Jævnbyrdig kamp med vanvittig afslutning

Det var ikke det grønne græs, der prydede E. Trasborg Park i Hinnerup, da ASA kom besøg som det første hold efter vi vandt Kredsmesteskabet sidste uge. Banen var tværtimod så knastør, at man med rette kunne være nervøs for glidende tackilinger - ikke fordi det ville give hudafskrabninger, men snarere fordi for meget friktion måske kunne antænde det tøre græs. Seneste møde ude mod ASA endte i lidt af en målfest, da vi vandt 6-4. Spørgsmålet var om vi kunne gentage den effektivitet foran mål her til aften.

Tempoet i kampen var ikke tårnhøjt fra start. Vi holdt godt fat i bolden i den indledende fase, men var slet ikke direkte nok i vores spil, til at skabe de helt store chancer. Det var tydeligt at ASA havde oprustet siden sidst, og havde noget mere at skyde med fremad banen, men heller ikke de havde meget held til at omsætte gode opspil til afslutninger. Vi skulle helt frem til kampens 16. minut, før vi fik første afslutning inden for målrammen, da Morten Bang kom på skudhold, og fik testet gæsternes målmand.

Kampens første scoring kom efter 19. minutter. Et langt udspark fik lov at ramme jorden foran Christian Hagelqvist, som blev omrumblet af det høje opspring, og bolden hoppede hen over hovedet på ham. En af ASA's frontløbere var hurtigt over den løse bold, og fangede målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov på mellemhånd. Med et elegant lob kunne han bringe gæsterne foran 0-1. En chance og en scoring der opstod ud af ingenting.

ASA's glæde over føringsmålet var dog kortfattet. Blot 1 minut senere fandt Kristian "KD" Drachmann den altid målfarlige Morten Bang på grænsen til offside. Bang havde ingen problemer med at løbe fra forsvaret, og alene med en ellers velspillende målmand, gjorde han kort proces, og bankede sikkert bolden i nettet til 1-1. Spillet bølgede meget frem og tilbage efter udligningen, men igen uden at der blev skabt de helt store chancer, og holdene kunne gå til pause i remis.

Vi startede også 2. halvleg bedst, og kom efter 11 minutter foran2-1. Igen var Morten Bang i afslutterens rolle efter en super pasning fra Jesper "Mini" Lauridsen. Bang måtte denne gang arbejde lidt hårdere for at komme på skudhold, men fik rundet forsvaret og sparkede igen bolden sikkert i mål.

Efter føringsmålet blev spillet trykket længere ned på vores bane. Det var en blanding af at ASA begyndte at bide mere fra sig i jagten på udligningen, og at vi stod med et lavere udgangspunkt, for at forsvare det ekstra tryk. Når vi var i boldbesiddelse var vi dog gode til at trække tempoet ud af kampen, og der gik til tider Real Madrid taktik i den, da vi ved enkelte lejligheder flyttede bolden rundt i egne række, helt nede fra egen baglinje. Det lokkede selvfølgelig ASA længere frem på banen, og gav os nogle gode muligheder for hurtige omstillinger.

Trods høj intensitet i slutfasen, så var det ikke store chancer eller mål der skabte drama de sidste 10 minutter. Det var snarere frustrationsfrispark og gule kort der prægede afslutningen på kampen. Først får vi skraldet to angribere i samme angreb, hvilket kaster et gult kort af sig. Vi får dog et kort med i samme ombæring, da Christian Hagelqvist ytrede sig lige lovlig kraftigt over frisparkene, mens han løb over en halv banelængde mod dommeren. Minuttet senere Var den igen gal med en sen tackling, og igen blev det takseret til gult kort af dommeren. Kampens sidste handling var endnu et gult kort. Det fik Peder Soelberg, da han i fuld overbevisning om at han skulle have et frispark, der blev givet den anden vej, ikke ville slippe bolden. Et vanvittigt gult kort langt inde på ASA's banehalvdel.

Kampen endte 2-1, hvilket var vores mindste sejrsmargin denne sæson, men som mere end noget andet var retvisende for hvor jævnbyrdige de to hold havde været. Sejren var vores 12. i træk, og vi har fortsat ikke sat points til i hele 2018. Vi skal faktisk 266 dage tilbage for at finde seneste kamp vi ikke har vundet.

Efter kampen blev Morten Bang kåret som kampens bedste spiller med 7 stemmer. Der var mange der kæmpede en vis del ud af bukserne, men Bangs 2 mål vandt kampen for os. De øvrige stemmer gik til Jan Christensen (4), Michael "Mik Mak" Krattet (2), Simon Schiølin (1) og Jesper "Mini" Lauridsen (1).