"Snævert" nederlag i revanchekamp mod RCD Espanyol

Da vi tilbage i 2008 første gang betrådte kunstgræsbanen på Espanyols træningsanlæg, var vi en flok meget spændte men uerfarne (på den internationle scene i hvert fald) oldboysspillere. En ting vi, om noget, lærte dengang var at være klar fra start. Vi kom bagud med de berømte 3-0 efter bare 9 minutter i den kamp, og det var selvfølgelig førse delmål til denne kamp, at dette ikke skulle gentage sig.

Med en større trup, og en hel del mere international erfaring i bagagen, var det ikke uden tro på egne evner og forhåbninger om et bedre resultat end sidst, vi returnerede til anlægget der nu hedder Ciutat Esportiva Dani Jarque, præcist en uge før 7 års dagen for vores første møde. Banen var den samme, enkelte Espanyol spillere var gengangere fra vores første kamp, men spilletidspunktet var nyt. Kampen var rykket til 14.30 og den varme eftermiddagssol modsat 21.30 som sidst. Det skulle blive en interessant test om vi kunne præstere i varmen og det højere tempo end vi har været vant til. Vi havde dog taget den gamle landsholds- og Espanyolstjerne John Lauridsen med på turen igen, som vi håbede kunne balancere tingene lid, ligesom sidste gang.

Til første halvleg havde Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen valgt at satse på de yngre kræfter på holdet, til at gøre modstanderen lidt møre inden de ældre spillere kom på banen i anden halvleg. Taktikken virkede ganske udmærket, og ikke nok med at vi holdt Espanyol fra at score de første 20 minutter - vi kom selv frem til nogle meget store chancer ved bl.a. Morten Bang. Chancer som Bang normalt scorer på, blev dog ikke omsat til mål denne gang, bl.a. pga. en meget velspillende målmand i Espanyol målet.

Efter 20 minutters gik den dog ikke længere. Espanyol havde etableret et angreb der endte med et indlæg ind i feltet. Bolden blev clearet af forsvaret, men kun til kanten af feltet, hvor en Espanyolspiller stod klar, og han sparkede bolden i nettet til 1-0, uden chance for Henrik Pilgaard i målet.

Pilgaard, der ellers diskede op med et par vigtige redninger i én mod én situationer, blev tørret igen bare 5 minutter senere, da Espanyol kombinerede sig igennem forsvaret, og afsluttede angrebet med at sparke bolden i nettet mellem benene på Pilgaard. 2-0.

Det sidste kvarters tid af halvlegen blev der skiftet livligt ud på holdet. Det var både af hensyn til at der skulle være spilletid til alle i truppen, men også fordi vi løb ind i skader - specielt i den bagerste række. De mange udskiftinger ødelagde rytmen for os, og de mange udskiftninger i bagkæden skabte en del misforståelser blnd spillere der ikke var vandt til at spille de pladser. Samtidig virkede det som om Espanyol var ved at spille sig varme, og det ene velkontruerede angreb efer det andet bølgede ned mod vores mål.

Espanyol kom foran 3-0 efter 30 minutters spil, hvor forsvaret mest af alt mindede om kegler i et træningsøvelse, pga. den kvalitet Espanyol eksekverede angrebene med. Det blev 4-0 bare 5 minutter senere, og hvis ikke det var for endnu en super redning af Pilgaard minuttet efter, ville vi være gået til pausen bagud med fem mål.

Første halvleg gav debut i "Zebraen" til holdets Humorambassadør Carsten Bang, og vores hovedsponsor fra Den Lille Kro Daniel Stjernholm Busch Hansen

Til anden halvleg satte Cheftræneren 11 nye spillere på banen fra start. Her i blandt holdets Musikalske ambassadør Poul Krebs, som fik en mge vigtig rolle som forreste angriber. Det var dog to af de erfarne på holdet der først kom i fokus. Jacob Hansen og Jesper "Mini" Lauridsen fik kombineret sig godt igennem til afslutning efter 46 minutters spil, men "Mini's" skud havde ikke fart og præcision nok til at blive farligt.

Bare 2 minutter senere kom vi frem til den næste store chance. En tværbold til kanten af feltet lå lige i fødderne på Poul Krebs, som dog ikke var klar over hvor meget tid han havde til at få kontrol over bolen, og i stedet prøvede at helflugte bolden mod mål. Skuddet var inden for rammen, men manglede lige lidt fart for at passere målmanden. Vi havde overtaget i spil og chancer i halvlegens indledning, og efer 53 minutter kom vi frem til den næste store chance. Et indlæg fra højrekanten gik til bagerste stolpe, hvor Ulrik "Usche" Lind fik en fod på bolden. Desværre ramte han den ikke helt rent, og bolden sneg sig forbi stolpen.

Efter 55 minutters spil sendte Espanyol deres store stjerne og anfører, Gregorio Marañón, på banen. En spiller der er kommet op gennem Real Madrids ungdomsrækker, og efter sit skifte til Espanyol scoret 111 mål i 262 ligakampe, hvilket var klubbens scoringsrekord indtil 2008. Med Marañón's indskiftning begyndte Espanyol stille og roligt at få overtaget igen. Trods sine 66 år havde han en stor betydning for holdet. Så meget stod klart.

Efter 65 minutters spil kom målet til 5-0. En bold ind i feltet efterlader Jesper "Benner" Bendix alene med Espanyols store frontangriber, og da "Benner" mister balancen er angriberen alene med Jesper "Smørhånd" Kjærskov, som havde overtaget målet i anden halvleg, og han var sagesløs i den duel. Sikker scoring.

Vi var dog ikke selv færdige med at jagte et internationalt mål. Vi har i alle foregående fire "Europa Cup" kampe scoret minimum 2 gange, og efter 72 minutter kom Jacob Hansen tæt på, da han langt udefra forsøgte at overliste målmanden, som med endnu en feberredning sørgede for at der stadig stod 0 ved os på måltavlen.

Ligesom i første halvleg, sluttede vi af med mange indskiftninger som brød lidt af rytmen i spillet, og Espanyol kom frem til flere og flere chancer. Minuttet efter Hansens forsøg blev der begået straffespark til Espanyol. Anfører Gregorio Marañón tog ansvaret, og scorede sikkert til 6-0. Samme spiller havde få minutter senere et listigt forsøg på mål, men hans skud mod fjerneste målhjørne gik tæt forbi stolpen.

Kampens sidste mål blev sat ind på en flugter fra kanten af feltet. Forsvaret var kommet på mellemhånd, og et hårdt præcist spark mod fjerneste stolpe efterlod "Smørhånd" uden chance. Kampen endte 7-0 til de mangedoble spanske mestre i oldboysfodbold fra RCD Espanyol. Vi kunne dog gå fra kampen denne gang med hovedet holdt højt, da vi gav dem kamp til stregen, og med lidt mere held kunne vi have skabt spænding om resultatet, hvis vi bare havde scoret på de største af vores chancer.

Vi havde i alt 33 spillere på banen i løbet af de 2x40 minutter kampen varede. Kun Kaspar "Kalle" Knudsen, Morten "Muff" Reinholdt og Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen fik ikke spilletid, grundet skader. Til gengæld blev der 5 minutters spilletid til den yngste oldboysspiller i historien, da August Krebs på bare 11 år kom og spillede med i slutningen af kampen.