Slaget om Hinnerup fandt en vinder

Det var ikke "bare" ligaens nr. 1 og 2, der onsdag aften tørnede sammen på Rønbæk stadion. Det var et lokalbrag af en anden verden, da Danmarks mest velgørende fodboldhold (DMVF) og bysbørnene fra HOG skulle have afgjort hvem der skulle overvintre på toppen i ligaen. Begge hold kom ind til kampen uden nederlag, så der var garanti for underholdning og fight, da der ud over ligaens 1. plads også var prestige og ikke mindst håneret at spille for.

Vi åbnede kampen i vanlig stil, med at flytte bolden godt rundt i rækkerne, men kunne hurtigt fornemme at der ikke blev givet så meget plads på midten af banen, som vi var vant til. Vi havde et par afbud på vitale pladser til kampen, og det tog os derfor lidt tid at finde rytmen fra de seneste kampe. Vi kom dog planmæssigt foran 1-0 efter 10 minutters spil, da Kim Rafn og Jacob Hansen kombinerede fint lige uden for HOG's felt. Hansen lagde bolden af til Rafn, som tordnede den i nettet fra 20 meter. Et sjældent mål af Kim Rafn uden for feltet, men rigtig godt sat ind.

Efter målet pressede HOG mere på, og vores opspil blev mere og mere stresset og præget af fejl. Det betød at HOG stille og roligt fik momentum over på deres side, og de begyndte at skabe nogle farlige situationer i- og omkring vores felt. De spillede med en meget større tænding og vandt kampene på midtbanen, som gav dem mulighed for hurtige omstillinger, hvor de flere gange blev rigtig farlige.

Efter 20 minutters spil fik HOG udbytte af deres hårde arbejde, da de alt for nemt spillede sig igennem i vores venstre forsvarsside, og fik lagt et farligt indlæg fladt ind i feltet. Jesper "Smørhånd" Kjærskov fik reddet både den oprindelige chance OG riposten, men da HOG fik et tredje forsøg til at sparke bolden i nettet, var "Smørhånd" prisgivet. Ikke det mest imponerende forsvarsspil, men fortjent udligning til 1-1. Resten af halvlegen forløb efter samme skabelon. Vi havde svært ved at kombinere os op ad banen, og de var gode til at vende spillet, hvor specielt deres kanter skabte problemer for os. Vi var dog ikke helt udspillet, og fik selv skabt nogle gode muligheder i den anden ende, men det var langt fra samme niveau som i sæsonens tidligere kampe. Vi holdt dog stand og kunne lidt ufortjent tage 1-1 med til pausen.

Vi kom ikke godt ud til 2. halvleg, og HOG havde en kæmpe kontrachance efter bare 5 minutter, som heldigvis strøg lige forbi den fjerneste stolpe. Herefter begyndte vi at spille med et højere tændingsniveau, og vi fik presset HOG så meget, at spillet hovedsageligt foregik på deres banehalvdel resten af halvlegen. Vi kom frem til flere hele og halve chancer i løbet af halvlegen, men vi kunne ikke få dem omsat til scoringer. HOG knoklede defensivt for at holde os fra flere scoringer, og satsede i stedet på hurtige omstillinger når det lykkedes dem at bryde vores angreb. Godt 15 minutter inde i 2. halvleg fik de chance nr. 2 på kontra, og denne gang var de mere kyniske end i starten af halvlegen, og fik bragt sig foran 2-1. Det var på daværende tidspunkt ikke en fortjent føring, da vi i den grad havde overtaget styringen, men det høje pres havde gjort os sårbare overfor hurtige omstillinger, og i denne situation blev vi straffet.

Samlet set var HOG farlige foran vores mål 3 gange i anden halvleg - alle 3 gange på hurtige omstillinger. De havde til gengæld rigtig godt styr på defensiven, hvor de fik lukket ned for alt vi prøvede at omsætte til scoringer. Ser man over hele kampen, så blev den lige præcis så jævnbyrdig, som man kunne forvente af en topkamp. Dog var der i den grad tale om en kamp med to halvlege, da holdene dominerede hver sin halvleg. HOG vandt sæsonens første indbyrdes opgør med 2-1, men der er yderligere to kampe at glæde sig til i foråret 2018, inden sæsonen slutter. Det er to kampe vi sandsynligvis SKAL vinde, hvis vi vil være kredsmestre.

Michael "Mik Mak" Krattet og Per "Folke" Volquards delte æren som Man of the Match med 4 stemmer hver, mens de øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Smørhånd" Kjærskov (2), Anders "Anke" Rasmussen (2), Peder Soelberg (1) og Jesper "Mini" Lauridsen (1)

Vi slutter efterårets del af sæsonen af med to hjemmekampe mod FC Rangers fra bunden af ligaen, den 20. og 27. september, inden vi går i træningslejr hen over vinteren, så vi er HELT klar til at tage udfordringen op med HOG til foråret.