Straffespark i sidste minut blev afgørende Nielstrup

Her til aften var vi for første gang på besøg hos Nielstrup/Voldum, der ligesom os bare havde tabt en enkelt kamp i de første 4. runder inden aftenens kamp. Vi skulle forsøge at rette op på skuffelsen fra sidste uge, hvor to selvmål betød at vi måtte nøjes med uafgjort mod et af rækkens bundhold.

Fra starten af kampen bølgede spillet meget frem og tilbage, og ingen af holdene lykkedes med at etablere et reelt spilovertag. Der var et par løse chancer i begge ender, som dog ikke nåede at blive rigtig farlige. Vi havde et par gode gennembrud på vores højrekant, hvor Peder Soelberg et par gange fik kæmpet sig igennem til indlæg. Efter 10 minutters spil lagde Soelberg et indlæg til bageste stolpe, hvor Claus Møller resolut flugtede bolden mod mål. Bolden ramte i første omgang en forsvarer, men riposten ramte 75 kamp jubilar Kim Rafn i maven og hoppede i mål til 0-1. Det var Kims 3. sæsonmål og en tangering af hans hidtil mest produktive sæson foran mål.

Efter scoringen begyndte hjemmeholdet at tage initiativet i kampen. Vi kunne ikke holde fast i bolden, når vi forsøgte at spille den op gennem midten, og vi fik for lidt ud af den mere direkte fremgangsmåde med lange dybe bolde. Efter 21 minutters spil fik Nielstrup/Voldum fortjent udlignet til 1-1. Måden det skete på var dog ekstremt ærgerligt. Efter at Simon Schiølin bare øjeblikke tidligere havde været "helt" med en mirakel takling, som afværgede en kæmpechance, blev han "skurk" da et blødt indlæg fra vores venstre side ramte jorden foran han og hoppede op på hans arm. Dommeren var ikke i tvivl om at der skulle dømmes straffespark i situationen, og hjemmeholdet fik sikkert omsat det til mål.

Efter udligningen forsøgte vi at genvinde lidt initiativ, og få presset hjemmeholdet længere tilbage på banen. Efter 27 minutters spil blev vi dog fanget i en omstilling, og med et forsvar helt ude af balance fik Nielstrup/Voldum overløbet os og sikkert scoret til 2-1. Det var også stillingen ved pausen.

Fra 2. halvlegs start var vi mere spilstyrende, og fik presset hjemmeholdet helt i bund ved flere lejligheder inden for de første par minutter. Desværre var slutproduktet, som så mange gange før ikke godt nok, og vi fik ikke det helt store ud af vores overtag. Godt 20 minutter inde i halvlegen fik vi lidt dommerhjælp, da hjemmeholdet fik sendt en spiller til afkøling i 10 minutter. Det var dog ikke til at se at vi var kommet i overtal, men da Klaus Rafn ligeledes blev præsenteret for det gule kort 4 minutter senere, kom der lige pludselig gang i chancerne igen. 25 minutter inde i halvlegen fik Martin Bille skabt sig noget plads på højrekanten. Han sendte et indlæg ind i feltet, som dog blev delvist blokeret af en forsvarer. Indlægget blev derfor markant kortere end tiltænkt, men da målmanden løb frem for at gribe bolden, fejlvurderede han opspringet og bolden hoppede over ham. Lige bag målmanden havde Per "Folke" Volquarts placeret sig, og den gamle måltyv kunne heade bolden i det tomme mål og fuldt fortjent udligne til 2-2. Det var "Folkes" 4. mål i 3 kampe for os. Ikke noget dårligt snit.

Mod kampens afslutning pressede begge hold på for at få alle 3 points. Det blev til en rigtig herrefight i hver nærkamp om bolden, og det lyste ud af begge hold at de ikke var tilfredse med det ene point. I kampens sidste minut var igen i gavehumør. En løs bold inde i feltet havde et uheldigt opspring og ramte Kasper "Poppe" Andersen på armen. Igen tøvede dommeren ikke med at dømme straffe. Det er i sådan en situation målmanden har mulighed for at blive den helt store helt, og vi satte vores lid til at Jesper "Smørhånd" Kjærskov kunne trække en af hans mange mirakelredninger op af hatten, og i det mindste redde et enkelt point til os. "Smørhånd" viste hans store styrke på stregen og reddede straffesparket. En kæmpe forløsning, da det ikke ville have været til at bære, hvis vi igen i denne uge skulle straffes for to uheldige situationer i eget felt.

Kampen endte i remis, hvilket begge hold nok er ganske godt tilfredse med. Det var en meget lige kamp, om end vores indsats i lange perioder af kampen var lidt rodet. Vi er nu ubesejret i 4 kampe i træk, og holder fortsat trit med holdene over os i ligaen. Næste opgave er hjemmekampen mod topholdet fra Hadsten, som har fundet vej til netmaskerne 12 gange de seneste to kampe, så der behøver vi ikke "uddele gaver" i eget felt.

Kampens spiller blev den helt store redningsmand i målet Jesper "Smørhånd" Kjærskov med 6 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Peder Soelberg (4), Jesper "Baule" Bausager (2), Kasper "Poppe" Andersen (2) og Christian Hagelqvist (1).