Hjemmesejr og grillpølser

Der er ikke meget der har fungeret for os i 2017 indtil videre. 1 sejr og 1 uafgjort i de 6 kampe vi har spillet hidtil i 2017, har gjort sædet under Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen glohedt. Derfor måtte der nye boller på suppen (eller rettere pølser på grillen) mandag aften, hvor rækkens nummer 4 fra Nielstrup besøgte Rønbæk stadion. Klubben havde rullet gasgrillen i stilling, og ingredienserne til en "Stadion-Platte" var købt ind, så oplægget fra Cheftræneren var simpelt; "Giv den gas, scor flere mål end de andre - så er der pølser på grillen, når I har vundet!"

Det så umiddelbart ud til at være et oplæg folk kunne forstå, for de første 10 minutter spillede vi i et tempo vi ikke havde set i flere uger, og Nielstrups mål var udsat for et sandt bombardement. Efter bare 2 minutter blev det første skud sendt afsted mod gæsternes mål, da Haraldur "Halli" Hinriksson tog chancen fra 30 meter. Målmanden lignede en der ikke var klar på dette opportunistiske forsøg, men heldigvis for ham strøg bolden tæt forbi den ene opstander. Minuttet efter var Morten Bang på spil, da han fra en spids vinkel overplacerede sin afslutning, som endte i nettaget.

Nielstrup fik herefter en pause på små 4 minutter, inden vi igen åbnede "skydebanen". Først kom Morten Bang igen fri til afslutning, men bolden lå til hans lunkne højreben, og afslutningen blev reddet, selvom det var tæt inde under mål. Minuttet efter var Christian Hagelquist i gennembrud på højrekanten, og hans præcise indlæg blev mødt af Peder Soelberg, som dog headede bolden forbi mål. Efter 10 minutters spil tog Haraldur "Halli" Hinriksson igen chancen fra distancen, men denne gang gik afslutningen noget længere forbi mål end ved hans første forsøg.

Trods et hav af chancer i minutterne efter, havde vi store problemer med at få bolden i nettet. Bl.a. Morten Bang var meget aktiv foran mål, men meget ukarakteristisk brændte han selv de største chancer i denne fase af kampen. Vi skulle helt frem til det 21. minut, før vi endelig fik omsat chancer til mål. Anders "Anke" Rasmussen opfangede en løs bold midt på Nielstrups banehalvdel. Han fik hurtigt retvendt ift. målet, hvor han havde luret at målmanden var lidt for langt væk fra stregen. Med et følt spark fra 25 meter, sendte "Anke" bolden ind over målmanden og i nettet til en fuld fortjent føring på 1-0. På dette tidspunkt havde gæsterne kun været sjældne gæster i- og omkring vores felt, uden at være blevet rigtig farlige.

Det mest kontroversielle øjeblik kom 3 minutter efter scoringen. Endnu et målsøgende opspil endte med en lidt blød afslutning tæt under mål fra Anders "Anke" Rasmussen, som målmanden nemt burde have fået styr på. I stedet fumlede han så meget i det, at han fik skubbet bolden over egen mållinje (efter vores udsagn), men da dommeren var for langt fra situationen, og ingen af Nielstrup spillerne følte trang til at spille "fair-play-kortet", blev målet ikke givet og stillingen forblev 1-0.

Vi skulle dog få scoret igen inden pausen. Bare minuttet efter den kontroversielle episode, fik vi igen kombineret os ind i gæsternes målfelt. Her kunne Peder Soelberg lægge bolden af til en helt fri Morten Bang, som denne gang ikke missede, men sikkert kvitterede med scoringen til2-0. Det blev også pausestillingen, som dog kunne (læs: skulle) have været minimum 4 mål større, hvis bare vi havde været en smule mere kyniske foran mål.

Fra første fløjt i 2. halvleg så det ud til at stormløbet mod gæsternes mål ville fortsætte. Der var ikke gået 1 minut af halvlegen, før Morten Bang igen havde været på spil, men hans afslutning var ikke skarp nok til at blive målgivende. Bare 2 minutter senere viste Nielstrup dog den fornødne skarphed, da de alt for nemt spillede sig frem til en afslutning, som blev sendt hårdt og præcist i nettet, uden chance for målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov til 2-1. En lidt ufortjent reducering som kom ud af stort set ingenting.

Efter reduceringen forsøgte vi at holde fast i det direkte angrebsspil. Tempoet var dalet en hel del, men efter 41 minutter stod Peder Soelberg i en fantastisk position foran mål, men heller ikke hans afslutning stod mål med opspillet, og vi fik endnu en gang ikke omsat en stor chance til mål. Bare minuttet efter var Morten Bang på spil igen igen (Læs: Blogmasteren var holdt op med at tælle på dette tidspunkt), men heller ikke denne gang kunne han få bolden ind bag gæsternes målmand. Det var ikke en gang fordi deres målmand stod en brandkamp, vores afslutninger var bare ikke bedre end de 2 mål vi havde på dette tidspunkt.

Efter dobbeltchancen mistede vi initiativet i kampen, og Nielstrup begyndte at presse os længere tilbage på banen. Vi kom til at stå meget dybt, både med midtbane og forsvar, så selvom det ikke blev til de store chancer for gæsterne, så havde vi svært ved at få bolden spillet ud af egen zone. Med bare 10 minutter tilbage af kampen fik vi dog lidt af en kold dukkert, da dommeren så et straffespark begået at Per "Folke" Volquarts. Ifølge dommeren var det ikke nok at "Folke" havde armene helt tæt til kroppen, da han stilte sig i vejen for en afslutning. De skulle åbenbart være vredet om på ryggen. Ikke desto mindre fik Nielstrup tilkendt straffesparket, som de sikkert scorede på. Det der skulle have været en sikker sejr, lignede nu et ærgerligt pointtab efter udligningen til 2-2.

Vi skulle dog fuldt fortjent få alle 3 points. Efter 62 minutter satte den altid hårdtarbejdende Peder Soelberg en chance op til Morten Bang, som for anden gang i kampen viste, at han faktisk godt kunne sparke forbi målmanden, da han sikkert satte bolden i mål til 3-2. Slutminutterne blev meget nervøse, men vi holdt stand og kunne sætte 3 hjemmebanepoints på kontoen, og trække væk fra bunden i tabellen. Sejren markerede samtidig vores hjemmesejr nr. 50 i ligaen. En fin milepæl der blev fejret behørigt med grillpølser efter kampen.

Man of the Match blev Per "Folke" Volquarts med 4 stemmer, mens Jesper "Mini" Lauridsen og Peder Soelberg hver fik 3 stemmer. Christian Hagelquist fik 2 stemmer og der var 1 stemme til hver af Jesper "Smørhånd" Kjærskov, Morten Bang og Jesper "Benner" Bendix.