Punktum på 2017 med endnu en vanvittig storsejr

Sidste kamp i 2017 var den udsatte udekamp mod Posten IF. For at sikre lys på banen, havde vi flyttet kampen til kunstgræsbanen Vibe Arena i Hinnerup. Vi har historisk haft det ganske fint med aftenens modstander, som vi kun har tabt til 1 gang i 10 indbyrdes opgør. Der var ikke umiddelbart noget der indikerede, at vi skulle blive synderligt presset i denne kamp, da Posten IF ligger i bunden af ligaen, med bare 1 sejr i 7 kampe. Den enlige vundne kamp var en 1-måls sejr over FC Rangers, som vi slog 10-1 sidste uge. Vores knivskarpe angrebsduo fra sidste uge, Kim Rafn og Jacob Hansen, som enten scorede eller assisterede i samtlige 10 mål mod FC Rangers, var meget opsatte på en gentagelse her til aften.

Kampen startede som forventet, med et meget klart spilovertag til os. Faktisk var gæsterne ikke længere end 10 meter inde på vores banehalvdel mere end én gang de første 15 minutter, og deres første afslutning kom efter 17 minutter. Det var dog en kvalificeret en af slagsen, som suste snert forbi stolpen. Resten af halvlegen dominerede vi fuldstændigt. Det store spilovertag fra kampens start, burde måske have bragt store chancer med sig, men i kampens indledning blev det ved triste afslutningsforsøg, som kun en enkelt gang gav gæsternes målmand problemer. Det var dog ikke kvaliteten af afslutningen, så meget som mangel på samme der overraskede målmanden, som på det der mest af alt mindede om en tilbagelægning, fik sparket bolden til hjørnespark.

Efterhånden som kampen skred frem, blev vi bedre til at bruge de store tomme områder på kanterne, som Posten overlod til os. Specielt på højre kanten begyndte vi at blive kreative, og fik sendt nogle brugbare indlæg i feltet. Efter 9 minutters spil landede et sådant indlæg fra Peder Soelberg, lige i panden på sidste uges topscorer Kim Rafn. Kim kom desværre for langt under bolden, og afslutningen røg over mål. Bare minuttet efter havde Anders "Anke" Rasmussen en kvalificeret afslutning fra kanten af feltet, som dog suste få centimeter forbi stolpen. Det blev også til en tredje chance på 3 minutter, da Claus Møller smed et indlæg ind i feltet, igen fra højre kanten, som igen blev mødt af Kim Rafn. Igen fik Kim ikke det ønskede træf på bolden, som strøg over overliggeren.

Det begyndte at gå stærkt med de store chancer i denne fase, midt i halvlegen. Efter 15 minutters spil kom Kasper "Poppe" Jarlhelt Andersen tæt på, men han headede bolden lige forbi mål, efter et indlæg fra hjørnespark. Forløsningen kom efter 18 minutter, da Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet spillede Jacob Hansen fri på kanten af feltet. Med en kølig og velplaceret afslutning, sparkede Hansen bolden sikkert i nettet til 1-0. Bare to minutter senere fik "Poppe" oprejsning for hans brændte chance tidligere. Et hjørnespark fra Jacob Hansen blev mødt af "Poppe" ved bagerste stolpe, og denne gang fik han dirigeret bolden i nettet til 2-0.

Chancerne og målene blev ved med at komme, og med 5 minutter tilbage af halvlegen fik sidste uges "Dynamiske Duo" samarbejdet til at fungere igen, da Jacob Hansen lagde en sukkerbold af et indlæg til bagerste stolpe, hvor Kim Rafn fik det helt rigtige træf på bolden med pandebrasken, og bragte os på 3-0. Hansen fik minuttet efter en gigantisk chance for at udbygge føringen, men helt fri med målmanden fik han ikke vinklet afslutningen rigtigt, og målmanden fik pareret skuddet med støvlespidsen. Vi skulle dog få scoret til 4-0 inden pausen, og det var i særdeleshed et af de mål man kommer til at huske i laaaang tid. På en sjælden omstilling fik Peder Soelberg serveret bolden 10 meter inde på egen banehalvdel fra Kim Rafn. I et sandt "Peder Soelberg'sk" arbejdsraseri, tog han den længste solotur i holdets 10 årige historie, hvor han i et afsindig højt tempo afdriblede 4 modspillere, inden han elegant rundede målmanden og lagde bolden stille og roligt i nettet. Helt klart en favorit til Årets mål!

Vi startede anden halvleg lidt sløjt, og Posten IF var mere boldbesiddende de første 10 minutter af halvlegen, end de havde været hele første halvleg. Samtidig havde de fået en "raket" på kanten, i form af banens ubestridt hurtigste mand. Vi blev offer for hans tempo efter 37 minutter, da gæsterne fik brudt et angreb på kanten af deres eget felt, og fik sat "Raketten" i scene med en hurtig omstilling. Han havde meget lidt besvær med at komme fri af både Jesper "Mini" Lauridsen og Simon Schiølin, i hans færd mod baglinjen, og hans indlæg til bagerste stolpe var tilmed millimeter præcist, så hans enlige holdkammerat i feltet ingen problemer havde med at sparke bolden i nettet til 4-1. Bare to minutter senere var det ved at gå galt igen. Fra venstre back leverede "Mik Mak" en "Jesper Olsen VM '86" aflevering ind i eget felt, som blev opsnappet af Postens angriber. Han blev heldigvis presset tilstrækkeligt af Jesper "Smørhånd" Kjærskov til, at der ikke kom fart nok på afslutningen, og Simon Schiølin kunne nå tilbage og stoppe bolden på målstregen.

Først efter 49 minutter begyndte vi at spille effektivt angrebsspil igen, og fik presset spillet ned på Postens sidste tredjedel. Jesper "Mini" Lauridsen tog et godt rush op ad højre kanten og lagde en præcis aflevering på tværs af banen til Jacob Hansen, som sikkert scorede sit 2. mål i kampen til 5-1. Hansen fik chancen for at gentage sit hattrick fra sidste uges kamp, da han 3 minutter senere igen blev spillet helt fri tæt under mål. Hvis den chance han brændte i første halvleg var gigantisk, så var denne her uden for kategori. Hansen havde tid og plads til at gennemgå et utal af forskellige afslutningsmuligheder i hovedet, uden at blive presset yderligere. Hvor en plausibel mulighed ville have været at trille bolden i nettet ved nærmeste stolpe, gik han i stedet efter det spektakulære. Resultatet blev den grimmeste afslutning der nogensinde er set fra så kort afstand fra mål. Bolden blev med stor kraft sparket 2 meter over og 3 meter forbi mål, og blev kun med nød og næppe inden for hegnet bag mål. Heldigvis brugte Hansen ikke for mange kræfter på at komme med usaglige undskyldninger for den horrible afslutning, men valgte klogt nok at komme videre med kampen i stedet.

Jesper Lybye var tilbage i truppen for første gang siden april måned, og efter 55 minutter viste han tegn på at pausen har været god ved ham. Et ukarakteristisk rush i et meget højt tempo på venstrekanten, endte med et sublimt indlæg til Anders "Anke" Rasmussen. Den omskolede Superligamålmand kvitterede for det gode oplæg, med en meget sikker afslutning til 6-1. Det var "Ankes" 3. mål i 3 kampe. Gæsterne fra Posten virkede modløse i denne fase af kampen. Blot 2 minutter senere blev Claus Møller sendt dybt på højre kanten, og hans indlæg mod bagerste stolpe blev først mødt af Peder Soelberg, som dog ramte bolden meget skidt. Soelbergs dårlige berøring blev til en perfekt aflevering til Jacob Hansen, som gjorde skaden fra tidligere god igen med scoringen til 7-1, hvilket samtidig fuldendte hans andet hattrick i to kampe.

Selvom Posten mod slutningen af kampen kom tæt på en reducering ved et par lejligheder, så var det i den anden ende målene blev ved med at blive scoret. Opskriften var simpel; opspil over kanten med indlæg ind i feltet, hvor forsvaret slet ikke kunne holde styr på alle de scoringsivrige spillere vi havde med fremme på alle angreb. Efter 61 minutter tog Peder Soelberg løbet på kanten, og lagde bolden på tværs til Kim Rafn, som med sit andet mål i kampen scorede til 8-1. Med 5 minutter tilbage af kampen satte Jacob Hansen punktum med scoringen til 9-1. Claus Møller stod for assisten, efter endnu et godt løb på kanten.

Efter to storsejre i træk, slutter vi efterårssæsonen af med 7 sejre og 1 nederlag, og en målscore på 40-6. Det er et scoringsgennemsnit på 5 mål pr. kamp indtil nu i OB40. Uden sidestykke den bedste start på en ny "årgang" vi nogensinde har haft.

Efter kampen blev Peder Soelberg udråbt som kampens bedste spiller med 6 stemmer. Det var dog i tæt opløb med Simon Schiølin (5), som selv kastede den sidste afgørende stemme på Soelberg (uden at kende optællingen selvfølgelig). De øvrige stemmer gik til Kasper "Poppe" Jarlhelt Andersen (1) og Jacob Hansen (1). Sædvanen tro blev sidste kamp inden vinterpausen afsluttet med pizza, som i dagens anledning blev indtaget i damernes omklædningsrum ved HH-Hallen (da cafetriet var lukket).