Ærgerligt pointtab ude mod dårligere modstander

Det var en meget afbudsramt trup der mødte op på Lystrup Idrætsanlæg her til aften. Med fire afbud mindre end 28 timer før kampstart, var der lagt en presbold i hænderne på Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen. Heldigvis lykkedes det at få fat i kantspilleren Martin Illner, som dermed fik debut i "Zebraen" med meget kort varsel. Uden tilgangen af Martin havde Cheftræneren været presset til at sætte sig selv på banen, uden mulighed for udskiftning, til trods for at han for fire år siden havde lagt støvlerne på hylden grundet alvorlige knæproblemer. Det slap "Carlos" heldigvis for, men for den øvrige trup betød det derimod at der var fuld spilletid til alle mand, da vi fortsat ingen udskiftere havde med.

Vi startede kampen klart bedst. Fik gjort god brug af vores kanter, og specielt højre kanten havde god plads til at skabe nogle løb fremad banen. Vi havde dog svært ved at få afsluttet vores angreb i kampens indledning. Lystrup var kun sjældne gæster omkring vores straffesparksfelt, men efter 10 minutter lykkedes det dem at fremtvinge et frispark på kanten af feltet, da Peder Soelberg kom for sent i en tackling. Dommeren takserede frisparket til et gult kort til Soelberg, og vi måtte dermed spille i undertal i 10 minutter. Der kom heldigvis ikke noget ud af frisparket.

Efter at have spillet bare to minutter i undertal, fik vi igen sat et angreb op i højre side. Michael "Mik Mak" Krattet, som var i rigtig godt spillehumør her til aften, fik masser af plads og bragte bolden ned til kanten af feltet, hvor han sendte et drømmehug afsted mod fjerneste målhjørne. Bolden tog indersiden af stoplen helt oppe i krydset og strøg i mål bag en måbende målmand. Målet til 0-1 var blot "Mik Mak's" tredje mål i 112 kampe, så en sjælden en af slagsen, men hvilket et!

Vi fortsatte med at presse på ned af højrekanten, og kom frem til flere gode muligheder. Christopher "Dolfi" Eis havde bl.a. to rigtig gode afslutninger fra kanten af feltet, men begge endte dog i sidenettet. Kasper "Poppe" Andersen fik presset bolden i nettet efter et godt indlæg fra højrekanten midt i halvlegen, men tog hånden til hjælp og målet blev korrekt underkendt.

Anden halvleg startede Lystrup bedst. Vi forsøgte at køre bolden rundt i egne rækker, for at spare lidt på kræfterne. Vi havde dog meget svært ved rigtigt at kombinere os op på hjemmeholdets halvdel. I stedet pressede Lystrup på for en udligning og efter små 10 minutters spil i halvlegen, kom de igennem i vores venstreside. Jesper "Mini" Lauridsen, som til dagens kamp spillede den noget uvante plads som venstre back, var uheldig med at begå straffespark på en Lystrup spiller, som klogeligt gik meget målrettet efter netop det. Sparket blev sat sikkert midt i målet, og hjemmeholdet var kommet på1-1 med deres første reelle chance i kampen. Kort tid efter scoringen kom de igen tæt på med et langskud der dog prellede af på toppen af overliggeren.

Halvvejs igennem halvlegen begyndte vi igen at kontrolere spillet oppe på hjemmeholdets banehalvdel. Der var dog ikke den samme afslutningsvillighed som i første halvleg, og de fleste af angrebene løb ud i sandet. En enkelt gang lykkedes det at fåspillet os igennem til en gigantisk chance, som Klaus Rafn dog fik sparket langt over mål, bare et par meter fra målstregen.

Efter godt 58 minutters spil gik det galt. Et af vores "tiki taka" angreb blev brudt, og Lystrup satte en hurtig omstilling i gang. Et par forkerte beslutninger blev taget af midterforsvaret på midten af banen, og Lystrups hurtige frontløber fik en lang bold i dybden, hvor kun en fremstormende Jesper "Smørhånd" Kjærskov stod mellem ham og en scoring til 2-1. Han nåede frem til bolden et splitsekund før "Smørhånd" og prikkede den forbi den frembrusende målmand. Derfra var det en smal sag at løbe bolden det sidste stykke i mål. Lidt af en mavepuster oven på den gode periode vi var kommet ind i på det tidspunkt.

Vi holdt dog styringen med kampen resten af halvlegen, og pressede nu på for at få udlignet. Efter 66 minutters spil fik vi endelig held med at gennemspille et angreb gennem midten, hvor Peder Soelberg fik en præcis stikning fra Klaus Rafn, som han dog måtte kaste sig ind i for at få den presset forbi en fremstormende målmand. Det lykkedes for Soelberg og bolden trillede stille og roligt i nettet ved den ene stolpe til2-2. Vi gik nu efter et sejrsmål, men nåede ikke rigtigt frem til flere chancer i slutfasen. Den 11 mand lille trup kæmpede alle mand 70 minutter, med undtagelse af Soelberg og Klaus Rafn, som fik 10 minutter på sidelinjen med et gult kort værd. Den pause gjorde de op for med god fight mens de var på banen.

En til tider hårdt spillet kamp, og ikke mindst en meget hård bane, gjorde vilkårne svære for den smalle trup, som allerede inden kampstart var præget af spillere med småskavanker. Kampen gjorde ikke skadessituationen bedre, hvilket er lidt af bet med tanke på den maratonkamp vi skal igennem nu på lørdag den 21. maj. Nu har vi 3 dage til at slikke sårene, og så bliver det spændende at se hvor mange minutter der er i aftenens 11 mands trup til maratonkampen.

Kampens spiller blev, meget fortjent, Michael "Mik Mak" Krattet  med 6 stemmer af 12 mulige. De øvrige stemmer blev fordelt på Peder Soelberg (3), Jesper "Mini" Lauridsen (1), Christian Hagelqvist (1) og Kasper "Poppe" Andersen (1).