Overbevisende spil i svær udekamp

Aftenens udekamp mod HEI var vores 10. indbyrdes møde gennem årerne, og i alle fire foregående besøg på Invita Park i Skærring, havde vi tabt. Vi kom dog ind til kampen med 6 sejre i de seneste 6 ligakampe, så forventningerne var bestemt, at denne negative udebanestatistik skulle brydes her til aften. En sejr ville tangere vores længste sejrs stime på 7 kampe fra 2013. Der var et enkelt nyt ansigt og en jubilar i truppen til kampen mod HEI. Kristian Eriksen (den "falske" Christian Eriksen) debuterede på højre back, og vores glohede angriber Kim Rafn rundede 100 kampe for Danmarks mest velgørende fodboldhold her til aften.

Fra første fløjt tog vi styringen på kampen. Med tålmodig boldomgang fik vi presset HEI langt tilbage på banen. Hjemmeholdet prøvede at stå meget kompakt, og overlod utrolig meget plads på kanterne til os. Vi kunne således nemt komme til baglinjen og lægge bolden ind i feltet, hvor vi dog ikke havde den nødvendige skarphed, til at bringe os foran. Kort tid inde i halvlegen fik hjemmeholdet en spiller skadet, og uden udskiftere måtte de spille med en mand i undertal indtil kort før pausen, hvor de fik hentet en 11. mand ind.

Inden HEI blev fuldtallige havde vi dog bragt os foran 0-1. Godt og hurtigt kombinationsspil på kanten af feltet, mellem Jesper Lybye og Peder Soelberg, resulterede i, at Lybye kom fri tæt under mål, og sikkert sparkede bolden i nettaget, uden chance for målmanden. Det var Lybyes første scoring for holdet i præcis 3 år. Seneste scoring var mod Hadsten 1. maj 2015. Oplæggeren til målet, Peder Soelberg, var tvivlsom starter, da han i løbet af natten og morgenen var sengeliggende med feber. Vi var dog meget tilfredse med at få anføren på banen, da han skulle få en vigtig rolle senere i kampen også.

Hjemmeholdet var kun meget sjældne gæster på vores banehalvdel, og kun to gange havde de bolden i feltet. Første gang fik en vågen målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov afværget med et godt indgreb på kanten af feltet. Anden gang kiksede offside fælden, og her skulle vi have hjælp fra undersiden af overliggeren, for at holde HEI fra scoring. Det var til gengæld også alt "Smørhånd" havde at lave i 1. halvleg. Vi kom selv meget tæt på at udbygge scoringen ca. halvvejs igennem halvlegen. Her stod Jesper "Store" Søndergaard godt placeret ved bageste stolpe efter et hjørnespark. Han headede uselvisk bolden retur på tværs af feltet, hvor Kristian Eriksen var milimeter fra et debutmål, men hans hovedstød prellede af på undersiden af overliggeren.

Vi sluttede 1. halvleg stærkt af med to scoringer. Efter 25 minutter spillede debutanten Kristian Eriksen bolden på tværs af feltet, hvor to forsvarer fik forstyret hinanden tilstrækkeligt til, at bolden blev lagt tilrette for Anders "Anke" Rasmussen, som sikkert kunne score til 0-2. Fem minutter senere serverede Jesper Lybye bolden for Peder Soelberg på vores egen banehalvdel. Soelberg tog herfra et vanvittigt sololøb op ad banen, hvor han med overlegen hurtighed, rundede den ene forsvarer efter den anden, inden han sparkede bolden i nettet via den fjerneste opstander. Fantastisk energimål af Soelberg.

Vi startede 2. halvleg med at styre spillet, på samme måde som i starten af kampen. HEI viste dog lidt mere initiativ fremad banen, med omstillinger der holdt forsvar og målmand på tæerne. Selvom det blev til flere afslutninger fra hjemmeholdet, så blev de aldrig helt farlige. Efter 51 minutters spil lukkede vi dog reelt kampen med scoringen til0-4. Fra kanten af feltet vippede Jacob Hansen i bedste Michael Laudrup stil, bolden over forsvaret til Anders "Anke" Rasmussen, som resolut bankede bolden i nettet.

Desværre fik Jesper "Smørhånd" Kjærskov ikke et clean sheet med hjem fra kampen. Små 5 minutter efter vores scoring, fik hjemmeholdets angriber en friløber, som "Smørhånd" dog nåede frem til først. Desværre sparkede han bolden op på kroppen af HEI spilleren, som lidt heldigt fik den med i sin løberetning, og let kunne score til 1-4 i et tomt mål. Med undtagelse af lidt halve chancer og uskarpe afslutninger fra vores side, skete der ikke mere i kampen. Vi kunne derfor gælde os over endelig at høste en udesejr over HEI i 5. forsøg, og udvide sæsonens sejrs stime til 7 kampe. Skal vi sætte ny rekord med 8 sejre i træk, kræver det at vi besejrer bysbørnene fra Hinnerup i næste uges topbrag. De er det eneste hold der har vundet over os i indeværende sæson, så der er lige et par ting, der skal sættes på plads i den kamp.

Den sygdomsramte anfører Peder Soelberg blev valgt til kampens spiller med 5 stemmer. Resten af stemmerne blev fordelt på Jesper Lybye (3), Anders "Anke" Rasmussen (3), Michael "Mik Mak" Krattet (2) og så var der debutstemme til Kristian Eriksen (1).