Dramatisk afslutning på tæt kamp

Sæsonens 2. kamp var endnu en udekamp, denne gang i Skødstrup. Vores historik mod Skødstrup er langt fra den mest opløftende. Vi havde inden aftenens kamp mødt dem 9 gange, hvor de seneste 6 opgør var med sejr til Skødstrup. Der var derfor en negativ stime der skulle vendes her til aften.

Vi lagde ud i en 3-5-2/3-4-3 opstilling med alle tre angribere i aftenens trup på banen fra start. Tanken var at holde et tryk på hjemmeholdet på deres egen banehalvdel, og så udnytte at forsvar og målmand havde den lavthængende sol i øjnene, til at skabe nogle farlige situationer. Vi fik ikke langt det tunge pres fra kampens indledning, men vi formåede dog at holde spillet væk fra egen tredjedel af banen. Vi havde klart overtal i chancer, mens tiden på bolden var fordelt meget ligeligt mellem holdene. Som sædvanligt, får man lyst til at sige (mest fordi det passer), var vi igen alt for uskarpe i de afgørende momenter foran mål. Vi havde flere rigtig gode muligheder for at bringe os foran med både ét og to mål inden for de første 15 minutter, men afslutningerne var alt for sløje.

Efter 15 minutters spil fik vi dog bolden i nettet. Vi havde fået frispark midt på hjemmeholdets banehalvdel. Morten Bang lagde et super indlæg lige i panden på vores nye mand Morten Kjærsgaard Andersen, som headede bolden flot i mål til0-1. Det var første scoring i forsvarsspillerens bare 2. kamp for holdet. Ikke noget skidt "indkøb" af den sportslige ledelse. Desværre måtte Jacob Hansen udgå med en skade lige inden scoringen, hvilket betød at vi gik tilbage i en traditionel 4-4-2 resten af kampen.

Kampbilledet forblev stort set det samme resten af halvlegen, men Skødstrup kom dog længere frem på banen, men det var meget sparsomt med chancer, og de få der var, testede ikke Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Da vi heller ikke selv kom tættere på en scoring, kunne vi gå til pause foran 0-1.

Fra 2. halvlegs start skulle vi vende os til at have resterne af den lave sol i øjnene, hvilket gjorde det svært at orientere sig op ad banen fra de bagerste rækker. Vi tog derfor tempoet ned et gear, og flyttede bolden rundt i egne geleder. Det trak hjemmeholdet længere frem på banen, og gav muligheder for at sætte angreb op over kanterne, og komme bagom hjemmeholdets forsvar. Desværre var vi ikke blevet mere effektive, og chancerne førte ikke til mål.

Selvom vi på intet tidspunkt i kampen havde været presset foran eget mål, kunne man ikke undgå at have en følelse af, at den manglende evne til at lukke kampen, med de mange chancer vi havde haft, kunne koste os points i den sidste ende, da en enkelt tilfældig situation ville være nok til at få hjemmeholdet på 1-1. Den situation opstod 15 minutter inde i halvlegen, da hjemmeholdet fik tilkendt et meget tvivlsomt straffespark. Udligningen til 1-1 blev sparket ind midt i målet, uden chance for målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov, som havde valgt hvilken side han skulle kaste sig til, og derfor ikke var i nærheden af bolden.

Vendepunktet i kampen kom efter godt 20 minutters spil, da hjemmeholdets anfører måtte 10 minutter på bænken med et gult kort. Vi fik brugt overtallet til at trykke Skødstrup tilbage på banen, og fik igen skabt nogle farlige situationer. Bare et par minutter efter det gule kort, fik hjemmeholdet et rødt kort også, da en forsvarsspiller agerede målmand, og reddede en afslutning fra Anders "Anke" Rasmussen med hånden på målstregen. Udover udvisningen gav det selvfølgelig også straffespark, som Morten Bang sikkert eksekverede til 1-2.

Meget mere skete der ikke i kampen. Vi havde ikke travlt med at komme frem ad banen, og hjemmeholdet havde nok at gøre med at dække hullerne med to mand i undertal. Kampen ebbede stille og roligt ud, og vi kunne notere sejr nummer to af to mulige i den nye sæson. Det placerer os på en øjeblikkelig 1. plads i kredsen.

Efter kampen hyldede vi Sportschef og assistenttræner Jesper "Mini" Lauridsen, der som den første på holdet rundede 200 kampe for Danmarks mest velgørende fodboldhold. Trods den flotte milepæl, gav det ingen stemmer til Man of the match. Den hæder gik for 2. uge i træk til nyindkøbet Morten Kjærsgaard Andersen (6), mens de øvrige stemmer blev fordelt på Anders "Anke" Rasmussen (4), Jan Christensen (2), Claus Møller (1) og Morten Bang (1).