var HEI så oprørte over det frispark Klaus havde begået, at de også fik et gult kort for brok. Kampen skulle dermed spilles færdig 10 mod 10.

Den ekstra plads på banen udnyttede vi bedst. HEI havde stadig bolden mest, men uden at komme frem til store chancer. Til gengæld fik vi fuld valuta på endnu en smukt opsat omstilling. "Dolfi" var denne gang i oplæggerens rolle, da hans tværpasning til en helt fri Jacob Hansen blev omsat til mål, da Hansen resolut sparkede bolden ind over en sagesløs målmand i HEI målet. Med målet til 3-1 bare 5 mnutter før slutfløjtet, var kampen reelt set afgjort, og HEI virkede heller ikke til at have mere at skyde med. Kampen fik derfor stille og roligt lov til at ebbe ud, og vi kunne glæde os over 3 vigtige points fra en kamp vi rent spillemæssigt nok helst vil glemme.

Udover Salling-Thomsens fiberskade, måtte Søren Andersen udgå med en skade allerede efter 23 minutters spil, og Simon Schiølin måtte lade sig skifte ud med en forstrækning i baglåret midt i anden halvleg. Skadeslisten er ved at være lang, og der bliver nu brug for bredden i truppen til de næste kampe.

Kampen spiller blev helt fortjent Christopher "Dolfi" Eis, som ikke blot blev noteret for en scoring og en assist - han fyldte også utrolig meget midt på banen, hvor der blev arbejdet hårdt i forsøget på at genvinde styringen med kampen. "Dolfi" fik 6 stemmer for sin præstation, mens målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov fik stemmer, bl.a. for de meget vigtige redninger i første halvleg. De øvrige stemmer gik til Jesper "Mini" Lauridsen, Klaus Rafn, Martin Bille og Jesper Lybye med 1 stemme hver.

Næste hjemmekamp er mandag den 1. juni klokken 19.00 på Rønbæk Stadion, hvor Hadsten kommer på besøg. Vel mødt!