Jævnbyrdig kamp med en afslutning til historiebøgerne

Aftenens modstander fra Lyseng IF har vi haft mange tætte kampe mod i årernes løb. De plejer dog at have marginalerne med sig, når vi mødes på kunstgræsset i Lyseng. Begge hold kom ind til kampen med en sejr fra første spillerunde, så spørgsmålet var, hvem der kunne holde momentum og komme ud af kampen med bedst mulige udbytte.

Vi startede meget stærkt, og havde kampens største chance efter bare 2 minutters spil. Morten Bang blev spillet helt fri med en dyb aflevering, men af alle de muligheder han havde for at afslutte på den frembrusende målmand, valgte han det lave lob, som endte i hænderne på målmanden, som dårligt nok behøvede at strække sig efter bolden. Det var i alt fairness nok på sin plads at vi ikke scorede på denne chance, for det var en gave fra dommeren, som overså at Bang var 1½ - 2 meter offside, da bolden blev afleveret.

Efter chancen overtog Lyseng stille og roligt kontrollen med kampen, og kom frem til et par store chancer midt i halvlegen. Efter 23 minutters spil spillede hjemmeholdet sig flot igennem i vores venstre side, og et følt indlæg blev flot headed i nettet til 1-0, bag en sagesløs Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Vi kæmpede videre efter scoringen, men havde to grundlæggende problemer. 1) vores afleveringer lå ikke så præcist som de burde, og 2) Lyseng var meget hurtigt oppe at presse os, så vi aldrig rigtigt fik ro til at spille bolden op ad banen. Vi havde størst held med at udnytte vores hurtige kanter, men vi manglede noget tyngde inde foran mål, så angrene blev ikke gjort færdige.

Dommeren havde tilladt en fysisk kamp, uden at den var ondsindet. Det var der for sin vis ikke noget i vejen med, men han ville under ingen omstændigheder finde sig i høje udbrud. Den del af spillet er svært at nedtone i en tæt og intens kamp, så i 1. halvlegs sidste minut blev Anders "Anke" Rasmussen sendt 10 minutter i skammekrogen, for højlydt at kalde et frispark mod en medspiller.

Vi startede 2. halvleg med en mand i undertal, og havde skiftet formation, for at få flere folk på midten af banen. Det virkede for sin vis ok, men vores problemer med at få skarphed i afleveringerne og for få folk i feltet, når vi brød igennem over kanterne, fortsatte. Bare 6 minutter inde i halvlegen fik hjemmeholdet igen spillet sig igennem på kanten af feltet, og igen fik de sat chancen flot op så de nærmest ikke kunne undgå at score til 2-0. Det var lidt af en mavepuster, for vi havde en fornemmelse af, at vi stadig var med i kampen på dette tidspunkt.

Et erfarent og klogt Lyseng mandskab gjorde det svært for os at komme tilbage i kampen, selvom vi pressede godt på, og fik skabt nogle chancer. Udfordringen blev dog ikke mindre, da Klaus Rafn fik gult efter 25 minutters spil af halvlegen. Lyseng fik dog ganske kort tid efter smidt en mand i skammekrogen for en tackling oppe omkring midterlinjen. Mens vi ventede på at få ham ud af banen, stillede Jesper "Mini" Lauridsen sig op for at sparke frisparket. Inde i midtercirklen stod Christian Hagelqvist som eneste anden marksspiller der ikke var inde i hjemmeholdets felt. "Mini" lagde an til at aflevere på tværs til Hagelqvist, som dog afviste, da han stod for langt ude og for lige på. I stedet bad han "Mini" smide bolden ind i feltet. Der var noget i den korrespondance som dommeren ikke brød sig om (vi ved til dato ikke hvad han havde misforstået), men ikke desto mindre gav han Hagelqvist det gule kort - åbenbart for at udveksle ord med sin medspiller. Det faldt ikke i god jord hos Hagelqvist, som havde et par ting han skulle have sagt til dommeren. Hvad der blev sagt lader vi blive på banen i Lyseng, men det gule kort blev vekslet til et rødt, og Hagelqvist måtte forlade banen - ja anlægget faktisk. Klogt nok valgte dommeren at fløjte kampen af minuttet efter, så de 21 tilbageværende spillere + udskiftere kunne klø sig selv lidt i håret, og spekulere over hvad der lige var gået galt til slut.

Det blev endnu et nederlag mod Lyseng, men en god kamp alt taget i betragtning. Desværre står dommerens udfald til sidst i kampen lidt for stærkt i kontrast til resten af kampen. Vi fik kåret en Man of the match efter kampen (og nej, der var 0 stemmer til dommeren). Det blev i stedet vores første 3-vejs-deling mellem Morten Kjærskov Andersen, Klaus Rafn og Martin Bøjer, som alle fik 4 stemmer. Peder Soelberg og Jesper "Smørhånd" Kjærskov fik begge 1 stemme.