Fortjent nederlag til tophold i Jubilæumskamp

Tirsdag den 18. april 2017 markerer en meget speciel mærkedag for Danmarks mest velgørende fodboldhold. Det er nemlig præcist 10 år siden - på dagen - at de gamle Hinnerup drenge spillede den første turneringskamp. Dengang hed modstanderen FC Rangers, som blev besejret 2-0. Til aftenens jubilæumskamp var det en modstander af en noget anden kaliber vi stod overfor, da rækkens førerhold fra Hammel GF gæstede Rønbæk stadion. Historisk set har vi haft et godt tag i Hammel, som er blevet besejret alle tre gange vi har mødt dem hidtil. Vi var dog voldsomt afbudsramte til aftenens kamp, hvor hele fire "tilkalder-spillere" og to spillere fra skadeslisten måtte indlemmes i truppen. Langt fra en optimal optakt til en kamp man helst vil huske for den milepæl, det trods alt er for konceptet at runde 10 år. Der var nok ikke mange af de oprindelige 25 spillere tilbage i 2007, der havde regnet med at konceptet ikke bare stadig holdt, men at det oven i købet bare er vokset og vokset for hvert år gennem et helt årti. Aftenens trup talte desværre kun 3 mand fra debutkampen mod FC Rangers. Sportschef Jesper "Mini" Lauridsen, Blogmaster Jesper "Store" Søndergaard og Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen. Aftenens anfører - Sportsdirektør Simon Schiølin - var selvfølgelig også en meget aktiv del af holdet tilbage i 2007, men var ikke i truppen til debutten.

Som om den amputerede trup ikke var nok til at give Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen gråt hår under kasketten, så stod vi uden målmand til kick-off. Henrik "Pilen" Pilgaard havde simpelthen ikke kunne komme fra arbejde i tide til kick-off, så de første 5 minutter af kampen måtte vi improvisere med Anders "Anke" Rasmussen mellem stængerne, og Jesper "Store" Søndergaard i midterforsvaret fra start. Allerede fra første fløjt kunne vi fornemme at det bestemt ikke ville blive en nem kamp, da Hammel - i stærkeste opstilling i øvrigt - var meget dominerende på midtbanen og havde mere fart i benene på den sidste tredjedel af banen, end specielt banens tungeste - "Store". Vi formåede at holde Hammel nogenlunde fra de helt store chancer i kampens indledning, men vi var presset langt tilbage.

Efter knap 5 minutters spil lykkedes det os at komme frem til noget der lignede en chance, som dog blev afværget til hjørnespark. Det var i dette øjeblik "Pilen" meldte sig klar på sidelinjen, og blev skiftet ind i stedet for den gamle Superliga målmandsreserve "Anke". En udskiftning mere var undervejs, da "Store" i første omgang havde fyldt rollen som stand-in i midterforsvaret. Han ville dog lige have hjørnesparket med inden udskiftningen, da han udgjorde en trussel i luftrummet. Det skulle vise sig at være en god disposition, for et veleksekveret hjørnespark fra Jesper "Mini" Lauridsen blev mødt på kanten af det lille felt, af en forbavsende fri "Store", som valgte den svære variant af afslutningsmulighederne, da han headede bolden hårdt og millimeter præcist mellem benene på en sagesløs målmand til 1-0. Det var en utrolig sjælden scoring af den tunge midterforsvarer. Målet var blot den 7. i 128 kampe for Danmarks mest velgørende fodboldhold han scorede, og vi skal helt tilbage til 6. august 2014 for at finde det seneste af slagsen. Et helt specielt minde på en helt speciel dag, som kun blev forstærket af at de eneste to spillere på banen fra debutkampen i 2007, stod for hhv. assist of scoring. Målet blev fejret med en 40% spurt ud til sidelinjen, med 2-3 high fives undervejs. Den sidste high five blev givet til "Anke", der overtog "Store's" plads på banen efter scoringen.

Det var aldrig planen at "Store" skulle spille mere end en halvleg, da han er på vej tilbage efter en længere skadespause, men pausen efter hans 5 minutters "cameo" blev kort. Jesper "Mini" Lauridsen havde pådraget sig en skade få minutter efter scoringen, og som eneste udskifter på daværende tidspunkt, måtte den store forsvarsklippe i aktion igen. Inden det kom så vidt, havde "Pilen" haft sin første aktion, bare minuttet efter scoringen, hvor han afværgede en 1-mod-1 situation og afværgede en hurtig udligning.

Målet gav os ikke rigtig det momentumskifte vi kunne have ønsket os på daværende tidspunkt. Hammel fortsatte med at styre spillet, mens vi havde mere end svært ved at kæde 2-3 afleveringer sammen. Vi mistede alt for hurtigt bolden og satte os selv under vedvarende pres. Vi holdt stand i 25 minutter, inden vores offside fælde kiksede og Hammel fik udlignet til 1-1. Få minutter senere fik Hammel igen bolden i nettet, men målscoreren så ud til at stå i offside da han trillede bolden i mål, og det lykkedes os at "præge" kendelsen igennem hos dommeren. Vi kunne derfor gå til pausen med meget heldige 1-1.

Efter pausen var billedet det samme som vi havde set hele 1. halvleg. Vi var kun sjældne gæster oppe omkring Hammels felt, mens de fortsatte med at presse os tilbage på banen. Trods flere gode muligheder, lykkedes det os at holde stand langt ind i kampen. Med bare 6 minutter tilbage af kampen, fik Hammel frispark midt på vores banehalvdel. Et alt for passivt forsvar stod og kiggede fodbold, da bolden sejlede ind i rummet mellem bageste kæde og målet, hvor Hammels gamle Superligaspiller - Jesper Sørensen - fik alt for meget plads til at tage bolden ned og score sikkert til 1-2. Det er svært at argumentere mod at føringen var fortjent, men omvendt var det en våd klud i ansigtet så sent i kampen, efter vi havde stået imod så længe.

De sidste 5 minutter af kampen satsede vi alt fremad banen. I kampens sidste minut blev vi fanget i en omstilling, og i undertal i forsvaret var det en form sag for de boldsikre Hammeldrenge at slå det sidste søm i kisten med scoringen til 1-3. Målet blev scoret med kampens tredjesidste spark. Kun igangsætning og spark på mål fra midten, var der efterfølgende tid til, så vores mærkedag endte altså med et kedeligt nederlag til et meget bedre fodboldhold. Heldigvis går vores scoring til 1-0 og ikke mindst omstændighederne omkring det, lige direkte i annalerne til samlingen af gode historier og anekdoter fra holdets lange historie.

Kampens bedste spiller blev Henrik "Pilen" Pilgaard med 7 stemmer, mens Christian Hagelquist, som udgik småskadet mod slutningen af kampen, fik 6 stemmer. Dagens "Jubilæumsanfører", Sportsdirektør Simon Schiølin fik den sidste stemme.

Næste opgave for de velgørende fodbolddrenge er allerede på fredag, hvor modstanderen hedder Arsenal FC på Market Road i London. Kick-off kl. 15.00 (desværre ikke vist live grundet den tidlige start - men højdepunkter skulle være med i Match of the day på BBC One lørdag aften - eller noget)

Truppen mod Hammel:

På mål: "Pilen"

I forsvaret: "Mik Mak", Hagelquist, "Store" og Schiølin

På midtbanen: Møller, "Halli", "Folke" og "Mini"

10 års jubilæumsfakta....

Vi har ialt (turnerings- og opvisningskampe) spillet 187 kampe i løbet af de 10 år, og haft hele 71 forskellige spillere i aktion for holdet - bl.a. Carsten Bang, Ebbe Sand, Allan Nielsen og John Lauridsen, men også de 43 spillere der har været fuldgyldige medlemmer af konceptet gennem tiden.

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor