Nykårede mestre nedspillet i egen hule

Der skulle noget helt specielt til, hvis vi skulle have et godt resultat, og helst point, med fra Lyseng her til aften. De nykårede mestre havde inden kampen vundet 16 af 19 kampe denne sæson, så de var ikke vant til at give ved dørene. Omvendt havde de ikke mere at spille for, mens vi havde hårdt brug for at tage fordelen tilbage fra Ugelbølle i kampen om 4. pladsen, der garanterer en sæson mere i den bedste række. Onsdag aften møder vi Ugelbølle i den direkte duel om 4./5. pladsen. Inden aftenens kamp var vi 1 point efter Ugelbølle, men med en kamp i hånden. Vi har mødt Lyseng to gange denne sæson, med et nederlag og en sejr som resultat. Begge kampe har vi startet bedst, og i det seneste møde ville det ikke have været ufortjent hvis vi havde taget alle 3 points.

Igen i aften lagde vi klart bedst ud. Inden for de første 10 minutter var vi tæt på scoring to gange, men Peder Soelbergs hovedstød strøg lige forbi mål efter 5 minutter, og Jan Christensens afslutning efter 10 minutter, havde lige præcis ikke nok fart på, til at finde vej til netmaskerne, men blev i stedet vippet til hjørnespark helt oppe ved målhjørnet. Efter 15 minutters spil kom brandvarme Jacob Hansen frem til afslutning fra kanten af feltet, men hans signaturafslutning mod fjerneste stolpe ramte samme stolpe, og sprang ud i spil igen. Som det så ofte går, når man ikke har tur i den, fandt modstanderen det nødvendige held, da en afslutning fra kanten af feltet - minuttet efter Hansens afbrænder - sejlede op i det fjerneste målhjørne, uden chance for aftenens målmand, Anders "Anke" Rasmussen. Lyseng havde bragt sig foran 1-0 på deres første afslutning i kampen, efter 16 minutters spil.

Vi havde en meget smal trup med til kampen, med bare én udskifter, og da Morten Bang måtte trække sig med en skade efter bare 10 minutter, kom Per "Folke" Volquarts i aktion. Trods småskavanter med knæ og baglår, fik "Folke" gjort sig godt bemærket, da vi gik ind i slutfasen af 1. halvleg. Efter 22 minutter fik han bolden på kanten af feltet, med ryggen mod mål. Han vendte elegant rundt, som på en tallerken (som man siger), og fandt sig helt fri foran mål. Desværre kom chancen lidt bag på ham, og hans afslutning blev placeret det eneste sted den ikke skulle være placeret - lige på målmanden - så chancen løb ud  sandet. Tre minutter senere var "Folke" igen indvolveret i spillet på kanten af feltet, hvor han kombinerede godt med Peder Soelberg, og fik ladt en stikning i det bløde punkt på Jacob Hansen, som fik bolden med sig ind i feltet. Han var sikkerheden selv fra kort afstand, og udlignede til 1-1. Det var 5. kamp i træk Hansen kunne kalde sig målscorer.

Blot 2 minutter efter udligningen fik vi frispark lige uden for feltet. Jacob Hansen har tidligere i sæsonen scoret et vanvittig flot mål fra omtrent samme afstand, men denne gang sneg bolden sig snert forbi målhjørnet. Med 5 minutter tilbage af halvlegen, blev vi fanget i en omstilling, og kom til at stå lidt skævt i forsvaret. Det gav hjemmeholdet en mulighed for at komme ind i feltet til en fri afslutning, som resolut blev banket i nettaget fra klods hold, igen uden chance for "Anke" i målet. 2-1 til hjemmeholdet, som blot havde haft tre afslutninger mod mål i hele halvlegen på dette tidspunkt. Vi sluttede halvlegen af med endnu en rigtig god chance. Med blot et par minutter tilbage headede Peder Soelberg et indlæg fra hjørnespark mod mål, men det blev clearet på selve målstregen, og vi måtte gå til pause nede med 2-1, i en kamp som vi spillemæssigt havde domineret, men ikke havde kunnet generere nok store målchancer.

Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen var godt tilfreds med indsatsen, trods resultatet. Han ville dog gerne presse endnu mere på for en scoring, og havde planen klar, hvis ikke vi formåede at skabe det fornødne pres med den oprindelige formation. Lyseng blev mere boldstyrende fra starten af halvlegen, men kom ikke frem til afslutninger. I den anden ende skulle vi 15 minutter ind i halvlegen, før vi fik testet målmanden første gang. Et veludført angreb endte med at Claus Møller belv sat op til afslutning på kanten af feltet. Med en følt inderside, sparkede han mod fjerneste stolpe, men på mirakuløs vis lykkedes det målmanden at få fingerspidserne på, og vifte bolden rundt om stolpen. Herefter satte "Carlos" sin plan i effekt, og flyttede debutant Peter Breiner fra midterforsvaret op på midtbanen, for at få overtal der, og presse hjemmeholdet længere tilbage.

Planen gav gevinst efter 21 minutter, hvor en hurtig omstilling, sat i gang af Jesper "Mini" Lauridsen fra en presset situation, sendte Peder Soelberg i et rush op gennem midten af banen. Han lagde en super aflevering til Jacob Hansen i højre side af feltet. Hansen tog et træk ind i feltet og knaldede bolden i nettet til 2-2. Bare 2 minutter senere havde vi fået hjørnespark i venstre side. "Mini" sparkede mod forreste stolpe, hvor Peter Breiner hårdt presset fik forlænget indlægget til bagerste stolpe. Her skulle en fri Per "Folke" Volquarts blot skulle styre bolden i nettet til 2-3. Et fantastisk lyn-comeback efter en genial taktisk ændring af Cheftræneren.

Herfra tog vi styringen i kampen, og forsøgte at trække tempoet ud. Meget af spillet foregik på egen banehalvdel, hvilket gav masser af plads til hurtige omstillinger. EFter 28 minutter sendte Peder Soelberg en dyb stikning til den hurtige Claus Møller, som længe så ud til at vinde løbeduellen med den bagerste forsvarer. Men da de nåede ind i feltet, fik Lyseng-spilleren lige præcis nok kontakt på Møller, til at vælte ham omkuld, og dommeren så ingen anden udvej, end at give os et straffespark. Det var måske ikke det mest åbentlyse straffespark, og hjemmeholdets spillere var da heller ikke super tilfredse med dommerens disposition, men beslutningen var taget, og Jacob Hansen eksekverede sikkert til 2-4 og fik dermed sæsonens første hattrick.

En vigtig sejr og 3 værdifulde points, inden den altafgørende duel om 4. pladsen på onsdag. Vi kan nøjes med uafgjort mod Ugelbølle, som er pisket til at vinde. De foregående to møder med Ugelbølle har givet én sejr til hver, i nogle tætte kampe, så absolut intet er givet på forhånd. Vi har points fordelen, mens Ugelbølle holder hjemmebanefordelen.

Kampens bedste blev 3-måls skytten Jacob Hansen med 4 stemmer af 13 mulige. De øvrige stemmer blev fordelt på Peter Breiner (3), Jesper "Mini" Lauridsen (2), Jan Christensen (2), Martin Illner (1) og Kristian "KD" Drachmann (1)