Målfest i jubilæumssejr

Vi gik ind til aftenens kamp mod ASA på Frederiksbjerg i Aarhus, med selvtilliden helt i top. Siden vores ærgerlige nederlag mod bysbørnene fra Hinnerup, har vi vundet 5 kampe i streg og scoret 7 mål i snit pr. kamp.

Som det nu er med græsbanerne tidligt i forårs sæsonen, så var det ikke ligefrem et nyklippet og plant græstæppe der mødte os. Det gav lidt udfordringer i kampens indledning, hvor vi mest af alt virkede som om vi havde et anstrengt forhold til bolden. Den ville i hvert fald ikke altid de samme som vi havde tænkt os. Efter en lidt rodet start, fik vi stille og roligt styr på spilllet, og afleveringerne begyndte at ramme medspilleren. Det var også i denne fase af kampen vi for alvor blev målsøgende.

Kampens første mål kom efter 10 minutter. Anders "Anke" Rasmussen, der til dagens kamp havde trukket målmandshandskerne på, satte en hurtig omstilling i gang, med at langt udspark mod Jacob Hansen. I første omgang så udsparket ud til at være en kende for langt, men målmanden havde solen lige i ansigtet, og kunne ikke bedømme boldens fart godt nok til, at løbe ud og sparke den væk. I stedet kom Hansen først på bolden og scorede sikkert til 0-1.

Herefter gik det stækt. To minutter efter Hansens scoring kom vi foran 0-2, og igen var Jacob Hansen involveret. Denne gang var det dog i oplæggerens rolle, da han lagde bolden af til Jan Christensen, som sparkede bolden i nettet med sit kolde venstreben, uden for målmandens rækkevidde. Efter 14 minutters spil udbyggede vi føringen til 0-3, da Jesper Lybye assisterede Kim Rafn til hans 13. sæsonmål. Tre mål på 4 minutter var lidt hårdt for ASA, som bestemt ikke var blevet udspillet så voldsomt, men de havde stort set ikke skabt en eneste farlig situation i den anden ende på daværende tidspunkt. Ingen chancer, ingen mål - og sådan er det!

Vi var dog ikke færdige endnu. Efter 17 minutters spil kom Jesper Lybye fri på højrekanten. Han fandt Jacob Hansen umarkeret midt i ASA's felt, og Hansen kvitterede for det præcise indlæg, med en fantastisk helflugter op i nettaget, uden chance for målmanden. Scoringen til 0-4 var ikke bare Hansens 2. scoring i kampen, det var også hans mål nummer 150 for holdet i hans hidtidige 145 kampe. Flot milepæl for vores ubestridte topscorer.

ASA kom frem til ganske få (læs: to) afslutninger i første halvleg, hvor en var blid som en tilbagelægning og den anden strøg 3 meter over mål. Til gengæld havde de vist eksempler på at de bestemt ikke skulle undervurderes i det fremadrettede spil. Et meget bevægeligt angreb havde skabt ubalance i vores forsvar i løbet af halvlegen, så det skulle der styr på i anden halvleg.

Anden halvleg startede mere balanceret end første halvleg var sluttet. ASA havde mere held til at holde i bolden, hvor vi spillede mere på omstillinger end vi havde gjort i første halvleg. Vi kom dog stadig frem til de fleste chancer, men efter 51 minutters spil kiksede kommunikationen i forsvaret, og ASA fik reduceret til 1-4. Målet var dog ikke noget der rystede os, og bare to minutter senere var vi igen foran med fire, da Kristian "KD" Drachmann's indlæg fandt en Peder Soelberg. Soelberg rundede en modspiller og sparkde sikkert bolden i nettet til 1-5.

Hvis ikke det allerede var sket, så blev kampen endgyldigt lukket efter 55 minutters spil. Vi havde hjørnespark i højre side. Jacob Hansens indlæg blev angrebet af ikke mindre end tre af vores spillere, mens ASA kiggede på. Indlægget var for højt for den første, mens Peder Soelberg, som den anden, med en ganske let berøring, snittede bolden videre til Jesper "Store" Søndergaard, som kunne dirigere bolden det sidste stykke over målstregen til 1-6. Flot udført hjørnespark som (hvis ikke man vidste bedre) så ud som noget, der var øvet igen og igen på træningsbanen.

Efterhånden som vi nærmede os slutningen på kampen, begyndte trætheden at spille en rolle. En hårdt arbejdende midtbane fik ikke længere lukket ned for ASA's opspil, og meget af spillet kom til at foregå nede på vores tredjedel af banen de sidste 10 minutter. Presset på vores felt fik ASA udnyttet til at skabe lidt scoringsmæssig spændning, da de scorede 3 hurtige mål i denne periode. Foran4-6 blev vi reduceret til 10 mand, efter et gult kort til Peder Soelberg. Heldigvis var der under 1 minut tilbage af kampen på daværende tidspunkt, så vi lykkedes med at holde hjemmeholdet fra yderligere scoringer.

Den underholdende 4-6 sejr var vores jubilæumssejr nummer 100, siden vi for præcis 11 år siden (på dagen!) spillede vores første kamp, med det hold som i dag er kendt som Danmarks mest velgørende fodboldhold. Vi har i den tid spillet 208 kampe i såvel Liga som diverse Pokal-, "Champions League"-, "Europa League"-, "Toto Cup"- og Opvisningskampe.

Kampens spiller blev Jan Christensen med 6 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper Lybye (2), Kristian "KD" Drachmann (1), Christian Hagelqvist (1), Simon Schiølin (1), Peder Soelberg (1), Jacob Hansen (1) og Kim Rafn (1).