Lokalbrag, jubilæum og grillpølser

Lokalbrag bliver ikke mere lokale, end når HOG (1) og HOG (DMVF) tørner sammen på Rønbæk stadion (eller E. Trasborg Park som det hedder nu). Prestige, håneret og plads forrest i køen ved grillen efter kampen, var bare nogle af de elementer der var på spil. Vi skulle derudover bevise, at sæsonens (hidtil) eneste nederlag tilbage i september var en fejl, og HOG (1) skulle prøve at lukke hullet til os på 1. pladsen i tabellen. Meget passende med dette scenarie, blev det samtidig denne kamp der blev den første under klubbens nye måltavle.

Holdets medstifter, tidligere Cheftræner og nuværende Sportschef Jesper "Mini" Lauridsen kunne som den første på Danmarks mest velgørende fodboldhold fejre 175 kamps jubilæum til aftenens kamp. Imponerende at "Mini" over en 11 års periode har spillet med i 83% af alle de kampe vi har spillet, siden det hele startede i 2007.

Vi vidste på forhånd at dette ville blive en af sæsonens sværeste kampe. Der er bare en anden tænding i lokalbrag som dette. Vi skulle vise at vi havde lært noget af vores 2-1 nederlag sidst vi mødte HOG (1), og taktikken var derfor at sætte os massivt på midtbanen, og derfra trykke "gæsterne" tilbage på banen fra kampens start. Taktikken fungerede egentlig meget godt ift. overtag på midtbanen, men vi havde svært ved at omsætte overtaget til reelle chancer i kampens indledning. Til gengæld holdt vi HOG (1) fra at blive farlige i den anden ende.

Første halvleg var i det hele taget meget jævnbyrdig, og intensiteten var til at få øje på i nærkampene. Dommeren lagde et noget slappere linje end vi normalt ser, men ind imellem var begge hold nok af den opfattelse, at klokkeklare frispark ikke blev dømt. Da ingen af holdene kunne få et afgørende gennembrud i halvlegen, endte den i remis 0-0.

"Gæsterne" skiftede målmand i pausen. Jan Danielsen var kommet ind for at vogte målet, og der skulle ikke gå mere end 1 minut og 45 sekunder før han kom på arbejde første gang. HOG (1) startede halvlegen med bolden, men deres første forsøg på at etablere et angreb endte med et frispark til os midt på vores banehalvdel. Jan Christensen var hurtig til at se mulighederne i et hurtigt taget frispark, og med mange spillere på vores banehalvdel, var der god plads i "gæsternes" bagrum. Med en præcis aflevering, hen over hovedet på forsvaret, sendte han Jacob Hansen i et dybdeløb mod mål. Hansen var skarp på aftrækkeren fra kanten af feltet, hvor han tordnede bolden i nettet bag en sagesløs Jan Danielsen til 1-0

Den hurtige omstilling skulle blive en faktor igen bare 4 minutter senere. Denne gang havde HOG (1) frispark midt på vores banehalvdel, og havde igen mange folk med fremme. Indlægget blev clearet af forsvaret, og en kontra blev sat i gang. Bolden blev bragt frem i højt tempo via 3 spilstationer, og bare 13 sekunder efter HOG (1) havde sparket frisparket, lå bolden igen i nettet bag Jan Danielsen. Per "Folke" Volquarts havde næstsidste fod på bolden inden Jacob Hansen scorede til 2-0 med sit andet mål i kampen.

HOG (1) virkede dog til fortsat at have troen på, at de kunne komme igen og få noget med fra kampen. De trykkede på for en reducering og kom frem til flere hele og halve chancer. I denne fase af kampen, havde vi løftet foden lidt fra speederen, og HOG (1) begyndte at få mere initiativ i kampen. De få farlige situationer de fik skapt foran vores mål, var dog i høj grad et resultat af koks i defensiven fra vores side. Midt i halvlegen lignede HOG (1) den mest oplagte kandidat til næste målscorer, og efter 53 minutters spil fik de forløsningen, da vi ikke fik clearet bolden ud af feltet, og en ripost blev samlet op og sparket i nettet fra klos hold. 2-1 på dette tidspunkt var mere end fair, i en kamp der bølgede meget frem og tilbage.

Kampen blev lukket efter 57 minutter, da Kim Rafn kom først til en løs bold på kanten af feltet. "Gæsternes" målmand nåede dog at fange Kim's ben inden han kom fri, og dommeren dømte prompte straffespark. Vores målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov tog sig sikkert af straffesparket, og sendte os i front med 3-1. Det var "Smørhånds" 3. sæsonscoring på straffe. Scoringen tog pusten fra "gæsterne", og vi kunne stille og roligt køre resultatet hjem.

Sejren var vores 8. i træk (rekord), og vi har nu ikke tabt en fodboldkamp siden 13. september 2017. Seneste hjemmebanenederlag skal vi dog helt tilbage til 6. juni 2017 for at finde. Det var den famøse "Lyn-kamp" mod Grundfør, som blev afblæst efter 23 minutter pga. lyn og torden.

Efter kampen blev der tændt op i grillen, og mens vi ventede på at pølser og brød blev klar, hyldede vi Klaus Rafn som blev kampens bedste spiller med 5 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jacob Hansen (4), Jesper "Smørhånd" Kjærskov (3), Jan Christensen (2) og Per "Folke" Volquarts (1)

Næste kamp for Danmarks mest velgørende fodboldhold er onsdag den 16. maj kl. 19.00 på banen ved Hasle skole i Aarhus. Modstanderen er FC Rangers, som vi allerede har slået 2 gange denne sæson, med en samlet målscore på 16-1.

Næste hjemmekamp er onsdag den 30. maj kl. 19.00 på E.Trasborg Park, hvor Hadsten kommer på besøg.