Herrefight for sæsonens første points

3 kampe og 3 snævre nederlag, det var status for sæsonen 2018/19 inden aftenens hjemmekamp mod HEI. På papiret burde vi kunne få points mod HEI, som også er oprykkere, og som vi har slået i de seneste fire indbyrdes opgør. Vores seneste møde var dog en særdeles tæt affære, som først blev vundet med to hurtige scoringer til sidst i kampen. I den kamp var vi gang på gang overspillet på midtbanen, så der blev lagt en meget specifik taktik til aftenens kamp, for at dæmme op for gæsternes (formodede) stærke midtbane. Det helt store spørgsmål var dog, om vi kunne levere en godkendt præstation over to halvlege. Det har været vores store problem denne sæson, og en helt klar forudsætning for at få points på kontoen.

Der var rokeret en smule på den normale opstilling til kampen, for netop at styrke vores centrale midtbane så meget som muligt. Klaus Rafn var flyttet op ved siden af Jan Christensen, mens Kristian "KD" Drachmann tog plads i midterforsvaret, ved siden af Jesper "Store" Søndergaard. Desuden var Martin Bøjer lagt som en mere defensiv angriber, for at aflaste midtbanen med det første pres. Det var med andre ord en mere løbestærk midtabane, med et tungere forsvar som kompromis.

Kampens indledning var meget chancefattig. Det var to hold, der matchede hinanden rigtig godt over hele banen, så det var svært for begge parter at få etableret nogle farlige situationer i- og omkring modstanderens felt. Vi havde dog et snævert spilovertag de første 2/3 af halvlegen, uden vi dog rigtigt fik testet gæsternes målmand. Noget af det der havde fyldt i det taktiske oplæg var hjørnespark. Her havde vikarierende træner Jesper "Store" Søndergaard udpeget de vigtigste områder der skulle dækkes i feltet, og hvordan bevægelsesmønstrende skulle være. Efter 20 minutters spil fik vi hjørnespark i højre side, som Martin Bøjer sparkede. Hans indlæg gik mod forreste stolpe, hvor Martin Illner havde fundet plads, og han kom først på bolden som blev headed i mål til 1-0. Med målet bragte Illner sig i front på topscorerlisten, som den første med 2 scoringer denne sæson.

Hjørnesparkene var faktisk vores bedste muligheder i første halvleg, og vi så væsentlig farligere ud end vi har gjort længe, hver gang Bøjer sendte indlæg ind fra hjørneflaget. Faktisk fik vi sendt bolden i nettet igen efter hjørnespark, da Kim Rafn kom først på et indlæg, men dommeren vurderede at Kim havde skubbet en modspiller i kamp om bolden, og målet blev underkendt. Vi kunne dog have sluttet halvlegen af med en perle af en scoring, hvis marginalerne havde været med os. Kort før pausen bragte Jan Christensen sig på skudhold uden for feltet, og med aftræk godt 20 meter fra mål, tordnede Jan C. bolden op i krydset. Uheldigvis tog undersiden af overliggeren fra, og boldens nedslag var få centimeter på den forkerte side af stregen.

Det er ikke af uvilje, at der ikke er skrevet noget om HEI's chancer i kampen. De få gange de kom ned i vores ende af banen, var de ganske enkelt ikke skarpe nok, til at få afsluttet med kvalitet. Generelt havde midtbane og forsvar rigtig godt fat i gæsterne i første halvleg, så vi forsvarede en 1-måls føring til pausen.

Efter pausen overtog HEI lidt mere initiativ i jagten på en udligning. Det var dog ikke de store chancer de kom til, da vi gang på gang fik forstyrret deres opspil. De få forsøg der kom fra distancen havde Jesper "Smørhånd" Kjærskov fuldstændig styr på, og de få hjørnespark de fik, ødelagde de selv med uskarpe indlæg. Vi havde god succes med at komme frem ad banen over kanterne, men slutproduktet manglede. Vi fik dog tilkæmpes os en håndfuld hjørnespark i 2. halvleg, hvor vi, ligesom i 1. halvleg, var en konstant trussel. Halvlegens største chance var til HEI, som i slutfasen fik slået kontra, som endte med at Jan Christensen måtte cleare bolden på mållinjen. Den aktion var dog ved at blive dyr, da gæsternes angriber kastede sig mod bolden med 110 km/t og knopperne forrest. Han kom dog alt for sent med sin vanvidstackling, og ramte i stedet Jan C., som var heldig med ikke at blive skadet i situationen. Utroligt nok vurderede dommeren ikke at situationen var til gult kort.

Kampen endte 1-0, i det der bedst kan betegnes som en gedigen herrefight fra begge sider. Det var på ingen måder en køn omgang fodbold, hvilket banens beskaffenhed heller ikke ligefrem inviterede til, men underholdningen manglede ikke. Det var bare en af de der fede kampe, som hele tiden er på vippen, så man er presset til at være på tæerne i samtlige 70 minutter. Med sejren fik vi endelig vekslet det grimme 0 i pointskolonnen til 3, og skød op af tabellen fra en sidste plads til en næstsidsteplads.

Vi havde ikke færre end TO jubilarer til aftenens kamp. Målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov blev den bare anden spiller til at runde 175 kampe for holdet, hvilke han fejrede med sit 29. clean sheet. Morten "Jaap Stam" Søndergaard ramte 125 kampe i aftes, og gjorde at fejlfrit indhop mod slutningen af kampen, i en meget hektisk fase. Tillykke til dem begge!

Selvom sejren over HEI på alle måder var en god gedigen holdindsats, så var der ingen tvivl om at kampens spiller skulle findes på den centrale midtbane, hvor Jan Christensen og Klaus Rafn kæmpede røven ud af bukserne hele kampen. Det var Klaus Rafn der løb med æren for anden uge i streg, da han fik 6 af 13 stemmer. Jan Christensen fik 4 stemmer, mens Anders "Anke" Rasmussen, Martin Bøjer og Jesper "Smørhånd" Kjærskov hver fik 1 stemme.

Truppen mod HEI:

I forsvaret: "Mik Mak", "Store", "KD" og Schiølin

På midtbanen: "Anke", Illner, Klaus Rafn og Jan Christensen

I angrebet: Bøjer og Kim Rafn

På bænken: Brygger og "Jaap Stam"

Cheftræneren og Sportschefen havde meldt afbud til kampen, så "Store" leverede det taktiske oplæg til kampen