5-1 sejr i ligakamp nummer 100

Hvor vi traditionelt har svært ved at vinde kampe hvor enkeltpersoner spiller jubilæumskamp, så er det en anden sag når holdet fejrer jubilæum i ligaen. Da vi rundede kamp 50 slog vi Hammel 7-1 på hjemmebane, og sikrede os Børge Steensens Vandrepokal. I aften fik Posten ligeledes en sæk på 5-1 at tage hjem på i vores kamp nummer 100 i ligaen.

1. halvleg:

Fra kampens start var det os der sad på kampen. Posten nåede kun en enkelt gang til afslutning i de første 20 minutter, og var kun sjældne gæster på den sidste tredjedel af vores bane. Omvendt holdte vi godt fast i bolden, og spillede stille og roligt bolden rundt indtil de chancegivende afleveringer bød sig. Vi havde rigtig mange gode muligheder i første halvleg, men havde traditionen tro svært ved at putte selv de mest oplagte chancer i nettet.

MÅL! 1-0

Efter et par fæle afbrændere lykkedes det os at komme fortjent foran efter godt 10 minutters spil. Søren Andersen fik sidste fod på en aflevering til Morten Bang, som sendte et hårdt fladt skud afsted mod mål. Målmanden nåede ikke at reagere med en fodparade, og bolden suste i nettet til 1-0.

Posten formåede ikke at holde fast i bolden ret længe ad gangen i denne periode af halvlegen. Hver gang de nærmede sig midten af banen var de presset så hårdt at afleveringerne enten blev meget ringe, eller bolden simpelthen blev pillet fra dem og kontraangreb blev sat i gang.

MÅL! 2-0

Halvvejs gennem halvlegen havde vi en periode med mange angreb, hvor vi ikke var helt skarpe i de afgørende situationer, men dog formåede at opretholde presset på Posten langt oppe på deres bane. Disse førte oftest hjørnespark med sig, og det var på et af disse vi fik bragt os yderligere foran. Jesper "Mini" Olesen sparkede mod bageste stolpe hvor Morten "Jaap Stam" Søndergaard kom højest og stille og roligt headede på tværs af målet og i nettet ved fjerneste stolpe. Det var "Stams" første sæsontræffer.

Efter scoringen fortsatte det samme billede som vi havde set inden. Vi var fortsat spilstyrrende og Posten kom ikke rigtigt frem og blev farlige. Mod slutningen af halvlegen kom de dog tæt på, da vi blev fanget i en omstilling og kom til at stå forkert på egen bane. Posten spillede sig alt for nemt igennem til en åben chance som de dog forspildte ved at lobbe bolden på stolpen, hårdt presset af en frembrusende målmand - Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Riposten blev sikkert clearet.

MÅL! 3-0

Kort før pausen fik vi stort set lukket kampen med scoringen til 3-0. Igen kom målet i forbindelse med et hjørnespark, som dog i første omgang blev clearet, men vi fik hurtigt samlet bolden op igen, og via en lang tå fik "Stam" styret bolden til en fri Jakob Hansen som kvitterede med en sikker scoring til 3-0 som også var pause stillingen.

2. halvleg:

MÅL! 4-0

Vi holdt fast i det gode spil fra starten af anden halvleg, og fik spillet os frem til et par gode chancer. Efter godt 5 minutters spil spillede Jesper Lybye en præcis yderside igennem Postens forsvar til en fri Jakob Hansen, som igen gjorde kort proces og scorede til 4-0.

Herefter faldt vores spil helt sammen. Vi kunne ikke holde fast i bolden, og Posten lykkedes bedre med deres pres. I en periode over godt 10 minutter var vi presset helt i bund og Søren Andersen, "Stam" og "Smørhånd" måtte alle cleare bolden på stregen i denne fase, hvor specielt en række hjørnespark tæt inde under mål skabte store problemer for os, men vi holdte stand med god fight.

MÅL! 5-0

Efterhånden som halvlegen skred frem fik vi igen styr på spillet, og kom frem til et par gode chancer. Med mindre end 10 minutter tilbage af kampen blev Leif Salling-Thomsen spillet dybt til kanten af feltet, men uheldigvis blev han tacklet i sidste øjeblik af en forsvarer. Bolden faldt dog lige i fødderne på Morten Bang som havde held til at runde en forsvarer, som dog nedlagde ham i feltet. STRAFFE!

Der var mange der synes de skulle sparke straffet, men det højeste kald faldt på Leif Salling-Thomsen, og han viste en eminent kølighed fra pletten. Uden chance for keeperen sendte han bolden fladt mod venstre side af målet, og bolden røg sikkert i nettet helt ude ved stolpen.

MÅL! 5-1

Mod slutningen af kampen gik tempoet helt ud af kampen, og spillet bølgede frem og tilbage. I de sidste minutter fik Posten igen presset spillet op mod vores felt, og efter en række hjørnespark fik de lidt heldigt, men ikke ufortjent, reduceret til 5-1. Der skulle dog en afrettet bold til for at udplacere forsvar og målmand.

Vi er dermed kommet rigtig godt fra start i efteråret med to sejre af to mulige og en score på 11-1. Efter kampen blev det centrale forsvar belønnet for af lukke godt af for de enkelte angreb Posten forsøgte sig med, da Morten "Jaap Stam" Søndergaard blev udråbt til kampens bedste med 5 stemmer. Det var en stemme mere end hans bror og makker i midterforsvaret Jesper "Store" Søndergaard. De øvrige stemmer gik til "Smørhånd" og "KD" (2 stemmer hver) mens Søren Andersen og Bang fike 1 stemme hver.

Kampens citat kom fra en Posten spiller kort efter vi havde fået tilkendt straffesparket. Da der blev råbt på Leif til at tage sparket, efter mange andre navne havde været nævnt, udbrød spilleren;

"Åh nej, nu er vi blevet et af de hold som modstanderen sætter "en Leif" til at sparke straffe mod. Vi vil ikke være sådan et hold!".

Med det mente han selvfølgelig et hold hvor modstanderen sætter en tilfældig spiller til at sparke straffe,  fordi det ikke betyder det store for resultatet om der scores eller ej.