Hattrick af Jakob Hansen sænkede JAI i sæsonåbningen

Det er efterhånden mange kampe siden at cheftræner Kaspar 'Kalle' Knudsen har haft et luksusproblem i forhold til at sammensætte truppen til kamp, men til sæsonåbningen mod JAI havde hele 21 spillere meldt sig klar til kamp, så det var et stærkt mandskab der skulle forsøge at få den første sejr nogensinde over JAI.

Samtidig med at være sæsonens første kamp, så blev kampen også brugt som en hyldest til 'Falken Flemming' som mødte en tragisk ende på tilværelsen i Dubais golde ørken. Af respekt for/til minde om 'Falken Flemming' bar alle spillere sørgebind ved aftenens kamp.

1. halvleg:

Første halvleg foregik langt hen ad vejen på vores premisser. Allerede efter 4 minutters spil havde Jakob Hansen været tæt på at bringe os i front to gange, men havde på det skamligste brændt begge chancer. Selvom Hansen virkede til at være i spillemæssig hopla, så kunne man ikke undgå at være lidt bekymret for den uskarphed han udviste så tidligt i kampen.

MÅL! - 1-0:

Efter 10 minutter fik Jakob Hansen dog vist at han ikke har glemt hvor målet står. Kasper Drachmann, der var en evig trussel på højrekanten, slog et perfekt indlæg til det lille felt, hvor Hansen sikkert skubbede bolden forbi målmanden ved forreste stolpe. Rutineret som han er, valgte han ikke at bruge støvlerne til at skubbe bolden i mål, efter to mislykkede forsøg tidligere i kampen. I stedet blev maven (brystet ifølge målscoreren selv) brugt til at bringe os i front.

Allerede minuttet efter brændte det igen på foran JAI's mål. Igen var Kasper Drachmann på spil i højre side, hvor han med et præcist indlæg fandt Morten Bang ved bageste stolpe. Uselvisk headede Bang bolden på tværs til Jesper 'Mini' Olesen, men afleveringen blev desværre for høj.I samme minut fik Bang bolden på kanten af feltet, hvor han first timede bolden lige over mål.

MÅL! - 2-0:

Efter 15 minutters spil opfangede Bang en løs bold og sendte en tværbold ind i feltet mod bageste stolpe, hvor Jakob Hansen headede bolden mod mål. Desværre får målmanden slået bolden til hjørnespark. Det tager 'Mini' sig af, og han finder Martin Bille midt i feltet, som stiger til vejrs og header bolden i nettet uden chance for en eller velspillende JAI målmand.

MÅL! - 3-0:

23 minutter inde i kampen udbyggede vi endnu engang føringen. Denne gang blev angrebet startet af Jakob Hansen som fandt Søren Andersen fri på venstre kanten. Sørens indlæg til bageste stolpe blev mødt af Morten Bang, som igen var uselvisk og headede bolden tilbage i fødderne på Jakob Hansen. Denne gang lod Hansen støvlerne tale, og han bankede bolden i nettet bag en lettere rundtosset målmand.

Underkendt scoring:

På dette tidspunkt af kampen var det ikke meget JAI havde vist sig foran vores mål. To nærgående langskud var hvad det var blevet til i de første 20 minutter, men begge forbi mål og ingen udfordringer for målmand Jesper 'Smørhånd' Kjærskov. Umiddelbart efter 3-0 målet fik JAI dog bolden forbi 'Smørhånd' efter lidt fikst samspil på kanten af feltet. Uheldigvis for JAI var målscoreren offside og målet blev underkendt.

Mod halvlegens afslutning kom vi igen tæt på scoringer et par gange. Søren Andersen fik bragt sig på skudhold efter at have afdriblet et par JAI spillere, men en eminent redning af målmanden forhindrede scoring. Også Kasper Drachmann kom tæt på efter en lignende aktion i venstre side, men hans skud mod fjerneste målhjørne sejlede lige over mål.

MÅL! 3-1:

I halvlegens allersidste sekunder gik alt helt galt i vores bageste række. En ellers ufarlig situation med samspil mellem Christian 'Krølle' Hansen og 'Smørhånd' i eget målfelt, endte med en upræcis aflevering som resulterede i en målchance til JAI. I sin iver efter at afværge scoringen ramte 'Krølle' manden i stedet for bolden, og der var ingen tvivl om det straffespark der retmæssigt blev dømt. Straffesparket blev placeret midt i målet, uden for 'Smørhånds' rækkevidde, da han havde forsøgt at gætte sig til hvilken side der blev sparket til, og havde kastet sig.

2. halvleg:

Der var længere mellem det gode spil og chancerne i anden halvleg. JAI styrede midtbanen i store dele af halvlegen, hvilket betød mere spil på vores banehalvdel. Det til trods blev 'Smørhånd' kun testet en enkelt gang i halvlegen, men han håndterede et ellers godt langskudsforsøg meget sikkert.

Vores første chance i anden halvleg kom allerede efter 3 minutter, da  Morten Bang fik en stikning i dybden, som han, i stedet for at tage løbeduellen med forsvaren, forsøgte han at sparke bolden ind over målmanden fra 20 meters afstand. Det gik ikke helt planmæssigt, og målmanden kunne let gribe bolden.

Godt 20 minutter inde i halvlegen fik vi etableret et godt angreb over venstrekanten. Igen var Morten Bang involveret i angrebet, da han tog et rush til baglinjen og lagde bolden skråt tilbage i feltet til Kristian 'KD' Drachmann. 'KD' afsluttede med en first timer som desværre ramte Jakob Hansen på vej i mål, og chancen blev forspildt.

Bare 3 minutter senere blev Hansen sendt fri med en dyb aflevering, men ligesom Bang tidligere, forsøgte han at lægge bolden ind over målmanden. Denne gang blev bolden dog sendt over målmanden, men også langt over mål.

MÅL! 4-1:

Der skulle gå næsten en halv time af anden halvleg før vi igen fik bolden i nettet. Morten Bang fandt Jakob Hansen fri på kanten af feltet, med en millimeter præcis aflevering over en halv banelængde. Denne gang leverede Hansen varen, og fuldendte sit hattrick, som iøvrigt var hans første siden august 2009.

Sidst Hansen scorede mere end 2 mål i samme kamp var som sagt i august 2009, hvor han scorede 5 gange mod ST70. Han havde chancerne til at gentage den bedrift i afslutningen af kampen. Først på indlæg fra en meget aktiv Morten Bang, som Hansen snittede lige forbi den fjerneste stolpe. I kampens allersidste minut kom han på skudhold på kanten af feltet, men fik overplaceret sit skud som sejlede over mål.

SLUT!

Til trods for et utal af brændte chancer igennem kampen, så vægtede hattricket og det faktum at han evnede at dukke op de helt rigtige steder når chancerne bød sig, højt nok til at Jakob Hansen blev valgt til kampens bedste spiller af holdkammeraterne med 5 af 14 mulige stemmer. De øvrige stemmer gik til 'Krølle' (3), Bang (2), 'Smørhand'/'Mini'/Søren Andersen/Martin Bille/Kasper Drachmann (1 hver).

Truppen mod JAI:

'Smørhånd' - 'Mini', 'Faxe', Bendix, 'Krølle' (jnr) - Bille, Andersen, Bang, Drachmann - 'Usche', Hansen - Subs: 'KD', 'Mik Mak', Rafn

Vidste du...

At Jakob Hansen, inden denne sæson, har scoret 75 mål i 71 kampe for HOG Oldboys 30+ siden 2007?

To gange har han scoret 5 mål i samme kamp.