Sæson afsluttet med manér og ny scoringsrekord

Vi havde en 2. plads at spille for i aftenens kamp på Rønbæk Stadion mod Posten IF. Med en sejr og lidt hjælp fra CIF i deres udekamp mod BMI, kunne vi tangere vores fornemste slutpladsering siden vi vandt mesterskabet i 2009. Vi har historisk haft det rigtig godt mod Posten, og har således vundet 7 af de hidtil 9 indbyrdes opgør mod postbuddene. Derfor var der alt mulig grund til at tro på sejr her til aften.

Fra første fløjt satte vi os på kampen. Posten blev presset langt tilbage og var stort set ikke på vores banehalvdel de første 14 minutter af kampen. Det høje pres kastede en række chancer af sig, og efter bare 6 minutters spil fandt Jesper "Mini" Lauridsen Morten Bang med plads på kanten af feltet. Bang gjorde kort proces og sparkede hårdt og præcist bolden i nettet bag en sagesløs målmand til 1-0. Seks minutter var altså alt Morten Bang skulle bruge til at slå Jacob Hansens 6 år gamle scoringsrekord, som Bang havde tangeret i sidste uge. Efter scoringen fortsatte vi med at være totalt spilstyrrende, og vi kom frem til flere gode muligheder ved både Martin Bille, Morten Bang og Jacob Hansen. Dog manglede der skarphed i afslutningerne.

Vi skulle helt hen til det 14. minut før Posten for første gang fik mulighed for at sparke på mål. Afslutningen var dog ikke præcis nok, og Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet blev ikke testet. Med chancen var det ligesom om vi lod Posten komme ind i kampen. De begyndte at få overtaget midt på banen, og fik presset os unødigt langt tilbage. Vi havde i denne fase af kampen svært ved at få kombineret os op ad banen. Efter 16 minutter endte det så galt. En returbold efter en udspark fra "Smørhånd", blev omsat til en omstilling hvor vores forsvar slet ikke var på plads, og Posten fik omsat en friløber mod mål til udligning 1-1.

Mod slutningen af halvlegen fik vi igen etableret noget der mindede om et angreb. Søren Andersen gjorde comeback efter 4 måneder ude af holdet, og efter et smukt opspil fik han serveret bolden i en god position på kanten af feltet. I stedet for at tage chancen selv, lagte han en sukkerbold på tværs af feltet, hvor Morten Bang ventede helt umarkeret. Bang afsluttede resolut med et halvt liggende saksespark, og han fik helt perfekt træf på bolden, der tordnede i nettet bag Postens målmand til 2-1. En klar kandidat til Årets mål.

I halvlegens døende sekunder var Morten Bang igen på spil. Denne gang lagde han dog uselvisk bolden af til Jacob Hansen, som havde en bedre placering foran mål. Hansen kvitterede for afleveringen ved sikkert at sparke bolden i nettet til 3-1. Det var halvlegens sidste aktion.

Anden halvleg var en mere rodet gang fodbold. Den tunge våde bane gjorde det svært at spille poleret fodbold, og flere af spillerne havde problemer med at stå fast på banen. Spillet bølgede meget frem og tilbage, uden at der var et markant overtag til nogen af holdene. Chancerne skulle vi også langt hen i halvlegen for at finde. Efter 55 minutter, mens vi var en mand i undertal, da Morten Bang  var blevet præsenteret for det gule kort, spillede "Mini" en præcis stikning i fødderne på Jacob Hansen, som efter et par skarpe driblinger kom han på skudhold og sendte igen bolden i nettet. Målet til 4-1 lukkede reelt set kampen, selvom Posten fortsatte med at tro på et mirakuløst comeback.

Bangs gule kort var et af de mere kontroversielle, da dommeren gav ham det for at have forladt banen uden dommerens tilladelse, selvom han kort forinden var blevet skadet. Med 5 minutter tilbage af kampen mente Morten "Jaap Stam" Søndergaard også at dommeren havde fejlet, da han tildelte Posten et straffespark, som nok egentligt så reelt nok ud. Ikke desto mindre fik Posten reduceret til 4-2 på straffesparket, og lugtede nu muligheden for mere. Bare et par minutter efter reduceringen var de ved at lægge yderligere pres på det der lignede en sikker sejr. Et lusket spark fra kanten af feltet ramte undersiden af overliggeren, men heldigvis var der ingen Posten spillere på plads til at samle riposten op, og vi fik afværget endnu en potentiel scoring.

Mere aktion var der ikke i den kamp, og vi kunne fejre vores fjerde sejr i træk. Samtidig havde CIF slået BMI, hvilket betyder at vi slutter sæsonen på rækkens 2. plads, da vi trods points lighed med BMI er bedre indbyrdes. Vi gentager dermed placeringen fra 2013, hvor det også blev til en 2. plads. Vi skal som tidligere nævnt 6 år tilbage for at finde en bedre placering, da vi i 2009 vandt mesterskabet.

Efter kampen blev Morten "Jaap Stam" Søndergaard kåret til Man of the match med 6 stemmer. De øvrige stemmer fordelte sig på Morten Bang med 4 stemmer, mens Jesper "Benner" Bendix, Ulrik "Usche" Lind, Jacob Hansen, Kasper "Poppe" Jarlhede Andersen og Jesper Lybye hver fik 1 stemme.

Næste opgave for de velgørende fodbold drenge er Unicef Cup 2015 på Østerbro Stadion, lørdag den 26. september.