Vanvittig afslutning - 4 mål på 6 minutter

På en kold aften i Lystrup, hvor vinden fik frit spil til at blæse 10-11 sekundmeter på tværs af banen, åbnede vi den nye sæson mod et hold vi hidtil ikke har tabt til. Vi blev dog mødt af et hjemmehold uden ret mange gengangere fra vores seneste to indbyrdes kampe, så både styrkeforhold og vindens rolle i kampen var nogle af de ubekendte faktorer inden kampen startede.

Vi lagde rigtig flot ud, og havde fint kontrol over spillet i den drilske vind. Vi havde relativt let ved at komme igennem over kanterne, og havde to gode chancer ved 75 kamps jubilaren Christopher "Dolfi" Eis og Peder Soelberg indenfor de første 5-6 minutter. Den sidste skarphed i afslutningerne manglede dog.

I den anden ende havde målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov en meget stille start på kampen. En enkelt tåhyler fra 20 meters afstand, var det tætteste Lystrup kom på mål i indledningen. Efter 14 minutters spil kom de dog foran 1-0 på deres anden afslutning i kampen. Der opstod lidt for meget plads på kanten af feltet i vores venstre forsvarsside, og et relativt blødt spark op i vinden, hen over hovedet på venner og fjender, endte med at snige sig i mål ved fjerneste stolpe. Stik mod spil og chancer var Lystrup kommet foran.

Vi fortsatte med at dominere spillet efter scoringen, og kom også frem til flere store chancer. Ind ville bolden dog ikke, og vi måtte gå til pause bagud med et enkelt mål. Moralen var dog høj, da vi havde følelsen af at have kampen under kontrol.

Vi lagde også bedst ud efter pausen. Godt 5 minutter inde i halvlegen kom Klaus Rafn frem til en god afslutning efter et hjørnespark, men bolden strøg lige forbi mål. Bare 3 minutter senere fik Jacob Hansen tilkæmpet sig et straffespark. Han tog selv ansvaret for at tage straffesparket, men målmanden fik lappen på bolden nede ved den ene stolpe, og vippede bolden forbi mål.

Vi lod os ikke slå ud af de mange brændte chancer, og havde stadig fint styr på begivenhederne. Efter 55 minutters spil tog Peder Soelberg et rigtig godt rush nedad venstrekanten og lagde et skarpt indlæg til bageste stolpe. Her kom Kim Rafn først på bolden, men hans afslutning blev blokeret. Riposten forsøgte Jacob Hansen at heade i mål, men afslutningen røg lige forbi stolpen.

Efterhånden som vi intensiverede presset, og kræfterne begyndte at slippe op, blev vi mere og mere sårbare mod omstillinger. Med bare 13 minutter igen af kampen blev vi fanget i en omstilling, som hjemmeholdet meget kynisk fik omsat til en 2-0 scoring. Det var startskuddet til en vanvittig afslutning på kampen, hvor vi gik helt i opløsning og returløb ved omstillinger var ikke-eksisterende.

Efter 63 minutters spil blev vi igen fanget med for mange mand foran bolden, og uden konsekvens i forsvarsspillet havde Lystrup igen alt for nemt ved at komme fem til endnu en scoring. Målet til3-0 blev bare minuttet efter suppleret med endnu en scoring til 4-0, hvor forsvaret igen var overladt til sig selv i en omstilling. Det var dog tydeligt at se at gejsten forlængst var forsvundet, for der blev kigget mere bold en markering ved det fjerde mål. Christian Hagelqvist  blev efterfølgende præsenteret for det gule kort. Han var ikke udpræget enig med dommeren i situationen, hvilket altså kostede han pladsen på banen de sidste minutter.

I kampens næstsidste minut fik vi endelig held med en af vores mange afslutninger. "Dolfi" fik lagt en milimeter præcis aflevering hen over hovederne på hjemmeholdets forsvar, og lige i fødderne på Jacob Hansen. I en situation der mindede meget om den der førte til straffesparket, vendte Hansen rundt om sin direkte modstander og sparkede bolden i nettet til4-1. Meget symptomatisk for kampen fik Lystrup dog scoret det sidste mål, da de bare minuttet efter vores reducering satte det sidste søm i kisten med 5-1 målet.

Kampens resultat var på ingen måde retvisende for holdenes styrkeforhold, men mere et udtryk for den manglede skarphed i afslutningerne vi havde,og den kynisme Lystrup udviste på deres få chancer. Det er heldigvis sjældent set af vi på den måde knækker sammen i den afsluttende fase af en kamp, så vi må op på hesten igen. I næste uge venter en ny opgave, hvor der igen skal spilles om 3 points.

Peder Soelberg blev kåret til kampens bedste spiller med 5 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Mini" Lauridsen (3), Kasper "Poppe" Andersen (2), Klaus Rafn (1), Simon Schiølin (1), Christian Hagelqvist (1), Christopher "Dolfi" Eis (1) og endelig Otto Motzfeldt som blev belønnet for sin fineste indsats indtil nu for Danmarks mest velgørende fodboldhold, med hans første stemme.