Sæsonafslutning med lokalbrag

Sæsonens sidste kamp var mod de mest lokale lokalrivaler man kan tænke sig - HOG (1). Selvom vi for længst har vundet Kredsmesterskabet, så er den eneste skamplet på sæsonen, vores hidtil eneste pointtab fra vores første møde med aftenens hjemmehold. Det er en af den slags pletter der ikke kan vaskes af, men da vi har siden vundet vores hjemmekamp over HOG (1), så der nu stod 1-1 i indbyrdes opgør, var der masser af prestige og ikke mindst håneret på spil i aftenens kamp.

Det var et meget afbudspræget hold vi stillede med til aftenens kamp, og taget i betragtning, at det var en meget varm aften på E. Trasborg Park i Hinnerup, så var vores enlige udskifter måske lige i underkanten. På den anden side kom vi ind til kampen med seriøs vind i sejlene. Vi havde vundet alle vores 14 kampe siden nederlaget til HOG (1) tilbage i september sidste år, og så sent som i sidste runde lykkedes det os at vende et truende 2-3 nederlag til 4-3 sejr i kampens sidste sekunder. Med det rygstød skulle hjemmeholdet for alvor oppe sig, hvis de skulle have et resultat med fra aftenens kamp.

Vi lagde klart bedst ud, og fik meget sikkert flyttet bolden fornuftigt rundt på banen. En blanding af tålmodigt pasningsspil og hurtige temposkift frem ad banen, gav os masser af plads at spille på, både på kanterne og op gennem midten af banen, da løbelysten fra HOG (1) ikke var helt i top i varmen, og presspillet på ingen måde var så effektivt, som det tidligere havde været. Vi havde fuld kontrol over kampen hele 1. halvleg, hvor hjemmeholdet slet ikke fik truet vores mål. De få gange de kom til indlæg i feltet, blev de nemt clearet af en vågent forsvar. Chancer var der til gengæld flere af i den anden ende. De fleste af dem var dog skud fra distancen, som ikke for alvor testede målmanden.

Efter 24 minutters spil fik vi dog bolden i nettet. En lang aflevering fra Jesper "Store" Søndergaard op mod Morten Bang, blev i første omgang stoppet af en forsvarers hoved, men nedfaldet endte hos Kim Rafn, som hurtigt satte Morten Bang i scene igen. Fri med målmanden gjorde Bang kort proces, og bragte os fortjent foran 0-1. Morten Bang havde endnu en stor chance fri foran mål inden pausen, men denne gang var han lidt for ubeslutsom, og målmanden kom ud og fik blokeret afslutningen. En meget varm 1. halvleg endte med en 1-måls føring til os.

Da dommeren, noget utraditionelt, valgte at ignorere vores appel for en vandpause i løbet af 1. halvleg, tog vi sagen i egen hånd i pausen. Vi aftalte med hjemmeholdet, at halvvejs gennem halvlegen ville vi lave et planlagt spilstop, så begge hold kunne få tanket op i væskedepoterne. Heldigvis gjorde dommeren ikke det store nummer ud af det da øjeblikket kom, men man kunne fornemme på ham, at han ikke var helt tilfreds med at have tabt den "kamp".

Starten på 2. halvleg blev meget lig de første 35 minutter (Læs: længden på en halvleg i Oldboys 40 rækken). Vi dominerede spillet over hele banen, og kom frem til flere kvalificerede afslutninger. Vi fik sågar også sparket bolden i nettet. Klaus Rafn fik flot driblet sig gennem forsvaret, men sidste dribling blev lidt lang, og målmanden så ud til at komme først til bolden. Han blev dog forstyrret så tilpas meget af Klaus' fortsatte løb, at han fuldstændigt missede bolden, som røg forbi ham. Her stod Kim Rafn klar til at prikke den ind i det tomme mål. Desværre havde dommeren (som den eneste på banen) set et eller andet han tolkede som farligt spil fra Klaus Rafn, og målet blev derfor annulleret.

Efter 45 minutters spil fik vi dog scoret til 0-2. Jesper "Mini" Lauridsen tog sig af et frispark lige uden for feltet. Sparket ramte trekantsammenføjningen og sprang tilbage i feltet. Her ventede Morten Bang, som sendte en knaldhård helflugter mod mål, som målmanden dog fik vippet over mål. På det efterfølgende hjørnespark kom Kim Rafn først på bolden ved forreste stolpe. Målmanden fik dog blokeret hovedstødet, så bolden blev slået op i luften. Jan Christensen stod her klar til at heade nedfaldsbolden i nettet, meget tæt under mål.

Efterhånden som kampen blev mere fremskreden, kom HOG (1) længere frem på banen, og fik også skabt sig et par chancer, dog uden de formåede at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Deres største chance kom efter ca. 55 minutters spil, hvor Jesper "Smørhånd" Kjærskov fejlvurderede en lang aflevering. Det lykkedes en vågen angriber at komme mellem målmand og forsvarer, og kæmpe sig i en situation med frit mål. Heldigvis for os, ventede han med at sparke på mål, så Christian Hagelqvist nåede tilbage og fik afværget på målstregen. Kampen endte 0-2, og vi fik dermed den perfekte afslutning på en (næsten) perfekt sæson, som gav os 60 points af 63 mulige og tæt på 4,5 scorede mål i snit pr. kamp. Ikke nogen dum debutsæson i OB40 rækken.

Det var de hårdt arbejdende midtbanefolk der løb med stemmerne til Man of the match. Klaus Rafn var her, der og alle vegne, og han tog hæderen med 8 stemmer af 13 mulige. Jan Christensen fik 3 stemmer, mens John "Faxe" Frederiksen fejrede sæsondebuten med en habil indsats og 1 stemme. Sidste stemme gik til forsvarsgeneralen Christian Hagelqvist.